menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Monitor, Projektor, LFD / TV, Monitor, Projektor, PC konzol / TV tartó, konzol / Fali TV tartó, konzol

Fali TV tartó, konzol

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

TV tartó konzolok vásárlási útmutató: Minden, amit tudni érdemes

A televíziók folyamatosan fejlődnek, és a mai modern, lapos kijelzős eszközök már a lakás díszeiként is megállják a helyüket. Egy jól megválasztott TV tartó konzol lehetővé teszi, hogy a televízió a lakás dísze legyen, miközben praktikus és biztonságos megoldást nyújt a felszerelésre. Az alábbiakban bemutatjuk a TV tartó konzolok műszaki jellemzőit, illetve ötleteket adunk a megfelelő kiválasztásához.

A TV tartó konzolok típusai és alkalmazási területei

A fix konzolok a legegyszerűbb és legolcsóbb tartók, amelyek a televíziót a falhoz rögzítik. Ennél a típusnál nincs mozgatási lehetőség, így a televízió nézőszöge nem változtatható meg utólag. Alkalmazásuk elsősorban azokban az esetekben javasolt, ahol a nézőtávolság és a nézőszög nem változik gyakran.

A dönthető konzolok lehetővé teszik a televízió függőleges irányú döntését, így a nézőszög beállítása rugalmasabb. Ideálisak olyan helyiségekbe, ahol például a nézőtávolság változik, vagy ahol a televízió magasabban van elhelyezve, mint a nézők szemszintje. A dönthető konzolokkal könnyen korrigálható a fényvisszaverődés is, ami a fényforrások miatt gyakran előfordulhat.

A forgatható és dönthető konzolok a legnagyobb rugalmasságot biztosítják a TV elhelyezésében. Lehetővé teszik a televízió függőleges és vízszintes irányú mozgatását is, ami ideális megoldás több nézőszögű helyiségek esetén, vagy olyan szobákban, ahol a nézőtávolság gyakran változik. A forgatható konzolok nagy előnye, hogy a televíziót a fal síkjából kiemelve el is fordítható, ami a helyiség több pontjáról is élvezhetővé teszi a televízió nézését.

Mire figyeljünk a konzol kiválasztásánál?

A legfontosabb szempont a TV tartó konzol kiválasztásánál, hogy megfelelően támogassa a televízió méretét és súlyát. A konzolok termékleírása általában megadja a maximális teherbírást és a támogatott képernyőméretet. Fontos, hogy ezeket a paramétereket figyelembe véve válasszuk ki a megfelelő konzolt.

A VESA (Video Electronics Standards Association) szabvány jelzi a televíziók és a tartók közötti csatlakozási pontok közötti távolságot. A VESA szabvány alapján különböző méretű csavarfuratokkal rendelkező televíziókhoz is megfelelő konzolt vásárolhatunk. Fontos, hogy a kiválasztott konzol kompatibilis legyen a televízió VESA méretével, ami a televízió hátulján található furatok távolságát jelenti. A VESA méretek milliméterben vannak megadva, például 200x200 mm vagy 400x400 mm.

A falanyag, amelyre a TV tartó konzolt szeretnénk felszerelni, szintén fontos szerepet játszik a választás során. Gipszkarton, téglafal vagy betonfal esetén eltérő rögzítési megoldásokra lehet szükség. Egyes konzolokhoz tartoznak különféle falra szerelhető rögzítőelemek, míg másokhoz külön kell beszerezni azokat. Mindenképpen ellenőrizd, hogy a választott konzol milyen típusú falra való szerelést támogat, illetve szükség esetén szerezd be a megfelelő rögzítőelemeket.

Kábelrendezés és kiegészítők

A TV tartó konzolok paraméterei mellett érdemes figyelmet fordítani a kábelrendezésre és a kiegészítőkre is. A kábelek és csatlakozók elrejtése a konzol mögött vagy speciális kábelcsatornák használatával esztétikusabbá teszi a végeredményt. Egyes konzolok beépített kábelrendező rendszerrel rendelkeznek, míg mások esetében külön megvásárolható kiegészítőkkel oldható meg a kábelek rendezése. Továbbá, a TV tartó konzolokhoz olyan kiegészítőket is beszerezhetünk, mint például a Blu-ray lejátszó, játékkonzol vagy hangrendszer tárolására alkalmas polcok. A kiegészítők használata segíthet abban, hogy a TV környezete rendezett és harmonikus legyen.

Biztonsági megfontolások

A TV tartó konzolok használata során érdemes figyelembe venni néhány biztonsági szempontot is. Ügyeljünk arra, hogy a konzol megfelelően rögzített legyen, illetve a televízió stabilan álljon rajta. A televízió lezuhanásának elkerülése érdekében érdemes olyan konzolt választani, amelyen biztonsági zár vagy reteszelő rendszer található. Különösen fontos ez a forgatható és dönthető konzolok esetében, ahol a televízió mozgásának következtében nagyobb a leesés veszélye.

A konzolok kialakítása és anyaga

A TV tartó konzolok különböző anyagokból készülhetnek, mint például acél, alumínium vagy műanyag. A kiválasztott anyag befolyásolja a konzol teherbírását, stabilitását és tartósságát. A jó minőségű acél- vagy alumínium konzolok általában erősebbek és hosszabb élettartamúak, mint a műanyag változatok. A kialakítás tekintetében érdemes olyan konzolt választani, amely illeszkedik a televízió és a szoba stílusához, hogy harmonikus összképet nyújtson.

Extra funkciók és tulajdonságok

Egyes TV tartó konzolok további funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkezhetnek, amelyek növelhetik a használat kényelmét és praktikumát. Ilyenek lehetnek például a beépített vízmérték, ami segítséget nyújt a pontos felszerelésben, vagy a konzolhoz tartozó tartozékok, mint például a távirányító- és szemüvegtartók. Ezen felül a forgatható konzoloknál előfordulhat motoros mozgatás is, amely távirányítóval vezérelhető. Ezek az extra funkciók növelhetik a konzol árát, de a kényelem és a praktikus megoldások miatt sok esetben megéri a befektetést.

A TV tartó konzolok kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell vennünk, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb megoldást. A konzol típusa, a televízió mérete és súlya, a VESA szabvány, a falanyag és rögzítés, a kábelmenedzsment, a konzol kialakítása és anyaga, valamint az extra funkciók és tulajdonságok mind fontos szerepet játszanak a döntésben. Érdemes előre átgondolni, milyen igényeknek és elvárásoknak kell megfelelnie a konzolnak, valamint figyelembe venni a szoba adottságait és a televízió jellemzőit is.

Ne feledjük, hogy a TV tartó konzol beszerelésekor a biztonság a legfontosabb. Ha nem vagyunk biztosak a felszerelésben, érdemes szakember segítségét kérni. A megfelelő konzol kiválasztásával és szakszerű felszerelésével hosszú távon élvezhetjük a televíziózás örömét.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)