Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Egyéb comfort készülék / Légtisztító, légmosó / Légtisztító, légmosó

Légtisztító, légmosó

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Légtisztítás a modern otthonban: Ismerjük meg a légmosó készülékeket!

A korszerű lakások és irodák beltéri levegője gyakran szennyezettebb, mint a szabadban. Ez elsősorban a füst, a por, a penészspórák, a pollen, a kórokozók és a háziállatok okozta allergének jelenlétének „köszönhető”. Az egészségünk és a jó közérzetünk megőrzése érdekében fontos, hogy a belső levegő tisztaságára is figyeljünk. Ebben nyújtanak segítséget a légmosó készülékek.

Egy légmosó készülék segít eltávolítani a szennyeződéseket a beltéri levegőből. Ezek a készülékek nemcsak otthoni, hanem irodai környezetben is rendkívül hasznosak lehetnek, különösen abban az esetben, ha allergiával küzdő emberek dolgoznak a cégnél. Ugyanakkor fontos kihangsúlyozni, hogy a légmosók segítenek javítani a beltéri levegő minőségét, de nem helyettesítik az alapos takarítást, valamint a rendszeres szellőztetést.

A légmosó készülékek működésének alapját a fizikai szűrők jelentik, noha találkozhatunk olyan készülékekkel is, amelyek elektrosztatikus leválasztást, ionizációt vagy UV-sugárzást használnak a levegő tisztítására. Akármilyen technológia mellett döntünk, a légtisztítók hatékonyan csökkenthetik a szennyeződések mennyiségét a levegőben, de nem képesek eltávolítani minden szennyeződést.

A legtöbb légmosó készülék a levegőt szűri át különböző szűrők segítségével, melyek képesek eltávolítani a szennyeződéseket. A levegő minőségének javítása érdekében a szűrők különböző típusú részecskéket képesek eltávolítani, beleértve a port, a pollent, a penészspórákat és a baktériumokat is. A szűrők között találunk úgynevezett HEPA szűrőt, aktívszént tartalmazó szűrőt, illetve előszűrőt is. A HEPA szűrő (High Efficiency Particulate Air) nagyon kis méretű részecskék – akár 0,3 mikronos méretűek – kiszűrésére is képes. Az aktívszenet tartalmazó szűrők pedig különösen hatékonyak a szagok, gázok és VOC-k (illékony szerves vegyületek) eltávolításában.

Mit kell figyelembe venni légmosó készülék vásárlásakor?

Légmosó készüléket vásárolni nem egyszerű feladat, legalábbis abban az esetben, ha a számunkra legjobb döntést szeretnénk meghozni. A piacon számtalan modell és márka közül választhatunk, mindegyik saját tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik. A megfelelő modell kiválasztásához figyelembe kell vennünk a tisztítandó helyiség méretét, a speciális igényeket – azaz él-e a háztartásban allergiával vagy légúti betegséggel küzdő személy –, valamint a szűrők cseréjének gyakoriságát és költségét, és természetesen a készülék zajszintjét is.

A helyiség mérete azért fontos, mert a légmosó készülékeknek meghatározott "CADR" értékük van (Clean Air Delivery Rate), ami azt mutatja meg, hogy a készülék milyen gyorsan és hatékonyan tudja megtisztítani a levegőt egy adott térfogatú helyiségben. Nagyobb helyiségek esetében nagyobb CADR értékű készülékre lesz szükség.

A légtisztítók árkategóriái

A légtisztító készülékek árkategóriái igen széles skálán mozognak. A legolcsóbb készülékek általában egyszerűbbek, kisebb területen hatékonyak, illetve magasabb zajszinttel rendelkeznek. Az ilyen alacsony árkategóriájú légtisztítók már néhány tízezer forintért beszerezhetők, de általában csak kisebb helyiségekben, például hálószobákban vagy irodákban használhatók hatékonyan.

A középső árkategóriába tartozó légtisztítók általában több funkcióval rendelkeznek, nagyobb hatótávolságúak és alacsonyabb zajszintet produkálnak. Általában ebben a kategóriában találhatók a legjobb ár-érték arányú készülékek.

A magas árkategóriájú légtisztítók elsősorban professzionális használatra készültek, így a legjobb minőségű szűrőkkel, a legnagyobb hatótávolsággal és a legalacsonyabb zajszinttel rendelkeznek. Ezek a készülékek esetenként több százezer forintba kerülhetnek, de ha nagy területet kell tisztítani, vagy speciális igények vannak, az esetben ezek a készülékek jelenthetik a legmegfelelőbb választást.

A légmosót karban kell tartani

Szerencsére nincs okunk megijedni, hiszen a légmosó készülékek karbantartása általában csupán a szűrők cseréjét és a készülék tisztítását foglalja magába. A szűrők cseréjének gyakorisága függ a használat intenzitásától és természetesen a szűrő típusától is. A HEPA szűrőket általában évente kell cserélni, viszont az aktívszenet tartalmazó szűrők élettartama rövidebb lehet. A szűrők cseréjének gyakoriságát a gyártó ajánlásai szerint érdemes elvégezni megválasztani.

A légmosók tisztítása a készülék felületének nedves ronggyal való áttörléséből, illetve a belső részek száraz ronggyal való tisztításából áll. Fontos, hogy a készüléket rendszeresen tisztítsuk, hogy megőrizzük a hatékonyságot, illetve biztosítsuk a hosszú élettartamot.

Ne feledjük, a légmosó készülékek használata számos előnnyel jár; javítják a beltéri levegő minőségét, ami csökkenti az allergiás reakciókat és a légúti betegségek tüneteit, nem mellesleg csökkentik a szagokat és a káros gázok jelenlétét.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve