Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Adattároló / SSD Belső

SSD Belső

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

SSD meghajtók: gyorsaság és jobb adatbiztonság

A Solid State Drive (SSD) az adatok tárolására szolgáló, merevlemezek helyett használható eszköz. Az SSD a merevlemezekhez képest nagyobb sebességet, kevesebb energiafelhasználást és alacsonyabb hőtermelést biztosít, ami jobb teljesítménnyel és a hosszabb élettartammal jár együtt. Az SSD memóriachipek használatával tárolja az adatokat, így az adatokat gyorsabban érhetjük el, mint a hagyományos merevlemezeken. Az SSD továbbá kisebb méretű, és általában könnyebb, így tökéletes választás lehet laptopokba, asztali számítógépekbe és egyéb eszközökbe is.

Előnyök az HDD-vel szemben

Az SSD-k (Solid State Drive) korszerű adattároló eszközök, melyek előnyösebbek az HDD-khez (Hard Disk Drive) képest. Az SSD-k nagyobb sebességet biztosítanak, gyorsabban betöltik az operációs rendszert és a programokat, valamint javítják a rendszer teljesítményét. Az SSD-knek nincs mozgó alkatrésze, így kevésbé hajlamosak a meghibásodásra, és a zajszintjük is minimális. Az SSD-k alacsonyabb fogyasztásúak, és a várható élettartamuk is magasabb. Ráadásul kisebb méretűek és könnyebbek, ami ideális lehet laptopok és kompakt számítógépek számára. Nem mellesleg kiváló minőségű adatvédelmet biztosítanak, és gyorsabban tudják a beérkező adatokat feldolgozni. Az összes előny figyelembevételével az SSD-k jobb választásnak bizonyulhatnak az adattárolásra, ha minőségi és gyors teljesítményt keresünk.

Kapacitás és sebesség

A SSD-k tárkapacitása növekvő tendenciát mutat, amely lehetővé teszi számunkra a nagyobb adatmennyiségek tárolását. Az SSD-k sebessége jelentős előnyt jelent a hagyományos merevlemezekkel szemben. Az adatok olvasása és írása lényegesen gyorsabb, ami lehetővé teszi a gyorsabb programindítást, fájlbetöltést és más időigényes feladatok teljesítését. Az SSD-k nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, így az adatok átvitele nem függ a fizikai mozgástól, ami további sebességjavulást eredményez.

Olvasási és írási sebesség

A SSD-k olvasási és írási sebessége jelentősen meghaladja az HDD-k sebességét. Az SSD-k képesek jelentős mértékű adatot nagyon gyorsan elérni és feldolgozni, így a számítógépünk vagy laptopunk jelentősen gyorsabb lesz. Az SSD-k olvasási sebessége áltagosan 500 MB/s körüli, míg az írási sebesség nagyságrendileg 350 MB/s körüli. Az írási sebesség alacsonyabb, mint az olvasási sebesség, mivel az SSD írási műveletei a memória egységek szintjén történnek. Az SSD-k nagyon gyorsak a folyamatos adatátvitel vagy adatforgalom során, ez pedig nagymértékben javítja a rendszer teljesítményét.

Fizikai méret és csatlakozási lehetőségek

A Solid State Drive-ok (SSD) fizikai mérete és csatlakozási lehetőségei kulcsfontosságúak a leendő hardverünk kiválasztása során. Az SSD-k két fő típusa a 2,5 hüvelykes és a M.2 formátum. A 2,5 hüvelykes formátum az átlagos desktop és laptop gépek számára elérhető, míg az M.2 formátum könnyedén beépíthető a számítógép alaplapjába. Az SSD-k csatlakozási lehetőségei között megtalálhatók a SATA III, PCIe NVMe és SATA Express csatlakozók. 

Az SSD-k fizikai méretétől és csatlakozási lehetőségeitől függően fontos, hogy ellenőrizzük a számítógépünk kompatibilitását a vásárolni kívánt tárolási eszközzel. Az SSD-k fizikai méretének és csatlakozási lehetőségeinek figyelembevételével könnyedén megtaláljuk a számukra megfelelő tárolási eszközt.

Amit az árakról érdemes elmondani

Az SSD ára függ a kapacitástól, valamint a márkától és a modelltől. Az árak általában nőnek a kapacitás növekedésével, de az újabb és gyorsabb modellek ára is magasabb lehet. Az árak változhatnak az idővel és a piaci trendekkel, de általánosan elmondható, hogy a nagyobb kapacitású SSD-k ára magasabb, mint a kisebb kapacitásúaké. A kapacitáson kívül más tényezők, mint a teljesítmény, a kompatibilitás és a márka is befolyásolhatják az árakat. Érdemes összehasonlítani a különböző termékeket, hogy megtalálhassuk a legjobb ár/érték arányú terméket a személyes igényeinknek megfelelően.

Egyéni igényeknek megfelelő választás, avagy milyen SSD-t vegyünk? 

A választáskor fontos figyelembe venni az egyéni igényeket, hogy a megfelelő SSD-t válasszuk magunknak. Az első dolog, amit meg kell nézni, az a rendszer igénye, például, hogy milyen csatlakozóra van szükség. Második lépésként érdemes figyelembe venni a kapacitást, hogy elegendő tárhely legyen az adatok és programok tárolásához. A sebesség is fontos tényező, hogy a rendszer gyorsabban induljon el és a programok gyorsabban fussanak. Végül, érdemes figyelembe venni az árat is, hogy megfelelő ár-érték arányban vásároljunk. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor könnyebben választhatunk számunkra megfelelő SSD-t.

Jellemzők és funkciók

Az SSD meghajtóknak különböző jellemzői és funkciói lehetnek, beleértve a kapacitást, a sebességet, a méretet, a csatlakozási lehetőségeket, a védelmi funkciókat, a teljesítmény javító funkciókat és az intelligens tárolási funkciókat. A kapacitás lehet kicsi, például 128 GB vagy nagyon nagy, akár 2 TB. Vannak SSD-k, amelyek védelmi funkciókkal rendelkeznek, például titkosítással annak érdekében, hogy megvédjék az adatainkat. De tipikus védelmi funkciónak tekintjük az ütésállóságot is, ami biztosítja a lemez stabilitását. Teljesítményjavító funkciók is léteznek, például a TRIM támogatás, ami javítja az SSD általános sebességét. Végül, meg kell említeni az intelligens tárolási funkciókat, amelyek optimalizálják az SSD teljesítményét, és segítenek az adatok élettartamának növelésében.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve