menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Szárítógép

Szárítógép

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Szárítógépek a lakásban – Amit érdemes tudni róluk

A szárítógép egy praktikus eszköz, amely segít megoldani a ruhaszárítással kapcsolatos problémákat. Az ilyen gépek segítenek megszabadulni a nedvességtől és a gőzöktől, hogy a ruhák szárazak, frissek legyenek, illetve készen álljanak a viselésre. A szárítógép hatékony megoldás a rohanó mindennapokban, mivel leegyszerűsíti a ruhaszárítást és megspórolja az időt, amelyet a teregetésre és a ruhák begyűjtésére fordítottunk volna. Emellett a szárítógép lehetővé teszi, hogy a ruhákat bármikor, akár éjszaka is szárítsuk, így a felszabaduló időt más dolgokra fordíthatjuk.

A szárítógépek típusai 

A kereskedelmi kínálatban a szárítóképet két fő típusával találkozunk; ezek a hőszivattyús és az úgynevezett kondenzációs szárítógépek.

A hőszivattyús szárítógépek körkörös levegőrendszeren keresztül szárítják a ruhákat. A gép melegíti a levegőt, hogy eltávolítsa a nedvességet a ruhákból, majd újrahasznosítja az energiát. Az előnye, hogy a szárítás alacsony hőmérsékleten történik, így biztonságosan kezelhetők a kényes anyagok, és a hőveszteség is alacsony marad. Az energiamegtakarítás a legnagyobb a hőszivattyús szárítók esetében, akár 60 százalékkal kevesebb energiát használnak, mint a régi típusú elektromos szárítógépet. Ezek a típusok az Európai Unió energiahatékonysági besorolásának is megfelelnek.

A kondenzációs szárítógépek a szárítási folyamat során keletkező párát zárt légáramlási rendszeren belül hűtik le, a kondenzált nedvességet pedig egy tartályban gyűjtik. Ezek a szárítógépek is relatív hatékonyak, mivel a nedves levegő hőjét a szárításhoz is felhasználják.

A szárítógép főbb funkciói és előnyei

A szárítógépek feladata a ruhák gyors és hatékony szárítása, anélkül, hogy kárt okoznának bennük vagy deformálnának őket. A szárítógépek képesek kontrollálni a hőmérsékletet, ennek köszönhetően megakadályozzák a ruhák felforrását és megsérülését. A használatuk számos előnnyel bír:

 • Időt takarítanak meg: a szárítógépek időt spórolnak nekünk, mivel gyorsabb száradást tesznek lehetővé, mint a szabad levegőn vagy a szobai ruhaszárítón végzett száradás során.

 • Kényelmet szolgáltatnak: a háztartási szárítógép otthoni használatra van tervezve, így nincs szükség az időjárástól függően változó szárítási feltételekre. Ha süt, ha esik, a ruhák száradását semmi sem veszélyezteti.

 • Segítenek a ruhák tisztaságának megőrzésében: a szárítógépek használata csökkenti a szennyeződés kockázatát, amelyek a szabad levegőn történő szárításkor megtapadhatnak a ruhákon.

 • Környezetbarát gépek: a korszerű szárítógépek energiatakarékosak, így kevésbé terhelik a környezetet és kevésbé emelik a villanyszámlát.

 • Különböző anyagok száradását szolgálják: a háztartási szárítógépek különböző programokat és hőmérsékleti beállításokat kínálnak, amelyek megfelelnek a különböző ruhaanyagok szárítási igényeinek.

 • Könnyen tisztíthatók: a háztartási szárítógépek könnyen tisztíthatók, ezáltal elkerülhető a kellemetlen szagok megjelenése, illetve a baktériumok szaporodása.

 • Relatív helytakarékosak: a háztartási szárítógépek könnyen elhelyezhetők, így nem foglalnak sok helyet a lakásban, különösen abban az esetben, ha egy keret segítségével a mosógép felett helyezzük el őket.

Ezen előnyök miatt a háztartási szárítógép jó választás lehet azoknak, akik időt és energiát szeretnének megtakarítani a ruháik szárításának folyamatában, miközben garantálják a ruhák frissességét és tisztaságát.

Ezek is fontosak lehetnek…

A zajszint fontos tényező, amikor szárítógépet választunk. Az átlagos beszélgetések 60 dB hangerővel zajlanak, míg az átlagos szárítógépek hozzávetőlegesen 60-65 dB körüli értéken működnek. Az alacsonyabb zajszinttel üzemelő gépek általában magasabb árkategóriába tartoznak, illetve hangszigeteléssel, antivibrációs elemekkel és csendesebb motorral vannak ellátva. Ha szárítógépünket esténként vagy korán reggel használjuk, vagy nyitott élettérben szeretnénk elhelyezni, az esetben érdemes alacsony zajszintű terméket választani. 

Mindenképpen érdemes figyelembe venni a kiválasztandó szárítógép kapacitását is, amely mindig a ruhák súlyára vonatkozik. Nagycsaládosok számára jó választást jelenthetnek a nagyobb kapacitású, 8 kg feletti kapacitással rendelkező modellek, míg az egyedülállók vagy albérletben élők számára elegendő lehet a kisebb kapacitású, 6 kilogrammos vagy azalatti kapacitású gép. A kisebb töltősúllyal rendelkező szárítógép kevesebb energiát használ, kedvezőbb áron vásárolható meg, könnyen mozgatható, illetve kisebb lakások esetén vagy kis helyiségekben is jó választás lehet.

A szárítógép tisztítása és karbantartása

A háztartási szárítógép rendszeres karbantartása fontos a hatékony és biztonságos működés érdekében. Az alábbi lépések segítséget jelentenek a gép megfelelő karbantartásában:

 • Ellenőrizzük rendszeresen a szűrők állapotát: A szűrő rendszeres tisztítása növeli a gép hatékonyságát, illetve megelőzi a túlterhelést.

 • Tisztítsuk a kondenzvíz tartályát: A kondenzvíz tartálya rendszeres tisztítása elengedhetetlen a gép tisztaságának megőrzése érdekében, hiszen így biztosítható, hogy ne alakuljon ki penész és más szennyeződés.

 • Tisztítsuk a csővezetéket is: A csővezeték tisztítása segít megszabadulni a portól és a nedvességtől, így elkerülhető a makacs szennyeződések lerakódása.

 • Végezzünk el az egyéb jellegű szükséges karbantartási feladatokat: További karbantartási feladatok közé tartozhat a szárító elemek tisztítása, a csatlakozók ellenőrzése, illetve a szárítógép általános tisztítása.

Fontos megjegyezni, hogy a karbantartást a használati utasításban részletezett módon végezzük, Meghibásodás, illetve szakértelmet igénylő karbantartási feladatok mindenképpen érdemes szakértői segítséget kérnünk.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)