Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Kávé és teafőző gép / Kávéfőző / Automata

Automata

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Az automata kávéfőző, amely bearanyozza a reggeleket

Az automata kávéfőzők népszerűsége az utóbbi években robbanásszerűen növekedett, nem véletlenül; ezek a gépek kényelmesen és könnyedén használhatók, nem mellesleg ínycsiklandóan finom kávét készítenek. Azonban, mielőtt leadnánk a rendelést, érdemes átgondolni, milyen igényeink vannak, milyen típusú kávékat fogyasztunk szívesen, illetve mennyire fontos számunkra a minőség.

Az automata kávéfőzők előnyei közé tartozik az egyszerű kezelhetőség: a gép egyetlen gombnyomással elindítható, vagy akár előre beprogramozható. Az automata kávéfőzők gyakran rendelkeznek további funkciókkal is, mint például az időzítés, a különböző kávéerősségek beállítása, vagy a tejhabolás.

Azonban nem minden automata kávéfőző tökéletes választás számunkra, ezért érdemes figyelembe venni az esetleges hátrányos tulajdonságokat is. Egyes modellek például meglehetősen nagyok és nehezek, így az elhelyezésük fejtörést okozhat, különösen, ha a konyhánk aprócska. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy az áruk magasabb lehet, mint az egyszerűbb típusoké.

Mielőtt a vásárlás mellett döntenénk, illetve kiválasztanánk az igényeinknek megfelelő gépet, gondoljuk át, mennyit vagyunk hajlandók költeni rá, milyen funkciókat szeretnénk, illetve milyen típusú kávékat fogyasztunk a legszívesebben. Fontos szempont lehet még a karbantartás és a tisztítás lehetősége is, hiszen ezek a gépek rendszeres tisztítást és desztillált vízzel történő átmosást igényelnek.

Mi is valójában az automata kávéfőző?

Ha gyakori vendégek vagyunk valamely kávézóban, akkor biztosan felismerjük a kávébabok őrlésének hangját. Valójában ez a lépés teszi sokkal élvezetesebbé a barista által készített kávét. Minél frissebb az őrölt kávé, annál jobb az íze. A kávébabok hihetetlenül porózusak, és ha egyszer már ledaráltuk őket, hamar elkezdik elveszíteni a nedvességüket és az ízüket. A boltban vásárolt őrölt kávét valószínűleg már régen feldolgozták. Még ha le is van zárva a csomagolásban, a kávé már elkezdte elveszíteni egyedi ízét. Erre a problémára jelentenek megoldást a kávéőrlővel ellátott automata kávéfőzők. Ha nem tudunk betelni a barista stílusú kávé aromájával, az automata kávéfőző lehetővé teszi, hogy otthon is tökéletes italt kortyolhassunk.

Az automata kávéfőző gép frissen őröl minden egyes kávébabot, illetve tartalmaz mindent, amire szükségünk lehet a tökéletes kávé elkészítéséhez. Attól függően, hogy milyen stílusú kávét szeretnénk élvezni, sok modell hasznos kiegészítőket tartalmaz, mint a rozsdamentes acél gőzölő bögrék, tejhabosítók, illetve a személyre szabott kávéőrlés-beállítások programozásának lehetősége. Lehet, hogy ezek a gépek kissé bonyolultabbnak tűnnek, de egy automata kávéfőző használata valójában nem igényel több erőfeszítést, mint a podokkal vagy kapszulákkal működő változatok.

Így használjuk őket…

Az automata kávéfőzők kényelmes megoldást jelentenek a kávékészítésre, de ahhoz, hogy igazán jó kávét kapjunk, érdemes használni az általuk kínált funkciókat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az automata funkciók kihasználásához…

Állítsuk be a megfelelő őrlési finomságot; a legtöbb automata kávéfőző rendelkezik beépített őrlővel, amely lehetővé teszi, hogy friss kávét őröljünk a főzés előtt. Fontos azonban, hogy a megfelelő őrlési finomságot állítsuk be a kávé típusától függően, illetve vegyük figyelembe, milyen aromagazdagságot részesítünk előnyben.

Állítsuk be a kávé erősségét is; az automata kávéfőzők általában lehetővé teszik, hogy ízlésünknek megfelelően beállítsuk a kávé erősségét. Akár gyengébb, akár erősebb kávét fogyasztunk, könnyedén beállíthatják a gépet, hogy a kívánt ízvilágot hozza létre.

Használjuk a tejes italok funkcióját; ha szeretjük a cappuccinot vagy a latte macchiatót, érdemes olyan gépet választani, amely rendelkezik a tejes italok készítésére alkalmas funkcióval. Az ilyen gépek általában gőzölőt is tartalmaznak, amely lehetővé teszi a tejhab elkészítését.

Tisztítsuk rendszeresen a gépet; az automata kávéfőzők belső rendszerét rendszeresen tisztítani kell, hogy a gép hosszú élettartamú legyen, illetve a lefőzött kávé minősége is kifogástalan legyen. A legtöbb gép rendelkezik automata tisztítási funkcióval, amely megkönnyíti ezt a feladatot.

Válasszunk megfelelő kávét; az automata kávéfőzők nem csak a kávéfőzés folyamatát egyszerűsítik, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy különböző típusú kávékat készítsünk. Fontos azonban, hogy olyan minőségi kávét válasszunk, amely megfelel az ízlésünknek és a gépünknek is. Ha pedig van lehetőségünk, akkor friss, minőségi kávét érdemes választani, amely garantáltan kifogástalan aromavilágot biztosít.

Karbantartás és tisztítás

Az automata kávéfőzők kényelmes használatot biztosítanak, azonban ahhoz, hogy hosszú élettartammal és minőségi kávéval szolgáljanak, fontos rendszeresen karban tartani és tisztítani őket. Az alábbiakban néhány tipp található a karbantartáshoz és tisztításhoz…

Rendszeresen távolítsuk el a vízkövet; a vízkő a legnagyobb ellensége az automata kávéfőzőnek, mivel akadályozhatja a kávéfőző működését és rontja a kávé ízét. Fontos tehát, hogy rendszeresen eltávolítsuk a vízkövet a készülékből. Ennek érdekében használjunk e célra kínált vízkőoldót. Tisztítsuk rendszeresen a kávéfőzőt; a kávéfőző belső részein idővel kávémaradvány rakódhat le, ami befolyásolhatja a kávé ízét és minőségét. Az automata kávéfőzőknek van olyan funkciója, amely lehetővé teszi a belső részek tisztítását. Használjuk ezt a funkciót rendszeresen, hogy a kávéfőző mindig tiszta legyen. Időközönként cseréljük ki a szűrőt: A kávéfőző szűrője szintén befolyásolja a kávé minőségét. Ha a szűrő elhasználódik vagy koszos, akkor azt érdemes haladéktalanul cserélni. Minden használat után tisztítsuk ki a tejhabosító részt; ha az automata kávéfőzőnk rendelkezik ilyen funkcióval, akkor a tisztítását minden használat után el kell végezni, hogy elkerüljük a tejmaradványok lerakódását és a kellemetlen szagok kialakulását. Ha rendszeresen tisztítjuk és karbantartjuk az automata kávéfőzőnket, akkor hosszú élettartammal és minőségi kávéval fogja meghálálni a gondoskodást.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve