Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Notebook és kiegészítői / Notebook

Notebook

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Mire figyeljünk laptop választás alkalmával?

A laptop a mai világban nélkülözhetetlen eszköz. Legyen szó munkáról, internetezésről, az iskolai feladatokkal kapcsolatos teendőkről, vagy éppen a nagyszülők online világgal való megismertetéséről, a megfelelő készülékben sok örömünket lelhetjük, és garantáltan időtálló minőségben szolgálja majd az a kényelmet. De mégis milyen szempontokat érdemes fókuszba helyezni a vásárláskor? Egyáltalán mire figyeljünk laikusként? A felsorolt paraméterek gyakran nem sokat mondanak, és leginkább csak az ár az, ami szembetűnő. Korántsem mindegy pedig, hogy milyen célra vásárolunk, kinek keresünk laptopot. Leginkább e szempontok mentén érdemes elindulni.

Laptop választás a felhasználás célja szerint

Az árkategória és a tényleges technikai paraméterek kapcsán jelentős különbség adódhat egy gamer laptop és egy iskoláskorú gyermeknek megfelelő eszköz között. Az oktatási céllal használt laptop esetében elegendő az alacsonyabb ár, hiszen általában az iskolai beadandók és némi internetezés az, amire a gyakorlatban használni fogja a gyerkőc a gépet. Érdemes az akciós ajánlatok között körülnézni. Ha a játék is fontos, akkor már legalább a kezdő szintű gamer laptopok javasoltak.

Apropó, gamer laptopok! A belépő szinten a Fortnite, a Minecraft és a hasónló szintű játékok gond nélkül futnak. A középkategóriás típusokat már azoknak javasoljuk, akik komolyabban szeretnének játszani. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan inkább az asztali gépet részesítik előnyben játékhoz, de ha a mobilitás is lényeges, akkor a laptop a befutó. A hardcore gamerek esetében tulajdonképpen a csillagos ég a határ mind az árak, mind a teljesítmény tekintetében.

Home office, internetezés, otthoni felhasználás?

Dell, Acer vagy inkább Apple? A márka-kérdés éppen olyan gyakran felmerül, mint az, hogy olcsó, használt eszközt, akciós újat, vagy inkább megbízható webáruház által kínált, minőségi laptopot válasszunk. A márka tesztek sokat segíthetnek, de a webshop szűrési lehetőségei is közelebb vihetnek a kívánt paraméterekhez. Ha csak nem kifejezetten programozásra, komoly vágási munkákra használnánk a gépet, akkor az ár tekintetében nem szükséges a valóság talajától elszakadni. A grafikus munkák már egy más szintet jelentenek, ugyanis a memória és az erősebb processzor ez esetben kiemelt jelentőséggel bírnak. A gaming laptop ugyan egyfajta opció lehet, de érdemes inkább célirányosan gondolkodni. Az érintő-képernyővel rendelkező laptopok a kihasználhatóság tekintetében is extrának számítanak, ugyanis a megfelelő toll segítségével rajzolni is lehet rájuk.

A business világában a márka, a gyorsaság és a laptop prestige-értéke sem elhanyagolható. A könnyű hordozhatóság, a gyorsaság, a megbízhatóság, és sok esetben a márka is kiemelt jelentőséggel bír. Ha nem mindegy, mivel jelenünk meg egy-egy tárgyaláson, üzleti megbeszélésen, akkor érdemes a készülék vásárlására egyfajta befektetési jelleggel gondolni, amit saját image-ünk építésére fordíthatunk. Az Apple terméke garantált befutónak számítanak a területen.

Hardveres háttér

A tényleges technikai paraméterek az online vásárlás során is kiemelt szereppel bírnak. A vásárlói vélemények megegyeznek abban, hogy a memória (RAM) akár döntő is lehet a választáskor. A videókártya, vagy más néven grafikus kártya lehet a processzorba integrált, vagy külön kártyaként funkcionálva dedikált. Az AMD és a GeForce kiváló videókártyákat gyárt, így ha játékra használnánk a készüléket, vagy komolyabb grafikai munkákat végeznénk rajta, akkor ezek erősségére megéri ügyelni. A merevlemez, vagyis a winchester az adattárolás feladatát végzi. Nagysága szintén nem elhanyagolható, és a legkisebb 500GB-ostól egészen a több TB-ig elérhető a laptopok paraméterei között.

A másik lényeges kérdés, hogy milyen processzorral rendelkezzen a kiszemelt márka. Vannak, akik az AMD-re esküsznek, mások az Intel laptopok világában gondolkodnak. Alapvetően mindegy, melyikre esik a választás, hiszen gyakorlatilag ugyanazt tudják. Akkor érdemes a teljesítmény irányában nézelődni, ha játékra szeretnénk majd használni a gépet.

Azok a bizonyos csatlakozók

A laptop kényelmes és praktikus használhatóságát befolyásolhatják a rendelkezésre álló csatlakozók. Ide kerül ugyanis igény szerint az egér, a külső billentyűzet, a külső meghajtók, akár a Bluetooth vezeték nélküli egérhez, fejhallgatóhoz, hangszóróhoz. Alapvetően az USB csatlakozók a leginkább szükségesek, de a felhasználási cél függvényében a többire is megéri figyelni. Az adatátvitelen túl a laptop töltése is a megfelelő csatlakozón keresztül történik. Szerepüket tehát ne becsüljük alá, fontos, hogy több USB csatlakozási pont is rendelkezésre álljon.

Ha nem mindegy a méret

A kijelző mérete a kényelmes használatot befolyásolhatja, de a hordozhatóságra is hatással van. A 13 colostól egészen a 17-es méretig találhatunk az eladó laptopok között. Míg a kisebb rendszeres utazáshoz bizonyul ideálisnak, addig a nagyobbak jobban megállják a helyüket otthoni használatra, irodai jellegű munkához, akár home office-ban. Ez utóbbi készülékek rendszerint numerikus billentyűzettel is rendelkeznek, ami szintén a komfortos használatot szolgálja. Bár a fényes kijelzők élénkebb színeket biztosítanak, de közvetlen napsütésben kevésbé jól alkalmazhatóak. A matt ellenben utazáskor kifejezetten praktikus.

Online elérhető laptop kínálat kiváló márkáktól

Az Asus és a Lenovo laptop nagy népszerűségnek örvend, de a HP is előszeretettel választott. Az online rendelésnek köszönhetően akár az Árukereső segítségével összehasonlíthatóak az árak. Ne feledkezzünk meg a laptop táska beszerzéséről sem, mely a biztonságos szállításban nyújt segítséget. Az új laptop árak között is elérhető olcsó kategória, ezért meggondolandó, hogy használt, vagy garanciális készülék kísérje végig mindennapjainkat.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve