menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Robotgép

Robotgép

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Amit a konyhai robotgép kiválasztása előtt tudni érdemes…

A konyhai robotgépek olyan sokoldalú erős konyhai készülékek, amelyek nagyban megkönnyítik a főzés és sütés folyamatát. Ezek a készülékek különböző funkciókkal és teljesítménnyel rendelkeznek, beleértve a keverést, dagasztást, aprítást, turmixolást és sok más műveletet. A konyhai robotgépek általában állványra helyezhetők, illetve különféle kiegészítőkkel, tálakkal, kanalakkal, vágókésekkel, turmixgépekkel és más tartozékkal rendelkeznek.

A konyhai robotgépek használata különösen hasznos nagy mennyiségű étel elkészítése során, amikor nagyobb családot vagy baráti társaságot szeretnénk vendégül látni. Azonban a kisebb konyhákban is hasznosak lehetnek, hiszen helytakarékosak és rengeteg időt és energiát takarítanak meg számunkra. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a konyhai robotgépek kiválasztása során annak érdekében, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb készüléket.

Mit kell tudni a konyhai robotgépek működéséről és kapacitásáról?

A konyhai robotgépek működése és kapacitása elsősorban a gép típusától függ. Az álló mixerek és a multifunkcionális robotgépek általában nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint az egyszerűbb keverők és turmixgépek. A konyhai robotgépek funkciói közé tartoznak a keverés, dagasztás, aprítás, szeletelés, reszelés, turmixolás, habverés és még sok más művelet. 

A konyhai robotgépek teljesítményét a gyártók általában wattban (W) adják meg; rendszerint 200 és 1000 W közötti értékekkel találkozunk. A magasabb teljesítményű robotgépek általában több műveletre is képesek, illetve könnyebben megbirkóznak a nehezebb tészták és más nehéz anyagok keverésével és dagasztásával.

A kiválasztás során szenteljünk kiemelt figyelmet a robotgép funkcióira, illetve teljesítményére. Ha például csak egyszerűbb feladatokat szeretnénk elvégezni, akkor egy alacsonyabb teljesítményű gép is megfelelő lehet, de ha nehezebb tésztákat vagy nagyobb mennyiségű élelmiszert szeretnénk feldolgozni, akkor érdemes egy magasabb teljesítményű és nagyobb kapacitású készüléket választani.

Milyen kiegészítők állnak rendelkezésre és mire használhatók?

A konyhai robotgépekhez számos kiegészítő és tartozék áll rendelkezésre, amelyek különböző funkciókat látnak el. A keverőlapát alap tartozék, amelyet a keveréshez és dagasztáshoz használunk. Általában két vagy három lapos terelővel rendelkezik. A habverőt a tojásfehérjék, tejszínhab és más habosított anyagok elkészítéséhez használjuk. A dagasztókar a nehéz tészták és kenyérfélék dagasztása során tesz remek szolgálatot. A szeletelő- és reszelőtárcsákat értelemszerűen az ételek szeleteléséhez és reszeléséhez használhatjuk. Ezek mellett a robotgépek turmix, gyümölcscentrifuga és húsdaráló funkciókkal is rendelkezhetnek. Sőt, számos más tartozék is elérhető a konyhai robotgépekhez, például kenyérsütő tartozékok, kalácsok és sütemények készítéséhez szükséges eszközök, tésztaformázók…

Fontos megjegyezni, hogy a tartozékok és kiegészítők típusa és elérhetősége változó lehet a különböző konyhai robotgépek esetében. Érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy melyik tartozék mire használható, illetve melyik készülékhez milyen tartozékok tartoznak. Ez segíthet abban, hogy a számunkra tökéletes készüléket válasszuk ki.

Milyen célokra ajánlott konyhai robotgépet választani?

A konyhai robotgépek kiváló segítséget nyújtanak a konyhában, hiszen számos célra használhatók. 

Ha tésztasütés előkészületeihez keresünk robotgépet, akkor fontos, hogy az erős motorral rendelkezzen, illetve beépített keverőlapát, dagasztókar és tojásfehérje habverő is rendelkezésre álljon. Ezek a tartozékok lehetővé teszik, hogy könnyedén elkészíthessük a tésztákat, habokat és krémeket.

A robotgépek kiválóan alkalmasak a főzés előkészítésére is. Ha e célra keresünk robotgépet, akkor javasolt olyan modellt választani, amely képes aprítani, darabolni és keverni a zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat. Az ilyen típusú robotgépek általában a legtöbb főzési feladatot elvégezhetik, például előkészíthetik a zöldségeket levesekhez vagy főzelékekhez, apríthatják a húst daráláshoz vagy húsfasírtokhoz, illetve szószokat és dresszingeket is készíthetünk a segítségükkel.

Ha kenyérsütésre szeretnénk használni a készüléket, akkor javasolt olyan robotgépet választani, amely magasabb teljesítménnyel rendelkezik, mint a sütésre és főzésre szánt gépek. Az ilyen típusú robotgépek kiválóan alkalmasak a nehezebb tészta, például kovásztészták dagasztására, illetve rendelkeznek különleges péksütemények készítéséhez szükséges tartozékokkal is.

Milyen design és színopciók érhetők el a konyhai robotgépek esetében?

A konyhai robotgépek nemcsak funkcióik, hanem külsejük tekintetében is nagy változatosságot mutatnak. Számos tervező és gyártó cég kínál különböző design- és színopciókat, amelyek között mindenki megtalálhatja az ízlésének és a konyha stílusának megfelelő készüléket. A modern megjelenésű készülékek mellett kifejezetten keresettek a vintage és retro sílusú robotgépek is.

A különleges minták és színek általában drágábbak lehetnek, és megtörténhet, hogy csak korlátozott ideig érhetők el.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)