menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Egészségmegőrzés, testápolás / Vérnyomásmérő / Vérnyomásmérő

Vérnyomásmérő

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Amit a vérnyomásmérő készülékekről tudni kell: Így válasszunk

Az egészségünk nyomon követése minden életkorban fontos, de különösen igaz ez, ahogy idősödünk. A vérnyomásmérő készülékek ideális eszközök lehetnek ebben, segítenek abban, hogy napról napra nyomon kövessük a vérnyomásunkat és a pulzusunkat. Mielőtt azonban vásárolni indulnánk, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen funkciókra és jellemzőkre van szükségünk, milyen típusú készülék lenne a legalkalmasabb a számunkra.

A magas vérnyomás kockázatai és következményei

A magas vérnyomás, vagy más néven hipertónia, világszerte elterjedt egészségügyi probléma, amely minden korosztályt érint. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a felnőtt lakosság körülbelül 30-45%-a szenved magas vérnyomásban, és ez az arány az idősebb korosztályokban még magasabb. De mi is a magas vérnyomás, és miért veszélyes?

A vérnyomás alapvetően a szív által a vér pumpálásakor létrehozott nyomás, amely a véráramlásban van. Ha ez a nyomás tartósan magasabb a normálisnál – általában 140/90 Hgmm feletti értékeket tekintünk magasnak –, akkor magas vérnyomásról beszélünk. A magas vérnyomás önmagában ritkán okoz tüneteket, ezért is nevezik gyakran néma gyilkosnak. Azonban hosszú távon súlyos egészségügyi problémákat okozója lehet, ezért a rendszeres vérnyomásmérés kiemelt jelentőséggel bír az egészségtudatos életmód kialakítása során.

A magas vérnyomás egyik legnagyobb kockázata, hogy növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek közé tartozik a szívinfarktus, a stroke és a szívelégtelenség. A magas vérnyomás hosszú távon károsítja az artériák falát, ami a vérrögök kialakulásának kockázatát növeli. Emellett növeli a vesebetegség és a demencia kockázatát is.

A magas vérnyomás kezelése többnyire életmódváltással és gyógyszeres kezeléssel történik. Az életmódváltás a sóbevitel csökkentése, a rendszeres testmozgás, a dohányzás elhagyása és a túlsúly csökkentése által képzelhető el. A gyógyszeres kezelés során általában vérnyomáscsökkentő gyógyszereket alkalmaznak, amelyeket minden esetben orvos ír fel. Ezért is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a vérnyomásunkat, és ha magas vérnyomásra utaló jeleket észlelünk, forduljunk orvoshoz. A vérnyomásmérő készülékek segítségével otthon is nyomon követhetjük a vérnyomásunkat, így időben észlelhetjük a problémát, illetve lépéseket tehetünk a kockázatok csökkentése érdekében.

Mire figyeljünk a vérnyomásmérés során?

A vérnyomásmérés nem igényel különösebb szaktudást, azonban néhány fontos szempontot érdemes szem előtt tartanunk, hogy pontos eredményeket kapjunk.

A vérnyomásunk napközbeni ingadozásokat mutat, ezért fontos, hogy a méréseket mindig ugyanabban az időpontban végezzük. Általánosságban javasolt a reggeli órákban, ébredés után, valamint este lefekvés előtt mérni.

A helyes testtartás is fontos szempont a pontos méréshez. Üljünk kényelmesen, a hátunkat támasszuk meg, a lábunkat ne keresztezzük, a karunkat pedig tegyük egy asztalra vagy karfára olyan módon, hogy a mandzsetta szintben legyen a szívünkkel. Próbáljunk meg ellazulni, és ne beszéljünk a mérés alatt. A mandzsetta mérete is nagyban befolyásolja a mérés pontosságát. Egy túl nagy vagy túl kicsi mandzsetta pontatlan eredményeket adhat. Az ideális mandzsetta méret függ a karunk méretétől, általában a karunk felső harmadát kell körbeérnie anélkül, hogy szorítana vagy lógna.

Ajánlott a mérést legalább kétszer elvégezni, néhány perc szünettel a mérések között, majd az eredményeket átlagolni. Ha az első két mérés között nagy különbség van, akkor érdemes egy harmadik mérést is elvégezni. A vérnyomásértékek naplózása fontos lehet a vérnyomás hosszú távú monitorozásában, és hasznos információt nyújthat az orvos számára is. Sok vérnyomásmérő készülék rendelkezik automatikus adattároló funkcióval, amely megkönnyíti a mérési adatok nyomon követését.

A vérnyomásmérő készülékek használata egyszerű és kényelmes módja a vérnyomás monitorozásának, illetve fontos eszközei lehetnek a magas vérnyomás korai felismerésének. Fontos azonban emlékezni, hogy a vérnyomásmérő készülék nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és tanácsadást. Ha magas vérnyomásra utaló jeleket észlelünk, forduljunk orvoshoz.

A vérnyomásmérő készülékek működése

Mindenekelőtt ismerjük meg, hogy hogyan működnek ezek a készülékek. A vérnyomásmérők alapvetően a karunkban vagy a csuklónkon lévő artériákban található vérnyomást mérik. Ez a nyomás az, amit a szívünk hoz létre a vér pumpálásával. A vérnyomásmérők többnyire elektronikusak, és digitálisan jelenítik meg az eredményeket, így könnyű leolvasni és rögzíteni az adatokat.

A megfelelő készülék kiválasztása

A megfelelő vérnyomásmérő kiválasztása nem könnyű feladat. Rengeteg különböző típusú és márkájú készülék található a piacon. 

A vérnyomásmérők között léteznek felsőkaros és csuklós mérők. Az orvosok általában az felsőkaros készülékeket ajánlják, mert pontosabb eredményt adnak, de a csuklós vérnyomásmérők is jók lehetnek, ha a megfelelő technikával használjuk őket. Fontos, hogy a karunk méretéhez igazodjon a mandzsetta, mivel egy rosszul méretezett mandzsetta pontatlan eredményeket adhat.

A legtöbb vérnyomásmérő készülék a szisztolés és diasztolés vérnyomást is méri, valamint a pulzusszámot is megjeleníti. Azonban vannak olyan modellek, amelyek extra funkciókkal rendelkeznek, mint például a szívritmus-zavar figyelmeztető funkció, a mozgásérzékelő vagy a több felhasználói profil lehetősége. Ez utóbbi lehet hasznos, ha több családtag is használni szeretné a készüléket.

A kijelző nagysága és fényereje is fontos szempont lehet. Egy nagy, világos kijelzőn könnyebb leolvasni az eredményeket, főleg, ha a látásunk már nem a legélesebb. Sok vérnyomásmérő készülék rendelkezik háttérvilágítással, ami szintén segíthet az olvashatóságban.

Az ár természetesen mindig fontos szempont. A vérnyomásmérő készülékek ára igen széles skálán mozog, attól függően, hogy milyen típusú és milyen extra funkciókkal rendelkezik a készülék. Az olcsóbb készülékek gyakran kevesebb funkcióval rendelkeznek, de az alapvető méréseket – a vérnyomást és a pulzust – többnyire pontosan mérik.

Vágszóként…

A Bestbyte számos vérnyomásmérő készülékeket kínál. Az áruházban található különböző típusú és márkájú készülékek, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Az alábbiakban bemutatjuk néhány, a Bestbyte áruházában kapható vérnyomásmérő készülék jellemzőit és előnyeit. 

Mielőtt végleges döntést hoznánk, érdemes elolvasni a termékről szóló véleményeket és ajánlásokat. Az interneten számos oldal található, ahol felhasználók osztják meg tapasztalataikat a különböző termékekkel kapcsolatban.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)