Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Szórakoztató elektronika / Fej-, fülhallgató, hangszóró / Fejhallgató

Fejhallgató

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Amit a fejhallgatókról tudni érdemes

Egy fejhallgató megvásárlása nem lehet lehetetlen feladat, de a márkák és a több száz modell miatt nem lesz sétagalopp sem kiválasztani egy olyan terméket, amely maradéktalanul megfelel az igényeinknek.

A fejhallgatók esetében számos tényezőt kell figyelembe venni; a fejhallgató illeszkedését, a kialakítását, az adatátvitel módját, a vezetékes legyen vagy sem, milyen legyen a hangminősége, és még sorolhatnánk... Ha úgy döntünk, hogy a választási preferenciáink sokkal inkább a jobb hangminőség felé hajlanak, a kissé magasabb árkategória felé kell fordulnunk. Ugyanakkor, ha a lehető legkisebb összeget szeretnénk költeni, készüljünk fel arra, hogy kompromisszumot kell kötnünk a hangminőségben.

Mielőtt tehát leadnánk a rendelés a webáruházban, soroljuk fel azokat a dolgokat, amelyekre a fejhallgatónak képesnek kell lennie, illetve vegyük sorra, melyek a nélkülözhető tulajdonságok és képességek. Az alábbiakban összeállítottunk egy fejhallgató-vásárlási útmutatót, amely segíthet az igényeknek megfelelő legjobb hangzással rendelkező fejhallgató kiválasztásában. 

Fejhallgatók és fülhallgatók – Ez a különbség

A fülhallgatók legalább részben a hallójáratba illeszkednek, és néha a fülre is felcsíptethetők. Általában fülhallgatónak nevezik őket, de különböző idegennyelvű elnevezésekkel is találkozhatunk.

A fülhallgatók kompaktak, nem feltűnőek, és zsebben vagy táskában könnyedén tárolhatók. A többségük viszonylag olcsó, de találkozhatunk sok tízezres változatokkal is. Léteznek klasszikus kagylóba vagy hallójáratba dugható változatok, illetve fülre csíptethető stílusúakkal is találkozunk. Ez utóbbiak főként edzés közben tesznek jó szolgálatot, noha a vezeték nélküli változat pedig még jobb élményt nyújthat edzés közben.

A fülhallgatók hangminősége nagy valószínűséggel elmarad a tökéletestől, ráadásul a modellek érzékeny vezetékei a folyamatos gubancolódás és kibogozás által károsodhatnak, ami ronthatja a hangminőséget. A környezeti zajokat is nehéz kizárni velük, hacsak nem választunk drágább, kifejezetten zajszűrésre és szigetelésre tervezett fülhallgatót.

A kisebb méret azt is jelenti, hogy a vezeték nélküli és zajszűrős fülhallgatóknak általában rövidebb az akkumulátor élettartama, mint a fülre illesztett vagy fül fölé helyezett fülhallgatóknak. Gombok sem férnek el rajtuk, így érintés- vagy hangvezérlést alkalmaznak, ami sok esetben körülményes és kényelmetlen lehet.

A fejhallgatók a fejünkre „ülnek”: léteznek over-ear (vagy fül körüli) és on-ear stílusban. A nagyobb méret általában azt jelenti, hogy jobb hangvisszaadást biztosítanak, mint a fülhallgatók. A környezeti zajokat is hatékonyabban tudják korlátozni, használaton kívül a nyakunkba akaszthatók. A vezeték nélküli és zajszűrős fejhallgatók általában hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek, mint a fülhallgatók, és egyesek az érintésvezérlés helyett fizikai gombokat alkalmaznak, amelyek használata egyszerűbb lehet.

A fejhallgatók azonban sokkal nagyobbak, mint a fülhallgatók, emiatt a hordozásuk is kényelmetlenebb. A folyamatos viselés miatt elkoszolódhatnak, különösen védőtok nélkül. Általánosságban magasabb áron tudjuk megvásárolni őket, mint a fülhallgatókat.

Vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatók

A fejhallgatók kábelen, Bluetooth-on vagy egyes tévé-specifikus modellek esetében más, saját vezeték nélküli rendszeren keresztül csatlakoznak az audioeszközökhöz. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a döntést a készülék által támogatott bemeneti lehetőségek és a hangminőség alapján kell meghoznunk, különösen abban az esetben, ha kifejezetten fontos számunkra a hangminőség. Egyes fejhallgatók mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli csatlakozást támogatják.

Vezetékes: A klasszikus megoldás, amely esetében a kábel a fejhallgató-csatlakozóba csatlakozik. Általában jobb minőségű hangzást kínál, mint a Bluetooth, illetve tiszta kapcsolatot biztosít, amely nem hajlamos a kiesésekre. A megoldás előnyeként említhető, hogy nincs szüksége akkumulátorra, vagyis egy fontos sérülékenységi pontot ilyen módon ki is köszöbölhetünk. A kábelek azonban útban lehetnek, és a készülékhez kötnek, a gyengébb minőségű modellek esetében pedig könnyen sérülhetnek.

Vezeték nélküli: Ezek a fejhallgatók olyan eszközökkel szinkronizálódnak, amelyek támogatják a Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolatot. A csatlakozási lehetőségeket a specifikációkban feltüntetik, de szinte minden vezeték nélküli fejhallgató a Bluetooth valamelyik változatát használja. Bár kényelmes megoldás, a kapcsolat fenntartása lemeríti a fejhallgató és a lejátszást biztosító eszköz (pl. okostelefon) akkumulátorát. 

Hogyan működik a zajszűrő fejhallgató?

Kétféle zajszűrő fejhallgató létezik: passzív és aktív. A passzív zajszűrés úgy akadályozza meg a zaj bejutását, hogy a fül körül vagy a fül belsejében szoros illeszkedést biztosít, ezáltal kizárja a zajokat, mint egy füldugó. Az aktív zajszűrés egészen más.

Anélkül, hogy túlságosan elmélyülnénk a zajszűrés technikai világában, annyit érdemes tudni, hogy a hang hullámok segítségével terjed. A hangot úgy lehet kiiktatni egy felvételből, hogy a hullámformát megkettőzzük és megfordítjuk, majd a kettőt egymás mellé helyezzük. Az aktív zajszűrő fejhallgatók alapvetően ugyanezt teszik. Beépített mikrofonokkal rendelkeznek, amelyek befogják a környezeti zajt, és a hullámot megfordítva kioltják azt.

Sok modern fejhallgató lehetővé teszi a zajszűrés szintjének beállítását, akár gombok vagy érintésvezérlők segítségével, akár egy hozzá tartozó okostelefonos alkalmazás által. A közepes szintű zajszűrés például beenged némi zajt, ami a biztonságos közlekedés alapfeltétele lehet, ha forgalmas út mellett sétálunk.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az aktív zajszűrés energiaigényes feladat az eszköz számára; ha az akkumulátor üzemidejét szeretnénk meghosszabbítani, kapcsoljuk ki a funkciót.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve