Bejelentkezés

Mio autós kamerák

2018. 11. 19.

Miért válasszon Mio autós kamerát?

Miért válasszon Mio autós kamerát?

Tudja, hogy egy autós fedélzeti kamera miért több, mint egy sokadik eszköz? Számos érv szól amellett, hogy minden autóban legyen belőle. Íme a legfontosabbak:

Kézzel fogható bizonyíték

Az út minden eseményét rögzítő fedélzeti kamerának köszönhetően elkerülheti, hogy a többi gépjárművezető félrevezető állításai vagy a kárfelmérő tévedése miatt kellemetlen helyzetbe kerüljön. Gyorshajtás gyanúja vagy baleset esetén a rendőrségnek, bíróságnak vagy a biztosítótársaságnak is bemutatható kézzelfogható bizonyítéka lesz arról, ki hibázott.

Biztonságérzet

Az autóvezetők egyre inkább a tudatában vannak annak, hogy a fedélzeti kamerát használók száma emelkedik. Emiatt gyakrabban lassítanak, kevésbé szegik meg a közlekedési szabályokat, és az utakon kevesebb az ütközés, a baleset, és más lehetséges veszély.

Sebességmérő-kamera figyelmeztetések

Nemcsak navigációs és kombinált készülékeinkben (MiVue™ Drive) biztosítunk sebességmérő-kamera térképeket, hanem a sebességszabályozást támogató funkciókkal is felszerelt autós fedélzeti kameráinkban is, GPS modullal. Ezen beállíthatja az aktuális sebességhatárt, és az eszköz jelez, ha túllépi. A kihelyezett sebességmérő kamerákról is küld előzetes értesítést, így időben lassíthat, és elkerülheti a büntetést.

Emlék az utazásról

Autóval megy nyaralni? Ne felejtsen el videokamerát vinni! Az utazás legemlékezetesebb pillanataiból és a legszebb látnivalókból összeállított egyedi videó-montázs segítségével hazatérve a barátokkal is megoszthatja élményeit. A rögzített GPS adatoknak köszönhetően mindig könnyen visszakeresheti a térképen, hogy hol készült a felvétel.

A fedélzeti kamerák funkciói és előnyei

2.5K felbontású felvétel

A Mio fedélzeti kamerák akár 2.5K vagy 1440p* felbontásban is képesek felvételt készíteni, a látvány folyamatosságát másodpercenként akár 60 képkockával** biztosítva. Más fedélzeti kamerák általában nem képesek ezt a minőséget biztosítani, de
a Mio kivétel. Az eszközök a felvételeket a H.264 technológia használatával tárolják, ami a legkisebb fájlméretet biztosítja a lehető legjobb minőség mellett.

* a Mio MiVue™ 751 and 752D modellek esetében
** a Mio MiVue™ 792 WIFI PRO modell esetében

Fejlett optika

A Mio kamerák legfontosabb jellemzője a kiváló minőségű felvétel, amely a maximum öt üveglencsébol álló kameraobjektívnek, a még több fényt áteresztő rekesznyílásnak (pl. F1.8), és a legújabb Sony optikai érzékelők használatának köszönheto.
Mindez lehetővé teszi, hogy a kamera úgy működjön éjszakai fényviszonyok között, mintha éjjellátó készülék lenne.

Széles látószögu látómezo

A nagylátószögű lencséknek köszönhetően mindent rögzíthet, ami az autó előtt vagy mögött történik. Az optimálisan beállított látószög azt eredményezi, hogy a Mio kamera felvételei nem torzítanak és nem is halszem hatásúak.

Parkolási üzemmód

A mozgásérzékelőnek és a G-szenzornak köszönhetően a MiVue™ kamera automatikusan bekapcsol és azonnal megkezdi a felvételt***, amint mozgást vagy (ütközés esetén) hirtelen ütődést érzékel. Akkor is lehet bizonyítéka, ha éppen nem ül az autóban.

*** A parkolási mód teljesköru működtetéséhez a MiVue™ Smartbox kiegészítő szükséges

Automatikus ütközés-érzékelés

Felvétel üzemmódban az integrált 3 tengelyu G-szenzor hullám-diagram formájában rögzíti az autó irányát. Ebből megtudhatja, melyik irányból jött és hogyan történt az ütközés.

Forgatható tartó

Az autó bármely oldalán történjen is a rögzítendő esemény, a forgatható tartókonzol lehetővé teszi, hogy felvegyük, anélkül, hogy le kellene vennünk a kamerát a szélvédőre rögzített tartóról.

Érintőképrernyő

A legújabb fedélzeti kamera modelleket a Mio a készülékek kezelését megkönnyítő érintőképrernyővel látta el*. Mivel nincsenek már gombok, a kijelző méretét 2.7”-ra tudtuk növelni.*

*: Bizonyos modelleknél.

Automata bekapcsolás

Miután az autó gyújtását bekapcsoltuk, a fedélzeti kamera automatikusan elindul és megkezdi a rögzítést (amennyiben a készülék folyamatos áramellátása megoldott).

Balesetek biztonságos rögzítése

Az Event Recording (esemény rögzítési) üzemmódnak köszönhetően rögzítheti a legfontosabb pillanatokat. Amikor az ütésérzékelő hirtelen mozgásváltozást érzékel, a MiVue™ elmenti és írásvédetté teszi az esemény felvételét. Az ütközés előtti 10, és az ütközés utáni 50 másodpercet egy 60 másodperces fájlba másolja be. A videofájl hosszabb is lehet 60 másodpercnél, ha az elso ütközés után 50 másodpercen belül újabb ütközés következik be.

Beépített WIFI modul

A beépített WIFI modul lehetővé teszi, hogy gyorsan, kábelek használata nélkül a mobiltelefonjára, majd onnan az internetre küldje a felvételeket (pl. a Facebook-ra vagy a Youtube-ra).
A Mio MiVue™ 786 és 788 kamerák egyedülálló funkciója, hogy felvételeik közvetlenül feltölthetők a Facebook-ra. Ezekkel a modellekkel mostantól élő közvetítést is indíthat. Ossza meg utazási élményeit – valós időben!

Sebességmérő-kamera figyelmeztetések

A sebességmérő kamerák helyét jelző riasztásoknak köszönhetően magabiztosan utazhat*. Az eszköz jelzi a legközelebbi sebességmérő-kamera távolságát, az autó aktuális sebességét és az útszakaszon érvényes sebességhatárt. Az adatbázist
idokorlát nélkül ingyenesen frissítheti.

* egyes Mio MiVue™ modellekben elérhető

GPS pozicionálás

A sorozat meghatározott modelljeibe beépített GPS modul rögzíti az autó helyzetét, irányát, sebességét** és a földrajzi koordinátákat. Ennek köszönhetően a megtett út minden részletérol kimerítő információi lesznek. A rögzített adatokat a MiVue™ Manager alkalmazás segítségével megjelenítheti a Google Maps™-ben.

** a sebesség rögzítése kikapcsolható, miközben az előnézeti kép opció továbbra is muködik

ADAS (LDWS/FCWS)

Az ADAS két intelligens gépjárművezetés-támogató rendszer kombinációja. Az LDWS rendszer akkor figyelmezteti a sofőrt, ha nem szándékosan tér ki a sávjából. A kamera automatikusan monitorozza az utat, felismeri az útsávot és a jelzővonalakat.
Amikor az autó ráhajt vagy áthajt a sávot jelző vonalakon, az eszköz jelez. Az FCWS olyan rendszer, amely a ráfutásos ütközésre figyelmezteti a sofőrt. A kamera elemzi az autó előtti szituációt, és felméri az előtte hajtó autó távolságát, a lehetséges féktávolságot is figyelembe véve. Ha túl gyorsan és túl közel menne az Ön előtt lévő autóhoz, a rendszer figyelmezteti.

Kapcsolódó termékek:
Hírlevél

ÉRTESÜLJ ELSŐ KÉZBŐL
KEDVEZMÉNYEINKRŐL!

Top3 termék

Iratkozz fel most, hogy első kézből értesülj
legfrissebb ajánlatainkról!

Kötelező mező

Köszönöm, nem