Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Számítógép alkatrész és kiegészítői / Kábel

Kábel

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Segítünk eligazodni a kábelek zűrzavarában! 

 A megszámlálhatatlan kábel nem csupán a PC mögött okozhat átláthatatlanságot, hanem akkor is, ha a vásárlás a cél. A minden korábbinál szélesebb választékban még a műszaki cikkek területén otthonosan mozgók is hajlamosak elveszni. Milyen UTP kábelt vegyek? Hogyan válasszak minőségi USB C kábelt? Milyen csatlakozóra van szükség a különféle készülékekhez? Ma már nem elég a csatlakozási pontokat ránézésre megfigyelni, hiszen a webáruház vagy a szaküzlet kínálatában gyorsan el lehet veszíteni a fonalat. Nézzük, milyen kábelekkel találkozhatunk az eladó választékban, és hogyan bukkanhatsz rá az igényeidnek megfelelő típusra!

Legtöbbször az adagkábelek iránt érdeklődik a vásárló. Ezek leggyakoribb típusa az USB kábel. Nyomtatók, power bankok, laptopok, asztali gépek és okostelefonok is rendelkeznek USB csatlakozóval. A hozzájuk tartozó kábelek között azonban különbség mutatkozik, méghozzá elsőként a szemmel is látható méretben. A mikro USB és az USB-C mellett a nagyobb, USB-A is elérhető a kínálatban. Ezek a szabványok befolyásolják, hogy milyen sebességgel történik az adatátvitel. Az előzőekben említett USB-csatlakozó alakja ezt nem befolyásolja. Az USB 3.2 Gen 2 a leggyorsabb adatátvitelt biztosítja, akár 10 GB/s is elérhető segítségével. 

Audio kábel hangfalakhoz, mikrofonokhoz

Az audio kábelek hang továbbítására alkalmasak. A végződésüket illetően Jack, RCA és optikai kábeleket különböztetünk meg. A Jack dugóként is ismert kábel is többféle típusban elérhető, változatosan felhasználható. Az un. Cinch vagy RCA kábel alkalmas csatlakozó a video- és hangátvitelhez. A jól ismert piros és fehér vagy fekete csatlakozók az audio átvitelről gondoskodnak, a sárga pedig a videojel továbbítását szolgálja. Az optikai kábelek ugyan korlátozott kompatibilitással rendelkeznek, de kiváló minőségben teszik dolgukat. Gyakran használják hivatásos zenészek, ugyanis a hang digitális információ formájában történő továbbítására alkalmas. 

Tápkábelek és hosszabbítók 

A tápkábelek a PC, a televízió, a telefonok, a laptopok, a monitorok és az okosórák esetében egyaránt szerephez juthatnak. E csoportba sorolhatóak a hosszabbítók is, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak. Vannak készülékek, melyeket nem javasolt hosszabbítóval használni, méghozzá biztonsági okokból. Tipikusan ilyennek számítanak a fűtéstechnika területén népszerű elektromos konvektorok, olajradiátorok. A hosszabbító, mint az egyik leggyakrabban alkalmazott kábel, kiválóan alkalmas azonban számítógépeknél, világítástechnikai eszközöknél, sőt, a megfelelő, kültéren is használható típusok a kerti berendezések, eszközök üzemeltetésénél nélkülözhetetlenek.

Kábel mobil eszközökhöz 

A mobilitás a mai kor elmaradhatatlan jellemzője. Nem véletlen, hogy a mobilokat, tableteket, laptopokat minden esetben feltöltve szeretjük tudni. De mi a helyzet akkor, ha elveszik a kábel, megtörik, nem látja el már funkcióját? Ilyenkor az új kábel beszerzése válik aktuálissá. A webáruház ajánlatai között az USB-C, vagyis a legújabb USB szabvány is elérhető. A mai okostelefonok nagy része már ilyen csatlakozóval rendelkezik, ugyanis könnyen és kényelmesen használható az. A kétoldalú USB-C kábel a laptophoz csatlakoztatott telefon esetében jut főszerephez, míg az un. Lightning-USB-C kifejezetten az Apple eszközök csatlakoztatását teszi lehetővé. A HDMI-USB-C televíziók, monitorok csatlakoztatásakor elsődlegesek, ez a kábel típus a videójelet akár 4K minőségben továbbítja. 

Sok háztartásban megtalálhatóak a külső adattárolók és a power bankok. Esetükben mikro USB kábelek használatára kerül sor. Nem ritka, hogy eltűnnek a kábelek, elveszítjük azokat, vagy egyszerűen a kábelrengetegben már nem tudjuk, mihez mi tartozik. A legtöbbször olcsón elérhető eszközök nagy segítséget jelenthetnek akkor, ha mihamarabb újra használatba állítanád a szükséges készüléket. A gyakran használt berendezéseknél, mobil eszközöknél egyébként előfordulhat, hogy egyszerűen megtörik a kábel, és többé már nem használható. A telefon HDMI, a 4K HDMI kábel mellett az UTP kábel toldó is elérhető akár akció keretein belül. Ha tudod, mit keresel, néhány kattintással leadhatod megrendelésed. Segítség lehet az is, ha a készüléked papírjai, doboza még megvan, így arról leolvashatod, milyen csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, s ez alapján kereshetsz a kábel kínálatban. 

Mit tud az UTP kábel? 

Az ethernet alapú rendszereknél az egyik leggyakrabban használt kábel típus az UTP. Elsősorban az internet biztosítására alkalmazzák számítógépek, kamerák, terminálok esetében. Kifejezetten olcsó megoldásnak számít, s mivel csavart vezetékről van szó esetében, így a külső elektromos zajforrások minimalizálhatóak használatával. Az árnyékolt UTP kábel a jelátvitel minőségét biztosítja. Tudtad, hogy a telefon feltalálójához, Bell nevéhez köthető az UTP kábel megszületése?

A kábelek között tehát tulajdonképpen bármilyen készülékhez megtalálhatod az ideális típust. Az eladó kínálat elemeit különféle teszteken is egybevetheted, sőt, az árak tekintetében szintén tájékozódhatsz néhány kattintással. Ne feledkezz meg arról sem, hogy hány méteres kábelre van szükséged, hasonlóképpen a hosszabbítóknál is központi jelentőségű, hogy 2m, 3m vagy 5m áll rendelkezésedre. A mágneses telefontöltők korszerű eszközként állnak rendelkezésre, és esetükben a csatlakozás is egyedi módon történik. Telefon HDMI vagy gyorstöltő kábel- a megfelelő csatlakozók és paraméterek kiválasztása során mindig a felhasználás módját és a csatlakoztatni kívánt eszközöket érdemes szem előtt tartani. 

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve