Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Adattároló / Flash Drive

Flash Drive

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

A pendrive ma is népszerű és hasznos adattároló eszköz!

A pendrive-ok – más néven USB-stick-ek vagy flash drive-ok –, kompakt, mobil adattároló eszközök, melyeknek a fő funkciója az adatok tárolása, illetve a számítógépek közötti adatátvitel biztosítása. Az adatokat flash memóriában tárolják, amely nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, így kisebb méretűek és biztonságosabbak is, mint a hagyományos merevlemezek (HDD). A pendrive-okat a számítógépek USB-portjához csatlakoztatva használhatjuk; a beépített memória biztosítja a könnyű adattárolást és az átvitelt.

Kapacitás és méretválaszték

A pendrive-ok adattárolási kapacitása változó, így a felhasználók kis, közepes és nagy kapacitású modellek között választhatnak. A tárolókapacitás az árakat is meghatározza, ezért vásárlás előtt érdemes mérlegelni, mekkora tárhelyre van szükségünk; ha csupán néhány irodai fájlt mozgatnánk, aligha érdemes a nagyobb tárhellyel rendelkező kínálatból választani. A pendrive-ok fizikai mérete is változó. Az adatok mennyiségének és a hordozhatóság szükségességének függvényében érdemes meghozni a döntésünket.

Adatátviteli sebesség

A pendrive-ok egyik legmeghatározóbb tulajdonsága a sebesség; leginkább akkor kell figyelmet fordítani erre, ha nagy méretű és nagy darabszámú fájlokat másolnánk. A pendrive-ok adatátviteli sebességét elsősorban a rendszer határozza meg, amiben alkalmazzák. Az USB 3.0 és az USB 3.1 szabvány jelentősen növelte a pendrive-ok adatátviteli sebességét, de a mai napig vannak lassabb pendrive-ok is az piacon, amelyek USB 2.0 csatlakozást használnak. Az adatátviteli sebesség fontos szempont lehet, ha gyors átvitelre van szükség, például nagy mennyiségű adat átmásolásakor.

Kompatibilitás és csatlakozási lehetőségek

A pendrive-ok (flash drive-ok) kompatibilitása az adott eszközökkel nagyon fontos tényező a vásárlás során. Az adatok átviteléhez szükséges csatlakozási lehetőségek széles skálájával rendelkeznek, beleértve a USB-t, az USB-C-t és az Micro-USB-t is. Az újabb eszközök többsége már támogatja az USB-C csatlakozást is, amely nagyobb sebességet és nagyobb teljesítményt biztosít az adatátvitel során. Az adott számítógép vagy okostelefon csatlakozási lehetőségeit figyelembe véve érdemes kiválasztani a számunkra a megfelelő pendrive-ot. Tehát fontos kiemelni, hogy a pendrive-ok nem kizárólag számítógépek és laptopok, hanem akár mobil eszközök esetén is használhatók.

Biztonsági funkciók és adatvédelem

A pendrive-ok biztonsági funkciói és adatvédelme fontos szempont a felhasználók számára, mivel ezek az eszközök gyakran használatosak fontos vagy érzékeny adatok tárolására is. Az újabb pendrive-ok többféle biztonsági funkcióval rendelkeznek, mint például jelszóvédelem vagy a titkosítás funkció. Az adatvédelem fokozása érdekében fontos, hogy olyan pendrive-t válasszunk, ami megfelel az igényeinknek, és amely rendelkezik a szükséges biztonsági funkciókkal.

Árak és ár-érték arány

A pendrive-ok ára és az ár-érték aránya fontos szempont lehet vásárláskor. Az árak jelentős mértékben változnak, elsősorban attól függően, hogy milyen kapacitású és milyen sebességű eszközt választunk. Az árak általában a kapacitás növekedésével nőnek, illetve a legújabb, nagy sebességű eszközök ára magasabb lehet, mint a korábbi típusoké. Az ár-érték arányt tekintve érdemes figyelembe venni a pendrive-ok sebességét, kapacitását, biztonsági funkcióit és kompatibilitását, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb megoldást. Az ár és az ár-érték arány összehasonlítása segíthet abban, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes eszközt.

Alkalmazási területek és célok

A pendrive-ok, vagy más néven flash drive-ok sokféle cél kiszolgálására használhatók. Az eszközök ideálisak lehetnek személyes fotók, dokumentumok és zenék tárolására, vagy akár a nagyobb mennyiségű adat mozgatására a számítógépek között. Egy megfelelő pendrive azok számára is nagyon hasznos lehet, akik a tanulmányaik vagy a munkájuk során mobilis adatkezelésre kényszerülnek. Az otthoni felhasználóktól kezdve a nagyméretű vállalatokig, a pendrive-ok megfelelők lehetnek számos célra, amikor hordozható adattárolásra van szükség.

Minőség és megbízhatóság

A pendrive-ok minősége és megbízhatósága elengedhetetlen tényező a számítógépes adatok tárolásában. Az utóbbi évek fejlesztései egyre nagyobb biztonságot és megbízhatóságot kínálnak a felhasználóknak, így a vásárlók számára fontos, hogy a megfelelő minőségű termék mellett döntsenek. A nagyobb és ismertebb gyártók termékei általában jobb minőséget és hosszabb élettartamot biztosítanak. Emellett érdemes figyelembe venni a pendrive-ok garanciális feltételeit is a megbízhatóság biztosítása érdekében.

Az új pendrive használata

Az új pendrive használatba vétele egyszerű folyamat, amely csak néhány percet vesz igénybe. Az első lépés a pendrive csatlakoztatása a számítógép USB-portjához. A rendszer automatikusan felismeri a meghajtót, és telepíti a szükséges illesztőprogramot. Miután a telepítés befejeződött, a pendrive készen áll az adatok tárolására és átvitelére. A pendrive használata ugyanolyan egyszerű, mint bármely más USB-meghajtó használata.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve