Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / LOGITECH

LOGITECH termékek

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Tippek billentyűzet vásárlásához – Segítünk a választásban!

A monitor és az egér mellett a billentyűzet szintén nélkülözhetetlen periféria a számítógép használatához. A kínálat minden korábbinál szélesebb, ez pedig maga után hozza a választás nehézségét. Ami azonban a hátrány, az ugyanakkor az előny is. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a tevékenységének jellegéhez leginkább passzoló modellt. 

Elsősorban tehát azt érdemes megvizsgálni, hogy mire lesz használva a billentyűzet. Igen, természetesen beviteli eszközként funkcionál, ám nagyon nem mindegy, hogy rendszeres gépeléshez, játékhoz, televízióhoz alkalmazzuk, vagy speciális igényekkel rendelkezünk, például a vezeték nélküliség tekintetében. A számítógép használatának gyakorisága sem elhanyagolható. Ha nagyrészt munkahelyeden dolgozol, és otthon csak ügyintézéshez, esetleg online vásárláshoz használod a PC-t, akkor nem érdemes kemény tízezreket rááldozni a billentyűzet beszerzésére. Ellenben, ha munkád napi szinten órákra az otthoni számítógép elé köt, akkor már inkább javasolt egy komolyabb, akár ergonomikus kialakítással rendelkező modellben gondolkodni. 

Billentyűzet a karakterek elrendezésének függvényében

A magyar billentyűzet kifejezetten fontos azoknak, akik tízujjas gépeléssel dolgoznak. Ez az un. QWERTZ billentyűzet, amelynek elnevezése a TAB melletti billentyűk sorrendjére utal. Ennyit elég is megjegyezned. A nemzetközi billentyűzet annyiban különbözik, hogy ott a sorrend QWERTY. A gyakori PC használat és gépelés kapcsán nem elhanyagolható az sem, hogy az Enter egysoros vagy kétsoros, a Shift és a Backspace hosszú vagy rövid.  A numerikus billentyűzet elhelyezése, mérete akkor lényeges, ha munkád során a számoké a főszerep. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy billentyűzet választás alkalmával mindig a majdani felhasználás jellege alapozza meg a döntést. 

Vezeték nélküli billentyűzet vezetékek nélkül 

Ha a vezeték nélküli billentyűzetek mellett döntenél, akkor búcsút mondhatsz a kábelek jelentette bosszúságnak. Ugyan elemcserére számíthatsz, de a csatlakozás módját illetően többféle megoldás közül is válogathatsz. A Bluetooth kapcsolaton keresztüli csatlakozás alapnak számít, de az USB csatlakozós módszer sem ritka. Az asztali gépek esetében egy adapter is rendelkezésre állhat, így a kompatibilitási gondok egyszerűen kiküszöbölhetőek. 

Hozd közelebb a laptop kínálta élményeket!

Ehhez a tablet billentyűzet bizonyul kitűnő választásnak. A gyakran a készülék tokjával egybeépített billentyűzet a használat módját jelentősen megkönnyíti. Vásárlás alkalmával érdemes meggyőződni arról, hogy az kompatibilis legyen a készülékkel. Az iPad-ek-, mint oly sokszor, a billentyűzet kapcsán is speciális perifériát igényelnek.

Kiknek javasolt a mechanikus billentyűzet? 

A mechanikus billentyűzetek minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tartanak számot, elsősorban a gamerek és azok körében, akik sokat gépelnek. A mechanikus kapcsolókat alkalmazó billentyűzet típus billentyűi a leütést követően rugalmasan, gyorsan kerülnek vissza eredeti állapotukba. Az időtálló minőség nagy előny lehet azokban a munkakörökben, amelyekben a tízujjas gépeléssel telik a munkaidő nagy része, de a játékrajongók is megköszönik a korszerű technológiát. Nem ritka, hogy a felfestett minta lekopik a gyakran használt billentyűkről. Ilyenkor remek választásnak bizonyul a billentyűzet matrica. 

Háttérvilágítás nem csak gamereknek 

Elsősorban a gamer billentyűzetek esetében találkozhatunk RGB háttérvilágítással, mely többféle funkcióval, eltérő színekkel szolgálja a felhasználói élményt. A gamer billentyűzetek egyébként kifejezetten magas kategóriát képviselnek a kínálatban. A vásárlói vélemények megegyeznek abban, hogy ezek a perifériák mind megjelenésüket, mind ergonomikus kialakításukat illetően maximálisan megfelelnek az elvárásoknak. Az Redragon RGB LED megvilágítással rendelkező típusok különösen kedveltek, ráadásul megfizethető árkategóriát is képviselnek. 

Ergonomikus billentyűzetek a csukló és a kézfej egészségéért 

Napjainkban a számítógép használat gyakoriságával együtt elterjedtek az un. alagútszindrómák. A helytelen kéztartás, a csukló gépelés közbeni rendellenes tartása fájdalmakhoz vagy akár tartós megbetegedéshez is vezethet. Az ergonomikus billentyűzet használatával a csukló alátámasztást kap, a kézfej egészséges dőlésszöget vesz fel a gépelés során. Ha olcsón szeretnéd megúszni a dolgot, akkor egy csuklótámasz is elegendő lehet, de érdemes tudnod, hogy tartós számítógépes munka és gyakori gépelés esetén az ergonomikus eszközök valóban megkímélhetnek a mozgásszervi fájdalmaktól. 

Mennyi az annyi? 

Ár tekintetében a gamer és az ergonomikus billentyűzetek kóstálják a legtöbbet. Egyéni igények függvénye, hogy a vezeték nélküli, az egykezes numerikus kiegészítő funkciója, vagy éppen a White shark billentyűzetek sajátos jellege mellett teszik le a voksot a vásárlók. Tesztek és eladó ajánlatok sokasága várja a vásárlókat a webáruház kínálatában. Sokféle teszt online elérhető, ráadásul az árak is egyszerűen összehasonlíthatóak. Érdemes az akciók között is körülnézni, hiszen a vásárlás így olcsón megvalósítható. Ne feledd, mindig felhasználói szokásaidnak megfelelően érdemes a billentyűzet kínálatból választani.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve