menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Szórakoztató elektronika / TV, Monitor-TV / Televízió

Televízió

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Televízió vásárlás A-tól Z-ig

 A televízió rendszerint hosszú évekre kiszolgálja a háztartás igényeit. Amikor azonban ismételten megjelenünk a szaküzletekben vagy az online műszaki áruházakban, akkor bizony igencsak meglepődhetünk azon, hogy mekkora kínálattal találhatjuk szembe magunkat. A készülékek paraméterei, a vonatkozó fogalmak is gyorsan változnak, hiszen a technológiai fejlődésben nincs megállás.

LED, OLED, QLED

A hagyományos LCD televíziók helyett ma már LED háttérvilágítást alkalmaznak, ami energiatakarékosabb és igényesebb képminőséget is biztosít. A színek élethű visszaadásáról a QLED kijelző gondoskodik, míg az OLED kijelzőknek már háttérvilágításra sincsen szükségük, a fekete színt ugyanis kisebb fényerővel képesek megjeleníteni. Ennek köszönhetően az OLED tévék könnyebb és vékonyabb kivitelezést tesznek lehetővé.

HD, Full HD, 4K Ultra HD, 8K Ultra HD

A felbontás arról árul el információkat, hogy hány képpontból, vagyis pixelből áll a kijelző felülete. Egyértelmű, hogy minél több a pixel, annál részletgazdagabb képet kölcsönöznek azok a látványnak. Itt dől tehát el, hogy milyen a televízió képminősége. A HD, a Full HD és a 4K Ultra HD felbontások elérhetőek napjaink kínálatában, sőt, a 8K UHD is megtalálható ma már az elektronikai üzletek és a webshop ajánlatai között.

Fontos, hogy a televíziót mindig a helyiség méretéhez érdemes igazítani. A képátmérőt cm-ben vagy col-ban határozzák meg. Ha másfél méterről néznénk a készüléket, akkor a 80 cm-es, vagyis körülbelül 48-65 coll-os képátmérő megfelelőnek bizonyul, de ha a távolság 2-3 méter, úgy a 65 coll feletti értékek bizonyulnak ideálisnak.

Mi alapján válasszunk televízió készüléket?

A felsoroltak egyaránt hatással vannak arra, hogy milyen minőségű készülék kerül otthonunkba. A méret, a felbontás és a háttérvilágítás, vagyis a kijelző típusa jelentősen befolyásolják az ár alakulását. Míg a 8K tévék esetében az akár több milliós érték sem ritka, addig a hagyományos Full HD átlagos méretben a megfizethető megoldások közé tartozik. Természetesen ennél sokkal többféle funkcióról és paraméterről célszerű dönteni, ha egy minden tekintetben megfelelő televízió mellett szeretnénk letenni a voksot.

A 4K felbontás már gyakran alapnak számít, de érdemes átgondolni, hogy milyen árkategóriában keresgéljünk. A drágább modellek, márkák egyértelműen jobb technológiát és nagyobb képátlót biztosítanak. Javasolt tehát ezekről is dönteni akkor, amikor belőjük azt az árat, amit rászánunk a televízió vásárlására.

Smart TV, az otthonok új kedvence

A televízió feltalálója egykor még nem gondolta, hogy 2022-ben már kedvező ár-érték arányban elérhető lesz bármelyik háztartás számára az okostévé. A Smart TV lehetővé teszi az interneten történő böngészést, a streaming csatornák és a Youtube elérését, ráadásul a telefonhoz, számítógéphez is könnyedén képes csatlakozni az okoseszköz. Mindez annak köszönhető, hogy az okos televíziók olyan operációs rendszerrel rendelkeznek, mint a számítógépek. Alkalmazásokat telepíthetünk rájuk és játékra is használhatjuk azokat.

Online televízió vásárlás: megéri?

Az online piactéren a készülékek minden korábbinál szélesebb választékával találkozhatunk. A kérdés csupán az, hogy az eladó televíziók közül mi alapján szeretnénk letenni a voksot egyik vagy másik mellett. Ha az ár az elsődleges, akkor eszerint javasolt szűrni a találatok között. Az olcsón elérhető márkákról sokféle teszt áll rendelkezésre, összehasonlíthatjuk az árakat, informálódhatunk a vásárlói vélemények alapján, de a webáruház népszerűsége is sokat elárul arról, hogy megbízható-e a kereskedés.

Fogyasztás, ami nem elhanyagolható napjainkban

Az elektromos árammal működő készülékek esetében már régóta fókuszban van a fogyasztás, de ez most rendkívül nagy érdeklődésre tart számot. Az üzemeltetés várható költségeiről az energiacímke sokat elárul. Az energiatakarékos, un. ECO üzemmód kevesebb energiát fogyaszt, mint a dinamikus vagy más néven HDR üzemmód. Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Egy hagyományos okostévé 55 colos méretben körülbelül 100 kWh/év fogyasztással bír.

Milyen márka a legjobb?

Az LG TV és a Samsung márka egyaránt nagy érdeklődésre tart számot, de gyakran éppen az árak a döntőek, és az akció kínálta lehetőségeken belül szerzik be a háztartások új kedvencüket. A méret nem minden, mint ahogyan a felbontás is figyelmet érdemel. A mai televíziók már DVB-T2 tunerrel rendelkeznek, ez a TV- állomásokra való ráhangolódást segíti, de a fizetős, kártyás megoldások mellett is sokan teszik le a voksot, hasonlóképp a kábeles vételhez, mely DVB-C tunert tesz szükségessé. Ha a vásárlás online történik, akkor megéri a szűrési feltételeket alkalmazni, így egyéni igényeink és lehetőségeink alapján választhatunk a televízió kínálatból.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)