Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Világítástechnika és kiegészítői / Beltéri lámpák / Ventilátoros lámpa / Ventillátoros lámpa cserélhető fényforrással

Ventillátoros lámpa cserélhető fényforrással

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Hangulat és funkcionalitás – Beltéri lámpák

Az otthonunk megfelelő megvilágítása elengedhetetlen a kellemes és kényelmes otthon megteremtése érdekében. A belső tér megvilágításának fontossága nemcsak a szépség és a stílus miatt fontos, hanem a funkcionális fényviszonyok megteremtése miatt is. Azonban, mivel olyan sokféle beltéri lámpa típus és stílus közül választhatunk, könnyű eltévedni a termékek útvesztőjében. A vásárlási útmutató célja, hogy segítsen a döntéshozásban, illetve számba vegye azokat a tényezőket. 

Milyen típusú fényforrások érhetők el és melyiket válasszuk?

A beltéri lámpák kiválasztásánál fontos szerepet játszik a megfelelő fényforrás kiválasztása is. A fényforrásoknak különböző típusai állnak rendelkezésre, amelyek különböző fényerőt, melegséget és színárnyalatokat kínálnak. 

A LED lámpák ma már a legnépszerűbb típus, mivel rendkívül energiatakarékosak és hosszú élettartammal rendelkeznek. Emellett sokféle színárnyalatot képesek biztosítani. A halogén izzók nagyon fényesek és kellemes melegséget sugároznak, azonban az élettartamuk elmarad a LED fényforrásokétól, ráadásul energiapazarló megoldásként tekinthetünk rájuk. A fénycsövek elsősorban a nagyobb terek megvilágítására alkalmasak, és jellemzően hideg, fehér fényt sugároznak. Általánosságban kimondható, hogy a LED fényforrások messze megelőzik a többi típust.

Milyen lámpa stílusok közül válasszunk?

A belső tér megvilágítása az otthoni dekoráció fontos része. A megfelelő beltéri lámpa kiválasztása segít abban, hogy a belső tér összhangban legyen és harmonikus benyomást keltsen.

A modern lámpák letisztult vonalvezetésűek, minimalista megjelenéssel rendelkeznek és általában fém, üveg vagy műanyag felhasználásával készülnek. Az ilyen típusú lámpák jól mutatnak az egyszerű, letisztult belső terekben. A vintage lámpák időtlen bájjal rendelkeznek, és általában régi időkből származó darabok vagy retro stílusúak. Ezek a lámpák kiválóan illenek a vintage vagy retro stílusú belső terekhez. Az úgynevezett Tiffany lámpák kézzel készített, színes üveg mozaikkal rendelkeznek, ennek köszönhetően elegáns megjelenést képesek biztosítani. Ezek a lámpák jól mutatnak a klasszikus vagy antik belső térben. Az ipari stílusú lámpák jellemzően fém, fa vagy betonból készülnek, és erőteljes, nyers megjelenéssel rendelkeznek. Az ilyen stílusú lámpák jól mutatnak modernebb és klasszikusabb berendezések mellett is. A farmhouse stílusú lámpák általában fa vagy csiszolt fém felhasználásával készülnek, és egyszerű, vidéki stílusúak. 

A megfelelő belső lámpa stílus kiválasztása megteremti az összhangot és harmóniát az otthoni dekorációban. Először gondoljuk át, milyen stílusú belső teret szeretnénk létrehozni, majd válasszunk olyan lámpát, amely harmonizál vele.

A lámpa típusok áttekintése

A belső tér megvilágításának kialakításához különféle típusú lámpákat lehet használni. A lámpák típusa a funkciójától és a belső tér stílusától függően választható ki. 

A fali lámpa a falra szerelhető, és általában az ágy felett, az étkezőasztal fölött vagy az előszoba falán mutat jól. A fali lámpák praktikusak és elegáns megjelenéssel rendelkeznek, és kiválóan alkalmasak közvetlen megvilágításra és hangulatvilágításra is. Az asztali lámpákat általában az íróasztalon vagy az éjjeliszekrényen szoktuk elhelyezni. Ezek kisebb méretűek és könnyen szállíthatók, így kiválóan alkalmasak a munka- vagy olvasóasztalon történő használatra. Állólámpa: Az állólámpák nagyobb méretűek és magasabbak, és általában a nappali vagy a hálószoba sarkában mutatnak jól. Kiválóan alkalmasak közvetlen vagy a közvetett megvilágításra; széles választékban elérhetők a modern, vintage vagy ipari stílusban. Nem mehetünk el szó nélkül a csillárok mellett sem. A csillár a mennyezetről lóg, és általában az étkezőasztal fölött, a nappaliban vagy a hálószobában tesz remek szolgálatot. A csillárok különféle méretűek és stílusokban lehetnek. Kiválóan alkalmasak a közvetlen megvilágításra.

Méret és elhelyezés

A lámpák megfelelő méretének kiválasztása, illetve a helyének a megválasztása kulcsfontosságú az otthoni belső tér megvilágításában. 

A fali lámpák magassága és elhelyezkedése attól függ, hogy milyen funkciót kell ellátniuk. A falra helyezett lámpák általában a szemmagasságban vagy a mennyezet magasságától függően eltérő magasságban helyezkednek el. A fali lámpák méretének megválasztása függ az adott helyiség nagyságától, illetve attól, hogy térmegvilágítást vagy hangulatvilágítást szeretnénk biztosítani a segítségével. Az állólámpák elhelyezése során elsősorban az ülőhelyektől függ. Az általános szabály az, hogy a lámpa árnyéka szemmagasság alatt legyen. Az állólámpákat általában az ülőhely mellett, a szék vagy a kanapé mellett helyezzük el, így kellemes zugot alakíthatunk ki, ahol kellemes órákat tölthetünk egy jó könyv társaságában. A csillárok mérete és elhelyezkedése függ az adott helyiség méretétől és belmagasságától. Általában a csillárok középpontjának 210-240 cm-re kell lennie a padlótól. A csillárok méretét az adott helyiség nagyságát, a belmagasságot és a többi lámpa méretét alapul véve kell megválasztani. Fontos, hogy az elhelyezett lámpák ne csak szépek legyenek, hanem a funkcionalitásuk is megfeleljen számunkra.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve