menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Mosógép / Szabadonálló / Felültöltős

Felültöltős

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Felültöltős mosógépek vásárlási útmutatója

Egy mosógép vásárlása komoly döntés, hiszen több évig hűségesen szolgáló készüléket szeretnénk választani. A felültöltős mosógépek egyre népszerűbbek, mivel helytakarékos megoldást kínálnak azokban a lakásokban is, ahol minden négyzetcentiméter számít, ráadásul számos kényelmi funkcióval rendelkeznek. Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk a felültöltős mosógépek műszaki jellemzőit, illetve tippeket adunk a legjobb választás érdekében.

A felültöltős mosógépek nevéből adódóan a gép tetején helyezkedik el a mosószer- és öblítőadagoló, valamint a ruhák betöltésére szolgáló nyílás. Ezek a modellek általában keskenyebbek és alacsonyabbak, mint az elöltöltős társaik, így kisebb alapterületű helyiségekben is könnyedén elférnek.

A mosási kapacitás fontossága

A felültöltős mosógépek kapacitása általában 5-9 kg között mozog, ami azt jelenti, hogy egyszerre ennyi ruhát képesek mosni. Családok számára érdemes legalább 7 kg kapacitású gépet választani, hogy a hétköznapi mosásokat egyszerre el tudjuk végezni. Egyedülállók vagy párok számára elegendő lehet az 5-6 kg-os kapacitás is.

Energiahatékonyság és vízfogyasztás

A mosógépek energiahatékonysági osztálya jelentősen befolyásolja az éves energiafogyasztást és ezáltal a rezsiköltséget is. Az EU energiahatékonysági címkéje segít az értékelésben. Fontos, hogy a lehető legjobb energiahatékonysági osztályú gépet válasszuk, mivel hosszú távon ez jelentős megtakarítást eredményez.

A vízfogyasztás szintén fontos szempont, hiszen a mosógép használata során jelentős mennyiségű vizet használunk el. A mosógépek vízfogyasztása általában 40-100 liter között mozog mosásonként. A legjobb, ha olyan gépet választunk, amelynek vízfogyasztása 50 liter alatt van, így hosszú távon vízköltséget takaríthatunk meg. A gép vízfogyasztását gyakran liter/kg arányban adják meg, így könnyen összehasonlíthatóak a különböző modellek.

Mosási programok és extrák

A felültöltős mosógépek számos mosási programmal rendelkeznek, amelyek közül a leggyakoribbak a pamut, szintetikus, gyapjú, kézi mosás és a gyors mosás. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy a különböző típusú ruhákhoz megfelelő mosási hőmérsékletet és centrifugálási sebességet állítsunk be. A különféle extrák, mint például a késleltetett indítás, a gőzölés vagy az allergén-mentes program, még kényelmesebbé és sokoldalúbbá teszik a mosást.

Centrifugálási sebesség

A mosógépek centrifugálási sebessége általában 800-1600 fordulat/perc között változik. A magasabb fordulatszámú gépek hatékonyabban távolítják el a vizet a ruhákból, így kevesebb ideig kell őket szárítani. Ugyanakkor a magasabb sebesség a ruhák gyorsabb kopásához vezethet, illetve a gép hangosabb lehet. Fontos, hogy olyan gépet válasszunk, amelynek centrifugálási sebessége megfelel a számunkra fontos szempontoknak.

Stabilitás és zajszint

A felültöltős mosógépek gyakran alacsonyabb zajszinttel rendelkeznek, mint az elöltöltős modellek, ami különösen fontos lehet, ha a gépet a lakásban vagy a hálószoba közelében helyezzük el. A gép stabilitását a talpán elhelyezkedő állítható lábak biztosítják, amelyek lehetővé teszik a mosógép szintbe állítását, illetve a rezgések csökkentését.

Ár-érték arány

A felültöltős mosógépek árai változók, hiszen nagyban függenek a műszaki jellemzőktől és a márka hírnevétől. Fontos, hogy ár-érték arányban a legjobb gépet válasszuk, amely hosszú távon is megbízható teljesítményt és kényelmi funkciókat biztosít. Ne feledjük, hogy a legdrágább gép nem feltétlenül a legjobb választás; a számunkra legmegfelelőbb tulajdonságokkal rendelkező modellt érdemes választani.

Így válassz! Gyors áttekintés

A felültöltős mosógépek kiváló választást jelentenek, ha helytakarékos megoldást kell keresnünk. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a mosógép kiválasztásakor:

  • Mosási kapacitás: Válasszuk a háztartásunk igényeinek megfelelő kapacitású mosógépet, figyelembe véve, hogy egy nagyobb család esetén általában 7 kg feletti kapacitásra lehet szükség.

  • Energiahatékonyság: A lehető legjobb energiahatékonysági osztályú gépet válasszuk, hogy hosszú távon energia- és költségmegtakarítást érjünk el.

  • Vízfogyasztás: Olyan mosógépet válasszunk, amelynek vízfogyasztása 50 liter alatt van mosásonként, hogy csökkenthetjük a vízköltséget.

  • Mosási programok és extrák: Fontos, hogy a gép rendelkezzen a számunkra szükséges mosási programokkal és kényelmi funkciókkal, mint például a késleltetett indítás vagy a gőzölés.

  • Centrifugálási sebesség: A megfelelő centrifugálási sebesség kiválasztásával hatékonyabban távolíthatjuk el a vizet a ruhákból, de figyelni kell a zajszintre és a ruhák kopására is.

  • Stabilitás és zajszint: Az állítható lábak és alacsony zajszint segít abban, hogy a gép stabilan álljon és kisebb zajjal járjon a használat során.

  • Ár-érték arány: Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy a gép ár-érték arányban a legjobb választás legyen, amely hosszú távon is megbízható teljesítményt és kényelmi funkciókat biztosít.

A felültöltős mosógépek megvásárlása előtt érdemes alaposan tájékozódni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb modellt.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)