menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Barkács, kert, jármű / Kerti gépek, eszközök / Láncfűrész

Láncfűrész

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Láncfűrész – Hatékonyság és kényelem

Sok kiváló láncfűrész található a kereskedelmi kínálatban, de vajon melyik a leginkább megfelelő számunkra? Összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket, amelyeket új láncfűrész vásárlásakor érdemes figyelembe venni.

A láncfűrészek egykor a farmerek és favágók hasznos eszközei voltak, ma viszont ott lapulnak a fáskamrákban, kerti tárolókban, barkácsműhelyekben és pincékben is. Ma már sok háztulajdonos használja őket tűzifa vágására vagy fák metszésére is. Ahogy nőtt a népszerűségük, úgy váltak összetettebb eszközzé és gazdagodtak különböző funkciókkal. Ennek eredményeképpen egy új láncfűrész vásárlása kissé bonyolultnak tűnhet, hiszen a készülékek számos extra funkcióval és tulajdonsággal rendelkezhetnek.

A típus kiválasztása

A számunkra megfelelő láncfűrész kiválasztása a típus meghatározásával kezdődik. Jellemzően háromféle megoldással találkozunk; ezek a vezeték nélküli (akkumulátoros), a vezetékes (elektromos) és a benzinmotoros láncfűrészek. 

Ha nincs hozzáférésünk kültéri áramforráshoz, vagy nagyobb kerttel rendelkezünk, ahol a hosszabbító kábel használata nem praktikus, akkor egy akkumulátoros láncfűrész tökéletes választás lehet számunkra. A vezeték nélküli modellek a vezetékes modellek számos előnyét kínálják: könnyűek, könnyen kezelhetők és karbantarthatók; a benzinmotoros változatok szabadságát kínálják, így áramvezető kábel hurcolása nélkül dolgozhatunk velük. Környezetbarát megoldást jelentenek, hiszen nem bocsátanak ki károsanyagot használat közben. A technológia fejlődésével a vezeték nélküli modellek ma már sokkal hosszabb üzemidővel rendelkeznek, és több munkát tudnak végezni, mint az elődeik. Noha a gyártók általában közzéteszik a készülékkel elérhető üzemidőt, a használat során számos tényező befolyásolja a tényleges használat hosszát.

A vezetékes láncfűrészek, más néven elektromos láncfűrészek sok hasonlóságot mutatnak a vezeték nélküli modellekkel: könnyűek, alacsony karbantartási igényűek és csendesek. Bár nagyobb teljesítményűek lehetnek, mint az akkumulátoros láncfűrészek, de nem olyan erősek, mint benzinmotoros társaik, ezért ideálisak kisebb munkákhoz a kevésbé tapasztalt felhasználók számára. Mivel ezeket a készülékeket hálózati aljzatba kell csatlakoztatni, csak korlátozott mozgást tesznek lehetővé, ráadásul a használat során figyelmet kell fordítanunk az áramvezető kábel épségére. A hordozhatósági problémák azonban enyhíthetők, ha a készüléket áramforrás közelében vagy meghosszabbított kábelvezetéssel használjuk. Az elektromos láncfűrész teljesítményét wattban (W) mérik.

A benzines láncfűrészek képesek a legnagyobb teljesítményre, így gyorsabban végeznek a munkával, mint más modellek. Általában kétütemű motorral rendelkeznek, nagyobb teljesítményüknek köszönhetően leginkább nagyobb vágási munkákhoz, illetve rendszeres használathoz ajánlottak. Hordozhatóak, így kiválóan használhatók, ha áramforrástól távol dolgozunk, azonban nehezek, zajosak és rendszeres karbantartást igényelnek. Esetükben magasabb üzemeltetési költséggel kell számolni, hiszen maga a benzin, illetve a motorolaj a zavartalan működés fenntartásához alapvetően szükséges. A benzines láncfűrészek teljesítményét a motor méretével mérik, amelyet köbcentiméterben megadott hengerűrtartalommal határoznak meg. Minél nagyobb a motor, annál nagyobb teljesítmény jut a vágószerkezethez, így nagyobb nyomatékot és összességében jobb teljesítményt biztosít.

Ezekre a jellemzőkre érdemes figyelni

A láncfűrészek számos olyan műszaki specifikációval és kulcsfontosságú jellemzővel rendelkezhetnek, amelyek alapvetően meghatározzák a készülék használhatóságát és megfelelőségét. 

A láncfűrész teljesítménye nagyon fontos szempont lehet. A teljesítmény főleg a motortól és a lánctól függ. A nagyobb teljesítményű láncfűrészek általában könnyedén megbirkóznak a vastagabb rönkökkel is, míg a kisebb teljesítményű láncfűrészek inkább könnyebb munkálatokra és gallyazásra alkalmasak.

A láncvezető hossza meghatározza, hogy milyen vastag fát tudunk vágni a fűrésszel. A rövidebb láncvezetők általában könnyebbek, de kisebb vastagság átvágására alkalmasak, míg a hosszabb láncvezetők nehezebbek, de nagyobb rönköket is képesek átvágni.

A láncfűrész láncsebessége is jelentős mértékben befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát. Az alacsony sebességű láncfűrészek általában pontosabbak és kevésbé zajosak, míg a magasabb sebességű láncfűrészek gyorsabbak, viszont nehezebb kezelni őket.

A láncfűrész súlya szintén fontos tényező. A könnyebb láncfűrészeket könnyebb kezelni, de általában kevésbé erősek, míg a nehezebb láncfűrészek erősebbek, viszont a kezelésük nagyobb kihívást jelenthet.

A láncfűrész karbantartása és tisztítása fontos teendő annak érdekében, hogy a gép biztonságosan és hatékonyan működjön. Érdemes olyan fűrészt választani, amelynek karbantartása egyszerű és könnyen elvégezhető.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonsági funkciókra, hiszen ezek nélkül a láncfűrész használata rendkívül veszélyes lenne. Egyértelmű, hogy a láncfűrész használata veszélyes lehet, ezért fontos, hogy biztonsági funkciók rendelkezésre álljanak. Ezek közé tartozik a láncfék, az elülső kézvédő és az automatikus olajozás is.

Néhány láncfűrész további kiegészítő funkciókkal is rendelkezik, amelyek növelik a felhasználó kényelmét, illetve a gép hatékonyságát. Ilyen kiegészítő lehetnek például az automata láncfeszítő rendszer, amely automatikusan állítja be a láncfeszességet, a kettős hűtőrendszer, amely csökkenti a fűrész túlmelegedését, valamint a vibrációcsökkentő rendszer, amely csökkenti a kezelő által tapasztalt vibrációt.

Az ár szintén fontos tényező lehet a láncfűrész kiválasztásakor. A drágább láncfűrészek általában magasabb minőséget és jobb teljesítményt kínálnak, de az igényeinktől függően nem feltétlenül szükséges a legdrágább fűrész megvásárlása.

Összefoglalva, amikor láncfűrészt választunk, figyelembe kell vennünk a fűrész teljesítményét, a láncvezető hosszát, a lánc sebességét, a súlyt, a karbantartási igényeket, a biztonsági funkciókat, a kiegészítő funkciókat, illetve az árat. Az igényeinknek megfelelő láncfűrész kiválasztása lehetővé teszi, hogy hatékonyan és biztonságosan dolgozzunk a fafeldolgozás során.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)