Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Tablet, E-book és kiegészítői / Tablet / APPLE

Tablet

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Így találd meg a számodra megfelelő tabletet…

A táblagépek méretben és funkcionalitásban áthidalják a laptopok és az okostelefonok közötti szakadékot. A táblagépek kiválóan alkalmasak e-mailezésre, webböngészésre és az utazással járó feladatok kiszolgálására. Sokan hordozható játékplatformként használják a táblagépeket. Ezek az eszközök számos laptopos feladatot helyettesítenek, amikor nincs szükség nagy teljesítményre. Ez az útmutató a legfontosabb specifikációkat és funkciókat tekinti át, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt tabletet vásárlunk.

Mekkora és milyen súlyú a táblagép?

A táblagépeket úgy tervezték, hogy mobilisak legyenek. Ennek megfelelően figyelembe kell vennie a táblagép méretét és súlyát. Bizonyos esetekben hosszú ideig foguk kézben tartani a táblagépet, ezért nem lenne túl jó, ha a készülék túl nehéz lenne. Általánosságban úgy is fogalmazhatnánk, hogy minél könnyebb, annál jobb. Ugyanakkor, a készüléktestnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy túléljen egy esést.

A fizikai méretek szintén fontosak lehetnek, mivel a méret határozza meg, hogy a készülék hogyan illeszkedik a kézbe. Például egy széles táblagépet csak két kézzel lehet portré módban tartani.

Milyen típusú kijelzőket kínálnak a táblagépek?

Mivel a kijelző egyben a fő kezelőfelület is a táblagépeken, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá a kiválasztás során. Vegyük figyelembe a képátmérőt, a felbontást, a betekintési szöget, a fényerőt és a bevonatot. Tulajdonképpen a képátmérő határozza meg, hogy mekkora a táblagép. A képernyő mérete és felbontása együttesen pedig azt határozza meg, hogy milyen lesz a megjelenített képminőség, illetve a szövegek olvasása mennyire lesz kényelmes. A betekintési szögek akkor fontosak, ha a készüléket többen vagy szokatlan szögben nézik.

Nem szabad megfeledkezni a fényerőről sem, különösen abban az esetben, ha a táblagépet gyakran használnánk a szabadban. Minél nagyobb fényerőre képes, annál láthatóbb lesz szikrázó napsütésben is.

Mennyi tárolóhelyre van szükségünk?

Noha egy táblagépen általában nem hordozunk annyi adatot, mint egy laptopon, a táblagép tárhelykapacitása fontos szempont. Minden táblagép SSD-t használ az alacsony energiafogyasztás, a kis méret és a tartósság miatt. Persze ennek a megoldásnak hátránya is van, hiszen a méretbeli és a technológia korlátok miatt a tárkapacitás korlátozott.

A legtöbb táblagép 8 GB és 64 GB közötti tárhellyel rendelkezik, ami a laptopokhoz képest kevés. Ha csak az interneten böngészünk, videókat nézünk és könyveket olvasunk, a tárhely mérete nem különösebben fontos. Ha viszont nagyfelbontású filmeket vagy sok játékot tárolnánk, fontoljuk meg egy olyan modell beszerzését, ami az ilyen jellegű használatot támogatja. 

Napjainkban a tárhelyet felhőalapú tárolóval is kiegészíthetjük, ami észszerű megoldást kínál, persze csak abban az esetben, ha a táblagép csatlakozik az internethez.

Melyik operációs rendszer a legjobb választás számunkra?

Elsőként jegyezzük meg, hogy nem célunk sorrendet felállítani a különböző operációs rendszerek között, viszont az igények alapján léteznek jobb és kevésbé szerencsés megoldások. A táblagépek piacán több operációs rendszer (OS) létezik, ahogyan az okostelefonok vagy laptopok piacán is tapasztaljuk. Az iOS és az Android mellett ott van például az Amazon Fire OS és a Microsoft Windows.

Mindegyik operációs rendszernek vannak előnyei és hátrányai. A legfontosabb, hogy megvizsgáljuk, mire fogjuk használni a készüléket, melyik operációs rendszer felel meg legjobban az igényeinek.

A Windows lehet a legjobb választás, ha azt szeretnénk, hogy a táblagépünk olyan legyen, mint egy hagyományos PC. Azonban ennek a megoldásnak is lehetnek hátulütői.

A médianézést és a játékot valószínűleg az iOS szolgálja a legjobban, ugyanakkor az iPad-ek általában drágábbak a legtöbb gyártó készülékeinél. Ha egy nyitottabb platformot szeretnénk jobb multitaskinggal, az Android lehet a szerencsés választás. Az operációs rendszeren túl érdemes figyelembe venni az egyes platformokhoz elérhető alkalmazások típusait és számát is.

Milyen hosszú a táblagép akkumulátorának élettartama?

Ha egész nap magunknál tartanánk és hordoznánk a táblagépet, az akkumulátor élettartama fontos tényező. A rendelkezésre állás idejét nehéz megítélni a táblagépek esetében, mivel a különböző alkalmazások rendkívül eltérő energiaterheléssel rendelkeznek.

Az akkumulátor élettartamának mérésére két bevett gyakorlat létezik. Az első a következetes webböngészés, a másik pedig videónézésen alapul. A videónézés általában több energiát fogyaszt. Ha folyamatosan multitasking munkát végzünk vagy játszunk, számolni kell azzal, hogy az akkumulátor élettartama rövidebb lesz annál, amit a készülék adatlapján a gyártó feltüntetett. Ha fontos számunkra a rendelkezésre állás ideje, keressünk olyan készüléket, ami legalább nyolc óra webböngészést vagy videolejátszást kínál.

Fontos számunkra a hordozhatóság?

A legtöbb 8 hüvelykes vagy annál kisebb kijelzővel rendelkező táblagép súlya kellően alacsony ahhoz, hogy a kézben tartása ne okozzon nehézséget hosszabb használat esetén sem. Sok készülék nagyon vékony, a legtöbbjük legalább 10 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. Az alacsonyabb hardveres támogatással rendelkező táblagépek üzemideje nem ritkán meghaladja a 15 órát is. Természetesen a nagyobb kijelzők jobb élményt nyújthatnak filmnézéshez és az olvasáshoz, de ezeket nem kissé kényelmetlenebb hordozni szállítani, mint a kisebb táblagépeket.

Ha könyvmolyok vagyunk…

Ha a táblagépet kizárólag olvasásra és webböngészésre szeretnénk használni, az esetben egy visszafogottabb teljesítményű készülék is jó választás lehet számunkra. Ha kizárólag olvasni fogunk, a némileg gyengébb felbontás sem fog zavarni bennünket. Persze felvetődik a kérdés, hogy ilyen esetben biztosan táblagépre van-e szükségünk egy e-book olvasó helyett…

Kiegészítők és tartozékok

A tabletet tartozékok segítségével teljes körű számítástechnikai eszközzé alakíthatjuk. Egy tok nemcsak megvédi a táblagépet az ütésektől és karcolásoktól, hanem állványként is használható a kényelmes videónézés érdekében. Laptop-típusú élményt kapunk, ha billentyűzetet társítunk a táblagépéhez. A billentyűzetek a táblagéphez fizikailag csatlakoztathatók vagy Bluetooth-t használnak, így akár vezeték nélkül is dolgozhatunk.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve