Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Mobiltelefon, Okosóra és kiegészítői / Okosóra / APPLE

Okosóra

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Okosóra – Stílusosan sportos, sportosan stílusos

Egy okosóra a digitális világ és az elegancia közötti legszorosabb kapcsolat lehet. Ezek az eszközök segítenek az SMS-ek és a telefonhívások kezelésében, sokuk érintés nélküli fizetésre is beállítható, ráadásul alkalmazások széles skálájával működnek együtt. Sok mai okosóra rendelkezik beépített érzékelőkkel, amelyek képesek számolni a lépéseket és a kalóriákat, nyomon követni a pulzusszámot, sőt, még a szívritmuszavarokat is érzékelhetik.

Sok modellt Bluetooth-on keresztül kell párosítani egy okostelefonnal, de egyes modellek mobilkapcsolattal használhatók, ami lehetővé teszi az óra funkcióinak működését az okostelefon közvetlen közelsége nélkül is. 

Az okosóra-technológia folyamatosan fejlődik. Az első okosórák nagyok, robusztusak és nehezek voltak, de az újabb modellek karcsúbbak, és inkább úgy néznek ki, mint egy hagyományos óra vagy egy fitneszkövető. Egyes készülékek elegánsabb tokot és szíjat kínálnak, amelyek jól illenek a mindennapi életünkhöz.

A neves gyártóktól származó okosórák mind kiválóak a maguk nemében, de nem egyformák. A nagy technológiai márkáktól, mint az Apple, a Samsung és a Fitbit, a hagyományos óragyártókig, mint a Tag Heuer és a Fossil, több tucatnyi vállalat rendelkezik olyan okosórákkal, amelyek megérdemlik a figyelmünket. 

Figyelembe veendő képességek

A számítógéphez és az okostelefonhoz hasonlóan az okosórák is operációs rendszereken futnak, különálló alkalmazásokkal. Sok Androidos óra a Google Wear OS-t használja, míg az Apple Watch órák az Apple Watch OS-en futnak. A Fitbit okosóráknak pedig saját operációs rendszerük van. 

Ha a számunkra tökéletes okosórát keressük, egyáltalán nincs könnyű dolgunk, hiszen tulajdonságok egész sorát kell figyelembe venni. Szerencsére az ismert gyártók készülékei mind kiváló készülékek, noha egyik vagy másik inkább megfelelhet az igényeinknek, míg mások kevésbé. Az alábbi tulajdonságok mindenképpen odafigyelést igényelnek annak érdekében, hogy maradéktalanul elégedettek legyünk a készülékünkkel.

Kompatibilitás: Mindenekelőtt győződjünk meg arról, hogy az okosóra kompatibilis lesz a meglévő okostelefonunkkal. Ha iPhone-unk van, érdemes lehet Apple Watch-ot választani, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazokat az alkalmazásokat használjuk, mint a telefonon. Androidos készülékek esetében ne feledjük, hogy egyes okosórák több funkciót biztosítanak, ha a vállalat valamelyik telefonját használjuk.

Megjelenítés: Nagyon fontos figyelembe venni a kijelző minőségét és képességeit. Az okostelefonokhoz hasonlóan a kijelző minden okosóra központi eleme, mivel minden információt megjelenít, valamint lehetővé teszi, hogy interakcióba lépjünk magával az órával. Ezért ajánlott olyan okosórát választani, amelynek jó a kijelzője, és amely beltéren és kültéren is jól működik, akár közvetlen napfényben is. Győződjünk meg róla, hogy a kiszemelt okosóra jó minőségű védőüveggel és érzékeny érintőrendszerrel rendelkezik. Ez utóbbi rendkívül fontos, mivel a gyenge érintésválasz rendkívül mértékben ronthatja a felhasználói élményt.

A legtöbb okosóra színes LCD-képernyőt vagy AMOLED-kijelzőt használ, amelyek lehetővé teszik a fényképek, alkalmazások és egyéb tartalmak színgazdagabb megjelenítését, ezek általában jobb fényerőre is képesek. Ennek hátránya a rövidebb akkumulátor-üzemidő, bár az okosórák gyártói egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a problémára. Egyes okosórák akár több napig is bírják; ha a leghosszabb üzemidő a legfontosabb számunkra, akkor érdemes megfontolni egy fekete-fehér kijelző választását.

Egyes okosórák LCD-kijelző helyett OLED-kijelzőt alkalmaznak a vékonyabb kialakítás érdekében. Az Apple azért fejlesztette ki az első OLED-kijelzőt, hogy az Apple Watch első generációját a lehető legvékonyabbá tegye.

Kényelem: Az okosórának kényelmesnek kell lennie, ezért, ha a kipróbált okosóra nagynak és nehéznek tűnik, folytassuk a keresgélést. Ne feledjük, hogy az illeszkedés valóban számít, amikor a pontos pulzusmérésről van szó; a lötyögő vagy akár túl szoros szíj megzavarhatja az óra érzékelőit.

Az akkumulátor élettartama: Az okosóra használatának legfájdalmas pontja az akkumulátor élettartama. Mivel ezek apró kis okoskészülékek a csuklónkon kapaszkodnak, az okosórák korlátozott méretű akkumulátorokkal rendelkezhetnek. Az olyan funkciókkal rendelkező okosórákat, mint a beépített GPS, a mobiltámogatás, a folyamatos pulzusszám-követés és más biometrikus érzékelők, általában éjszakai töltést igényelnek, ami lényegében egy napra elegendő töltést biztosít. Ezt az időtartamot azonban azonban meg lehet hosszabbítani, ha ezeket a funkciókat kikapcsoljuk. A középkategóriás és olcsó okosórák általában hosszabb akkumulátor-üzemidőt kínálnak, egyes modellek állítólag több napig is üzemben maradhatnak. Ezek az órák kompromisszumot kötnek a felsőkategóriás funkciók terén, vagyis a rendelkezésre állás érdekében alacsonyabb felszereltséggel rendelkeznek.

A töltés tekintetében a legtöbb okosóra dokkolóval vagy töltővel rendelkezik. Ritka esetekben találhatunk olyan modelleket, amelyek támogatják a Qi vezeték nélküli töltést, amely egy univerzális szabvány, és lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó töltőket vásároljunk.

Vízállóság: A legtöbb okosóra legalább közepes mértékig vízálló, de csak bizonyos modellek bírják a medencében való megmártózást vagy a mélyebb merülést. Mindenképpen ellenőrizzük a specifikációkat, ha ez a funkció fontos számunkra.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve