menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Vízforraló

Vízforraló

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Amit a vízforraló kancsókról tudni érdemes…

A vízforraló egy eszköz, amely segítségével gyorsan és egyszerűen forralhatunk vizet. Szinte kizárólag elektromos változatban készülnek, ez lehetővé teszi az automatikus kikapcsolást, amikor a víz forrni kezd. Jellemzően kis méretűek, így könnyen helyet találunk nekik a konyhában, és még a szállításuk sem okozhat különösebb fejtörést.

A vízforraló kancsók használata nagyon sokrétű, és gyakorlatilag bármilyen olyan helyzetben alkalmazhatók, amikor forró vízre van szükségünk. Nagyszerűen használhatók például tea, kávé, vagy instant étel elkészítéséhez, gyógynövény teák forrázásához, sterilizáláshoz stb. A vízforraló kancsók használata jelentősen meggyorsítja az étel- és ital elkészítését, és kényelmesebbé teszi a mindennapi életünket. Nem meglepő, hogy szívesen használjuk őket nap mint nap.

Az elektromos vízforralók népszerűek sok kávé- és teaivó körében, mert hozzájárulnak a forró víz elkészítésének kényelméhez, gyorsaságához és precizitásához, amit a hagyományos módszerek nem tudnak felülmúlni. Az elektromos vízforraló kancsók általában könnyen kezelhetőek, biztonságosak és energiatakarékosak, ami a háztartásokban nagyon hasznos lehet. A vízforralók különböző méretűek és kialakításúak, így különböző igényeknek képesek megfelelni.

Az elektromos vízforralók legfőbb előnyei

Az elektromos vízforralók hamarabb elkészítik a számunkra szükséges mennyiségű forró vizet, mint a gáztűzhelyek vagy a mikrohullámú sütők. Ha folyton rohanásban vagyunk, vagy ha szeretnénk, hogy reggeli kávénk gyorsabban elkészüljön, akkor ez egy nagyon fontos előny az elektromos vízforralók mellett.

Az elektromos vízforralók használata rendkívül egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy feltöltjük szükséges mennyiségű vízzel és megnyomunk egy gombot. A használatuk tehát valóban egyszerű, még akkor is, ha több hőmérséklet beállítási lehetőséggel rendelkeznek.

Ahogyan már említettük, ezek a készülékek kevesebb villamos energiát használnak fel, mint a hagyományos tűzhelyek vagy mikrohullámú sütők. Ennek az az oka, hogy az elektromos vízforralók kifejezetten a víz forralására lettek tervezve, és ezért nagyon hatékonyak ebben a feladatban. A hagyományos tűzhelyek esetében a hagyományos edény alja is felmelegszik, ami további energiát használ fel. A mikrohullámú sütő pedig nem a legjobb választás a víz forralására, hiszen a víz csak részben forr fel, és gyakran előfordul, hogy a mikrohullámok miatt a víz a forráspont elérése során kicsapódik. Az elektromos vízforralók tehát környezetbarát és hatékonyabb megoldást kínálnak.

A vízforralók legfontosabb tulajdonságai

Ha vízforraló vásárlását tervezzük, néhány dologra érdemes figyelni. Az alábbi tanácsok segíthetnek abban, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk a készülékünkkel. 

Az elektromos vízforralók felhasználói rendszerint a sebességet tartják a leghasznosabb tulajdonságnak. Ha pont azért szeretnénk vízforralót vásárolni, hogy gyorsabban készíthessük el a teánkat vagy a kávénkat, akkor érdemes olyan elektromos vízforralót keresnünk, amelyik a leggyorsabbak közé tartozik. Az elektromos vízforralók hozzávetőlegesen három perc alatt forralják fel a vizet, de léteznek olyan változatok is, amelyek akár 90 másodperc alatt képesek lehetnek erre. Noha a vízforralók sebessége jelentősen eltérhet, az bizonyosan kimondható, hogy bármilyen elektromos vízforralónak gyorsabbnak kell lennie a mikrohullámú sütőnél vagy a tűzhelyen használt edénynél. 

Az elektromos vízforralók legfőbb előnye a sebesség, de a tea- és kávékedvelők számára a legnagyobb előnyt a precizitás jelenti. A különböző tea fajták különböző hőmérsékleteken érik el a legjobb ízt. Míg a fekete teák esetében megfelelő forrásban lévő vizet használni, a zöld, fehér és oolong teáknál ez közel sem ideális. A kávé esetében sem a forrásban lévő vízzel történő forrázás. Noha a legtöbbek számára az ízkülönbség elhanyagolható, de azok számára, akik a tökéletes kávéélményt keresik, sokat fog jelenteni. A belépőkategóriás vízforralók általában nem kínálnak változtatható hőmérsékleti beállításokat, ezért, ha ez a funkció fontos számunkra, válasszunk magasabb kategóriából.

A vízforraló kancsók fontos tulajdonsága a méret. Elsőként azt kell eldönteni, hogy milyen mennyiségű forró vízre lesz szükségünk, csupán egy vagy két csészényit készítenénk, vagy pedig rendszeresen forralnánk nagyobb mennyiséget. A legtöbb készülék kapacitása 1 és 2 liter között változik; ne feledkezzünk meg arról, hogy minden egyes készülék rendelkezik minimum töltési szinttel, ami biztosítja a készülék épségét, illetve a biztonságos használatot. A méret kiválasztása során érdemes számba venni azt is, mekkora helyet foglal a kiszemelt készülék, vagyis mekkora készüléknek szeretnénk helyet biztosítani a konyhában és a munkapulton. 

Ne feledkezzünk meg az anyaghasználatból származó tulajdonságokról sem. Sokféle megoldással találkozunk, de a műanyag és fém változatok a legelterjedtebbek. A műanyag kancsókat kedvező árak jellemzik, ráadásul kifejezetten strapabírók és jól ellenállnak a kisebb behatásoknak. A fémborítással készített vízforralók szintén strapabírók, emellett igényes megjelenéssel rendelkeznek. Az ilyen vízforralók mechanikai és elektronikai védelemmel vannak ellátva, így a használatuk kifejezetten biztonságos. Az üvegből és kerámiából készített vízforraló kancsókra alternatív megoldásként tekintünk. Mindkét változat exkluzív megjelenést kínálhat, azonban kifejezetten sérülékenyek. Az üvegkancsók esetében a vízkő jól látható problémát jelenthet, ami miatt a szokásosnál is gyakoribb tisztításra van szükség. A kerámia vízforralók jó hő- és hangszigetelők, ennek köszönhetően még a zubogó víz hangját is képesek tompítani. 

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)