Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Monitor, Projektor, LFD / Monitor

Monitor

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Hogyan válasszunk a monitor kínálatból?

A monitor az asztali számítógépek elengedhetetlen eleme. Mivel naponta akár hosszú órákon át társad lesz a munkában, ezért korántsem mindegy, hogy milyen típusra esik választásod. A megfelelő méret minden esetben lényeges, de nem mehetünk el a felhasználás célja mellett sem. A játékosok egészen más követelményeket támasztanak a monitorok irányába, mint azok, akik irodai munkára használják, vagy grafikai tervezéshez keresik az ideális típust.

Elsősorban tehát arról kell döntést hoznod, hogy mekkora monitor fér el a neki szánt helyen. A nagyobb képernyő a multimédiás kikapcsolódáshoz kétségkívül praktikusabb, de munkához megfontolandó akár a két külön monitor alkalmazása is. A felbontás hasonlóképp lényeges, a full HD csak körülbelül a 27”-os monitorig bizonyul elegendőnek.  Elérhetőek matt felülettel bíró készülékek, ezek főként az irodai munkához alkalmasak, a fényes monitor viszont elképesztő színvilágot kínál.

Monitor paraméterek A-tól Z-ig

A monitorok többféle funkciót elláthatnak. A legkisebbek mobilizálhatóak, érintőképernyősek, értékesítési pontok kialakításakor is megállják a helyüket. A 144Hz-es két monitor irodai felhasználáshoz javasolt, ha pedig szórakozáshoz és munkához egyaránt szeretnéd majd használni az eszközt, akkor a 25-27”-os méretben érdemes gondolkodnod. Az ennél nagyobbak akár két monitort is helyettesíthetnek, sőt, reklámok megjelenítését szolgálhatják, hiszen nagy távolságból is olvashatóak.

Felbontás, oldalarány, válaszidő – ezek mind olyan tényezők, melyeket egyéni igények szerint választja meg a vásárló. A megfelelő választás tehát abban rejlik, hogy a felhasználás módjához, céljához passzoló készülék társuljon az asztali géphez. A gamer monitorok gyorsak, hiszen a játékok megjelenítéséhez szükség van erre. Az állítható magasság és a design szintén nem elhanyagolható a játékrajongók számára. A monitorok esetében a HDMI bemenetre mindenképpen szükséged lesz, de igen gyakran használt csatlakozók a DisplayPort, a DVI, vagy például a VGA.

Egészen más szempontok érvényesülnek akkor, ha otthoni munkához keresed az ideális monitort. Az ár-érték arány, a szemkímélő funkció és a dőlésszög változtathatóságának lehetősége egyaránt fontos szereppel bírnak. A 240 Hz képfrissítési frekvencia kifejezetten jónak számít, de webáruház segítségével akár a szükséges paramétert is beállíthatod a szűrési feltételek között. Ha konkrét elképzelésed van akár a képfrissítés gyakoriságáról, a felbontásról, a méretről, azzal már egy nagy lépéssel közelebb vagy a számodra ideális monitor megtalálásához.

Ezek a legnépszerűbbek!

A 4K monitorok grafikai munkákhoz éppen úgy alkalmasak, mint 4K tartalmakkal való munkához. A trendkövetők jól tudják, hogy az ívelt monitorok világát éljük így ez a design különösen keresett manapság. A világítást kevésbé visszatükröző megoldás nagy felületet biztosít a munkához, és a monitor minden részét élesen lehet látni. Bár nagyobb helyet foglal el, mint a hagyományos monitor, de előnyei messze meghaladják ezt a problémát. Ha igazi pro vagy, akkor az un. ultrawide monitor Neked lett kitalálva. Az elképesztő design lehetővé teszi az ergonomikus munkavégzést, ami nélkülözhetetlen előnyöket biztosít akkor, ha sokat ülsz a monitor előtt.

Valószínűleg hallottál már olyan kifejezésekről, mint a G-Sync monitor. Ez nem más, mint egy olyan technológia, amely megoldást nyújt a fellépő képhibák ellen. Az Nvidia által megálmodott megoldás tulajdonképpen a szinkront biztosítja a PC és a monitor között. A FreeSync monitor abban a legjobb, hogy stabilizálja a frissítési frekvenciát, vagyis csökkenti a kép szaggatását. A játékrajongók számára valószínűleg nem tűnik ismeretlennek ez a jelenség. Ez utóbbi típus olcsóbb, mint a G-Sync monitor, mégis sima képet és stabil képkocka-sebességet biztosít. Az NVIDIA videokártyákkal éppen úgy kompatibilis, mint az Xbox One S és az Xbox One X konzolokkal.

Ergonomikus monitor az egészség megőrzésének szolgálatában

Amikor a számítógép előtt végzett munka kerül szóba, akkor nem mehetünk el az ergonomikus kialakítású munkaállomás mellett. Ez a szék magasságánál, az ülés módjánál indul, és a monitor kialakításán, méretén, típusán keresztül egészen annak elhelyezéséig, szemkímélő beállításáig tart. A perifériák esetében is mind többen választják az ergonomikus kialakítást, így az egérhasználat és a billentyűzet is illeszkedhet az emberi test vonalaihoz, felépítéséhez.

Monitor vásárlása olcsón: használt vagy új?

Az eladó monitorok között használt megoldásokkal is találkozhatnak az érdeklődők. A kérdés csupán az, hogy megelégszel-e ezzel, vagy ha már a vásárlás mellett döntesz, akkor egy minden tekintetben személyes igényeidre szabott megoldást választasz-e. A vásárlói vélemények a márka tesztek alapján is azt mutatják, hogy a korszerű, hajlított, de ugyanakkor megfizethető monitor típusok iránt érdeklődnek a legtöbben. Az olyan ismert monitor márkák, mint például a Samsung, elérhetőek akció keretein belül, megéri tehát figyelemmel követni a webáruház aktuális ajánlatait.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve