menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Szórakoztató elektronika / Audio- és videólejátszó / Házimozi

Házimozi

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Építsünk tökéletes házimozi rendszert!

A házimozi rendszerek lehetővé teszik, hogy otthonunkban is valódi moziszórakozásban legyen részünk. A megfelelő rendszer kiválasztása azonban nem mindig egyszerű feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni, például a szoba méretét, az akusztikai viszonyokat, a televízió és a hangrendszer minőségét, valamint az AV vevő és erősítő különböző funkcióit. Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, hogy mire kell figyelni a házimozi rendszer kiválasztásakor annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt élvezhessük az otthonunkban is.

Hangrendszer: Milyen hangrendszert válasszunk?

A megfelelő hangrendszer kiválasztása kulcsfontosságú a házimozi élmény megteremtése érdekében. A legtöbb otthoni szórakoztató rendszer legalább egy hangprojektort és egy mélynyomót tartalmaz, de a nagyobb rendszerek akár öt-hat hangfalat is tartalmazhatnak a megfelelő térhangzás érdekében. Íme néhány dolog, amire érdemes figyelni a hangrendszer kiválasztása során…

Vegyük figyelembe, milyen nagy a szoba, ahol használni fogjuk a házimozi rendszert. A kisebb szobákhoz elegendő lehet egy egyszerűbb hangrendszer, míg a nagyobb teret igénylő helyiségekhez több hangfalat és erősebb teljesítményű hangprojektort érdemes választani.

Fontoljuk meg, mennyire fontos a térhatásos hangzás számunkra. Ha fontos, akkor érdemes olyan rendszert választani, amely tartalmaz legalább öt hangfalat, beleértve az elülső-, középső-, oldalsó és hátsó hangfalakat is.

A hangprojektort típusáról sem feledkezhetünk meg. A hangprojektorok lehetnek soundbar típusúak vagy a hagyományosabb álló hangfalak, valamint az asztali változatok. A soundbarok általában vékonyabbak és könnyebbek, és kisebb helyet foglalnak, míg a hagyományos álló hangfalak jobban kiemelik a térhangzást.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, milyen típusú tartalmakat fogunk hallgatni, illetve nézni. Ha főként filmeket nézünk, akkor érdemes olyan rendszert választani, amely kifejezetten a filmekhez optimalizált. Ha zenehallgatásra is szeretnénk használni a rendszert, akkor olyan hangrendszer mellett érdemes dönteni, amely rendelkezik a megfelelő hangminőséggel a zenék hallgatásához.

A házimozi rendszerek ára jelentősen változhat attól függően, hogy milyen típusú és milyen teljesítményű rendszert választanánk. Fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten válasszunk, de ne érjük be egy gyanúsan olcsó és minőségtelen eszközzel, mert az minden esetben kompromisszumokkal jár a hangminőség és a funkcionalitás terén.

Kiegészítő eszközök: Milyen kiegészítőket érdemes még beszerezni?

A házimozi rendszerhez számos kiegészítő eszköz is tartozhat, amelyek hozzájárulnak a jobb hang- és képminőséghez, vagy egyszerűen csak a használatát teszik kényelmesebbé és egyszerűbbé. Az HDMI kábelek az audio- és videokészülékek közötti adatátvitelre szolgálnak, és jelentősen javíthatják a kép- és hangminőséget. Optikai kábel: Az optikai kábel szintén az audioadatok átvitelére szolgál; ez a típus elsősorban a jó hangminőségért felelős. A HDMI elosztók és váltók lehetővé teszik több eszköz csatlakoztatását egyetlen HDMI bemenetre, vagy egy eszköz csatlakoztatását több HDMI kimenetre. Ez különösen hasznos lehet, ha a rendszerhez több készüléket szeretnénk csatlakoztatni, például egy játékkonzolt és egy Blu-ray lejátszót. A túlfeszültségvédő védelmet nyújt a villámcsapások és más áramkimaradások ellen, és megóvhatja a rendszert az áramszünetek okozta károktól. A kábelrendezők pedig segítenek rendszerezni a kábeleket, és elkerülni az összevisszaságot a szobában. Az univerzális távirányító lehetővé teszi, hogy több készüléket is vezéreljünk egyetlen távirányítóval, így nem kell egyszerre több eszközt használnunk. Ha a hangfalakat nem szeretnénk a polcon elhelyezni, akkor érdemes lehet hangfalállványokat vagy fali konzolokat beszerezni, amelyek segítségével a hangfalakat függőlegesen is el lehet helyezni.

Ezek a kiegészítő eszközök hozzájárulhatnak a jobb hang- és képminőséghez, illetve egyszerűbbé és kényelmesebbé tehetik a használatot. Azonban fontos, hogy csak azokat az eszközöket vásároljuk meg, amelyeket valóban szükségesnek tartunk, és amelyek az általunk kiválasztott házimozirendszerekkel kompatibilisek. A kiegészítő eszközök vásárlása előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen funkciókra van szükségünk, illetve mennyit szeretnénk költeni rá. A gondosan kiválasztott kiegészítőkkel együtt a házimozi rendszer garantáltan hatalmas élményt nyújt majd a család és a barátok számára egyaránt.

Milyen tényezőkre kell figyelni a berendezés elhelyezésekor és telepítésekor?

A házimozi rendszer elhelyezése és telepítése is fontos tényező az optimális élmény eléréséhez. Első lépésként érdemes átgondolni a szoba kialakítását, és a lehetőségeket, hogy melyik helyiség lenne a legmegfelelőbb a házimozi számára. A szoba méretének és formájának megfelelő kiválasztásával javíthatjuk a hangminőséget és növelhetjük a filmnézés élményét. A hangrendszer szobán belüli elhelyezése szintén befolyásolja a hangminőséget. Fontos, hogy a hangfalak a lehető legjobb pozícióban legyenek elhelyezve, hogy minél természetesebb és jobb hangzást biztosítsanak. Általános szabály, hogy a front hangfalakat célszerű a televízióval egy vonalba helyezni, míg a hátsó hangfalakat az ülőhelyek mögött érdemes elhelyezni.

Ritkán esik szó arról, hogy a kábelek használata, illetve a hosszuk is befolyásolja az élményt. Érdemes minél kevesebb kábel használatával dolgozni, illetve törekedni arra, hogy a kábelek a lehető legrövidebbek legyenek, hogy csökkentsék az interferenciát és a zajt. Ha projektorral és vetítővászonnal szeretnénk bővíteni a házimozi rendszert, fontos, hogy a vetítővászon szabályosan legyen felfüggesztve, a projektor pedig megfelelő szögben és távolságban legyen elhelyezve.

A telepítés után a rendszer beállítása is fontos feladat. A hangrendszer hangerejének és egyensúlyának beállítása, valamint a fényerő beállítása mind hozzájárul a tökéletes élményhez.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)