menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Mosógép

Mosógép

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Mi alapján válasszunk a mosógép kínálatból?

A mosógép nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen jelentősen megkönnyíti a házimunka e részét. A minden korábbinál szélesebb kínálatban a mosógépet olcsón keresők éppen úgy megtalálhatják számításukat, mint azok, akik gőzfunkciós, okos mosógépet, vagy szárítógéppel kombinált megoldást keresnek. Mi alapján érdemes választani? Mielőtt az árkategóriák és konkrét márkák között nézelődnél, célszerű átgondolni mosási szokásaidat, a háztartásban felmerülő igényeket.

Gondolkodj előre!

A mosógép jó eséllyel hosszú időn keresztül társad lesz a háztartási munkálatokban. A családtagok száma tehát alapvetően meghatározza, mennyi szennyes ruhával találkozol nap mint nap, milyen gyakran, mekkora mennyiséget kell mosnod. Ez a mosógép kapacitása kapcsán nem elhanyagolható szempont. A leendő elhelyezés sem mindegy, sőt, talán a legtöbben ez alapján keresik a megfelelő berendezést. A kisméretű fürdőszobákba a legfeljebb 50 cm mély mosógép a tuti befutó, felültöltős megoldással. Ha nem szeretnél külön szárítógépet beszerezni, mert nincs rá keret, vagy egyszerűen nem férne el két berendezés, akkor a szárítóval ellátott mosógép bizonyul ideális választásnak. Azt is megéri átgondolni, hogy szükséged van-e bármilyen extra funkcióra, vagy megelégszel a hagyományos megoldásokkal, így ár tekintetében is jobban kijöhetsz. Ha extra gondoskodást igénylő ruhadarabjaid, textíliáid vannak, akkor megéri ezt is szem előtt tartani.

Ugyan a használt mosógépek is egyfajta opciót kínálnak, és az eladó kínálatban valóban találhatsz még hosszú időn keresztül kifogástalanul üzemelő darabot, de a legtöbben inkább az új, online rendelhető, akár akció keretein belül beszerezhető készülékek hívei.

Elöltöltős vagy felültöltős mosógép?

Az örök kérdés. A választ leginkább az adja meg, hogy hol fogod elhelyezni a mosógépet, hogyan férsz hozzá a legkönnyebben, valamint mekkora kapacitásra van szükséged. Az elöltöltős mosógépek általában nagy kapacitást kínálnak. Könnyen be- és kipakolhatsz, a családosok kedvencének számít, hiszen nagy mérete jelentős kapacitással társulhat, sőt, tetejére tárolóhelyként is tekinthetsz, sőt, a méretben megfelelő szekrény elhelyezhető a mosógép fölé, ahol a mosóport, öblítőt tárolhatod. Ha külön szárítógépet is be kívánsz szerezni, akkor azt minden további nélkül elhelyezheted a mosógép tetején. Az elöltöltős hátránya viszont egyértelműen a mérete. Bár keskeny kivitelben is beszerezheted, de nem mindegy, hogy 4 kg vagy 13 kg ruha mosására alkalmas a berendezés.

Ellenben az elöltöltős gépekhez nem szükséges lehajolni, így például idős embereknek kifejezetten jó választásnak bizonyulhatnak. A kis helyen elférő mosógép árban sem megfizethetetlen, de valamit valamiért. Nagycsaládosoknak aligha bizonyul elegendőnek, de okos megoldásokkal és a megfelelő időbeosztással ebből is kihozható a maximum. Fontos, hogy szerelő végezze a beüzemelést, legyen szó bármilyen mosógép típusról is. A készülék rendszeres tisztítása se maradjon el, ellenkező esetben igen kellemetlen szag terjenghet egy idő után a dobban.

Ha nem mindegy, mennyit fogyaszt…

A mosógép gyakori használatban van még egy kétszemélyes háztartásban is. Korántsem mindegy tehát, hogy mennyit fogyaszt. Az energiacímke részletes tájékoztatást ad a készülék ilyen irányú paramétereiről. Az A+++ mosógép bizonyul a legjobbnak, így ha az energiahatékonyság a fő cél a vásárlás során, akkor megéri ebbe az irányba mozdulni.

Ha a beépíthetőt választanád…

Hasonlóan a beépített konyhához, a mosógép esetében is felmerül az igény az ilyen kialakítás mellett. A bútorba építhető berendezés szekrény ajtaja mögé kerül, biztosítva ezzel a fürdőszoba vagy a konyha egységes megjelenését. Az aktuális trendek szerint ugyanis a mosógépnek nem feltétlenül a fürdőben kell helyet kapnia. A beépíthető típusok nagy kapacitással is elérhetőek, így családosoknak ideálisnak bizonyulnak.

Mosógép szárítás funkcióval?

Gyakran előfordul, hogy nem áll rendelkezésre elegendő hely két készülékhez. Mit tehetünk akkor, ha mégsem szeretnénk a nappaliban egy méretes szárító állványt felállítani? Ilyenkor bizonyulnak kitűnő választásnak a mosó-szárítógépek. Felül- vagy alultöltős változatban egyaránt megtalálhatóak a kínálatban, s méretek, márkák és a kínált funkciók tekintetében is gazdag a választék. Az LG sokak kedvencének számít, de érdemes a vonatkozó mosógép teszt alapján nézelődni, válogatni. A vásárlói vélemények is alátámasztják, hogy a megfelelő méret kiemelt jelentőséggel bír. A webáruház szűrési funkcióinak segítségével könnyedén rátalálhatsz arra a mosógép fajtára, ami méretek, kapacitás és ár tekintetében is megfelel igényeidnek

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)