menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Biztonság- és kaputechnika / Biztonságtechnika / IP Kamera

IP Kamera

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

IP kamerák vásárlási útmutatója: Amit tudni érdemes

Az IP kamerák alkalmazása az utóbbi években egyre gyakoribbá vált mind az otthonokban, mind pedig az irodákban. Ezek a készülékek lehetővé teszik a térfigyelést, az események megfigyelését és a biztonság javítását is. A vásárlás előtt azonban érdemes megismerni a legfontosabb műszaki jellemzőket, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, mire figyeljünk az IP kamerák kiválasztásakor.

Az IP kamera működésének alapjai

Az IP kamera tulajdonképpen egy olyan digitális videokamera, amely képes az élő kép vagy videó továbbítására hálózaton keresztül. Az IP, azaz Internet Protocol megnevezés arra utal, hogy ezek a kamerák az internet protokollal kommunikálnak és képesek az adatokat távoli eszközökre, például számítógépekre, okostelefonokra vagy táblagépekre továbbítani. Ennek köszönhetően az IP kamerák sokoldalúan alkalmazhatók, így lehetőséget nyújtanak a valós idejű térfigyelésre és a rögzítésre is.

Kamera felbontása: A képminőség alapja

Az IP kamera képminőségét elsősorban a felbontás határozza meg. A felbontás a kép szélességének és magasságának a képpontokban, azaz pixelben kifejezett értéke. Minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb és élesebb képet kaphatunk. A felbontások közül a leggyakoribbak a HD (720p), Full HD (1080p) és a 4K Ultra HD (2160p) formátumok. A HD kamerák elfogadható képminőséget nyújtanak, de a Full HD és 4K kamerák még élesebb és részletgazdagabb képet kínálnak, ami a térfigyelés szempontjából előnyös lehet, illetve bizonyos esetekben perdöntőnek bizonyulhat.

Képkockasebesség: Az élőkép folyamatossága

A képkockasebesség, más néven fps (frames per second), azt jelöli, hogy a kamera hány képkockát rögzít másodpercenként. A magasabb képkockasebesség folyamatosabb és természetesebb mozgást eredményez a felvételen. A legtöbb IP kamera 30 fps képkockasebességet kínál, ami elegendő az átlagos felhasználáshoz. Bizonyos helyzetekben azonban, például nagy forgalmú területek esetén előnyös lehet egy magasabb képkockasebességű kamera választása.

Objektív és látószög: A tér áttekintése

Az IP kamera objektívje és látószöge meghatározza, hogy mennyire tág területet képes lefedni a készülék. Az objektív gyújtótávolsága határozza meg a látószöget: a rövidebb gyújtótávolságú objektívek szélesebb látószöget biztosítanak, míg a hosszabb gyújtótávolságúak szűkebb látószöget nyújtanak. A széles látószögű kamerák alkalmasak nagyobb területek, például udvarok vagy nagy belső terek áttekintésére, míg a szűkebb látószögű kamerák jobban használhatók kisebb, pontosabban megfigyelendő helyek esetén, például a bejárat előterénél vagy egy specifikus tárgy megfigyelése esetén.

Éjjellátó képesség: A sötétben történő megfigyelés

Az éjjellátó képesség kulcsfontosságú, ha sötét körülmények között is szeretnénk megfigyelni a területet. Az IP kamerák többnyire infravörös (IR) LED-ekkel vannak ellátva, amelyek segítségével az éjszakai felvételeken is láthatóvá válnak a részletek. Az éjjellátó hatótávolságát általában méterben adják meg, és fontos tudni, hogy a különböző modellek eltérő hatótávolsággal rendelkeznek. Lényeges, hogy a kiválasztott kamera éjjellátó hatótávolsága megfelelő legyen a megfigyelni kívánt terület esetében.

Mozgásérzékelés és riasztások: A biztonság növelése

A mozgásérzékelés és a riasztások lehetővé teszik, hogy a kamera automatikusan értesítést küldjön, amikor mozgást érzékel a megfigyelt területen. A mozgásérzékelő algoritmusok és a beállítható érzékenység segítenek abban, hogy csak a valódi eseményekre reagáljon a kamera, illetve minimalizálja a hamis riasztásokat. Ezenkívül egyes IP kamerák rendelkeznek beépített hangérzékelővel is, amelyek hangok és zajok alapján is képesek riasztani. Az értesítéseket általában e-mailben, push üzenet formájában vagy egy dedikált alkalmazáson keresztül kapjuk meg. A riasztások segítségével gyorsan reagálhatunk a gyanús tevékenységekre, ilyen módon jelentősen növelhetjük otthonunk vagy irodánk biztonságát.

Tárolási lehetőségek: A felvételek megőrzése

Az IP kamerák általában többféle adattárolási lehetőséget is kínálnak. Az alapszintű tárolásra SD kártyát vagy egy külső merevlemezt használhatunk, amelyet közvetlenül a kamerához csatlakoztatunk. Ez a megoldás előnyös lehet, ha nincs szükségünk az adatok folyamatos hozzáférhetőségére, illetve a kamera által rögzített felvételeket csak bizonyos időközönként szeretnénk áttekinteni. Professzionálisabb megoldás a felhő alapú tárolás, amely lehetővé teszi, hogy a rögzített adatokat interneten keresztül egy távoli szerverre töltsük fel. Ez az opció nagyobb rugalmasságot és könnyebb hozzáférést nyújt a felvételekhez, de előfordulhat, hogy havidíjas előfizetésre van szükség a szolgáltatás igénybevételéhez.

Vezeték nélküli és vezetékes kapcsolat: Az adatátvitel módja

Az IP kamerák vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolattal is rendelkezhetnek. A vezetékes kamerák Ethernet kábellel csatlakoznak a hálózathoz, és általában stabilabb adatátvitelt és nagyobb sebességet biztosítanak. Ugyanakkor a vezetékes kamerák telepítése bonyolultabb lehet, illetve a kamera helyének megválasztását is korlátozhatják. A vezeték nélküli IP kamerák Wi-Fi-n keresztül csatlakoznak a hálózathoz, ami könnyebb telepítést és nagyobb rugalmasságot jelent a kamera elhelyezése során. Viszont a vezeték nélküli kapcsolat sebessége és stabilitása a Wi-Fi jel erősségétől és a hálózati forgalomtól függ. Mérlegeljük a helyszín adottságait és az adatátvitelre vonatkozó igényeinket, hogy eldönthessük, melyik kapcsolattípus a legalkalmasabb számunkra.

Kompatibilitás és integráció: A kamera beillesztése a rendszerbe

Az IP kamerák különböző gyártóktól és márkáktól származhatnak, és nem mindegyikük kompatibilis egymással vagy más okoseszközökkel. Fontos, hogy a választott kamera támogassa azokat a protokollokat és szabványokat, amelyeket a meglévő hálózati eszközeink és biztonsági rendszerünk használ.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)