menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Elem, Töltő, PWB / Power Bank

Power Bank

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Power Bank – Vésztöltő (nem csak) vészhelyzetekre

Bár a power bankok első ránézésre egyszerű eszközöknek tűnnek, számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek sokak előtt ismeretlenek lehetnek. Előfordulhat, hogy a power bank vásárlás egy gyors, kétperces teendőnek indul, végül pedig döntésképtelenségbe fullad, hiszen a különböző eszközök paraméterei sokfélék lehetnek. Ezért ezzel a vásárlói útmutatóval az a célunk, hogy segítsünk gyorsan és egyszerűen megtalálni az igényeknek leginkább megfelelő power bankot.

A legfontosabb szempont: a kapacitás

Az vésztöltők különböző kapacitással rendelkeznek. Némelyiket úgy tervezték, hogy kicsi legyen, elférjen akár a zsebben is; ezek ideális megoldást kínálhatnak kisebb energiaigényű telefonokhoz. Az akkumulátortechnológiák fejlődésével a nagyobb kapacitású power bankok ma már kisebb testbe is beépíthetők, így nem kell attól tartanunk, hogy az eszköz hordozása különösebb kényelmetlenséget okoz. 

A belépő szintű modellek körülbelül 2600 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkeznek. Ez elegendő a legtöbb mobiltelefon egyszeri feltöltéséhez. Azonban ezek inkább fülhallgatók és hasonló kiegészítők töltése során tesznek jó szolgálatot. Érdemes inkább 10.000mAh (10 Ah) kapacitású akkumulátorokat választani, mivel a legtöbb telefonban ma már 3000 mAh és 5000 mAh közötti akkumulátort építenek. Egy nagyobb kapacitású power bank segítségével a telefont többször is fel lehet tölteni, mielőtt újra tölteni kellene magát a vésztöltőt. Ha több készüléket használunk, érdemes megfontolni egy 15 vagy 20 Ah-nál nagyobb kapacitású power bank vásárlását. 

Portok száma

Az első power bankok csak egy kimeneti porttal rendelkeztek, de mivel egyre több eszköz töltésére használjuk őket, a jobb felszereltségű power bankok gyakran két vagy több porttal is rendelkeznek. Vásárlás előtt ellenőrizzük, hogy az egyes portok kimeneti áramfelvételi képességei elegendőek-e. Ne feledjük azonban, ha egyszerre több eszközt csatlakozhatunk, a tápegység nem biztos, hogy minden egyes portra a maximális áramot adja, lehet. Vagyis előfordulhat, hogy a kimeneti áram megoszlik a különböző kimenetek és eszközök között, így a töltés lassúbbá válik. 

A vésztöltő lehet-e „gyorstöltő”?

A különböző modellek különböző technológiák alkalmazásával teszik lehetővé a „normálisnál” gyorsabb töltési sebességet. Ezek a megoldások nagyszerű szolgálatot tesznek, ha fontos a gyors számunkra a power bank gyors töltése. A Power Delivery, vagy más néven PD a gyors töltési technológiák egyike, amelynek az a célja, hogy jelentős mértékben csökkentse a power bank töltési idejét. Ezt úgy éri el, hogy a töltéshez használt teljesítményt a készülék által biztonságosan kezelhető maximális értékre növeli. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ez csak kompatibilis USB-C kábelekkel működik, amelyek speciális chipekkel rendelkeznek, így kerülve el a túlmelegedés veszélyét. Tehát a funkció működéséhez kompatibilis USB-C kábelre van szükség. 

Lítium-ion vagy lítium-polimer power bankot válasszunk?

Napjainkban két fő akkumulátortechnológia létezik a power bankok esetében; ezek a lítium-ion és a lítium-polimer típusú megoldások. Bár a legtöbb tekintetben nagyon hasonlóak, van néhány kisebb különbség közöttük. A lítium-ion a nagy teljesítménye, az úgynevezett memóriaeffektus hiánya és a lítium-polimerhez képest jelentősen alacsonyabb költsége miatt vált népszerűvé. A lítium-polimer akkumulátorok általában robosztusabbak és rugalmasabbak, különösen a méretük és alakjuk tekintetében, és általában hosszabb élettartamúak. Emellett könnyűek és kevésbé kell aggódnunk amiatt, hogy elektrolit szivárgás miatt tönkre mennek. Némi nehézséget jelent, hogy a termékadatlapokon általában nem jelölik, melyik típushoz tartozik a készülék.

Hogyan töltjük a power bankot?

Értelemszerű, hogy magát a power bankot is fel kell töltenie. Minél nagyobb a kapacitása, annál hosszabb időt vesz majd igénybe. ha a töltőnk 1 amperes, a power bank kapacitása pedig 10 Ah, akkor a töltés tíz órát vesz igénybe. Ez kicsit soknak tűnik, különösen abban az esetben, ha hajlamosak vagyunk megfeledkezni a power bank töltéséről, és csak indulás előtt csatlakoztatjuk a hálózathoz. Ráadásul tudni kell, hogy a töltő nem képes 100%-os hatékonyságra; inkább 80-85%-os töltési kapacitásra kell számítanunk, vagyis egy 1 amperes töltő nem 10 óra alatt tölt fel egy 10 amperórás power bankot, hanem inkább 12 óra alatt. 

Mire érdemes még figyelni, amikor power bankot vásárolunk?

Egyes power bankok párhuzamos tesznek lehetővé, ez azonban nem jellemző minden készülékre. A párhuzamos töltés azt jelenti, hogy a power bankot akkor is tölthetjük, miközben az eszközeinket is csatlakoztattuk hozzá. A funkció hasznos lehet utazáskor, mivel így nem kell annyi adaptert magunkkal cipelnünk. Ez azonban nem a leghatékonyabb módja az eszközök töltésének, ezért érdemes hagyományos módon tölteni őket, ha van rá időnk.

Sok power bank kijelzője csak egy négy LED-es lámpából álló sorozat, amely világít, és nagyjából mutatja, hogy mennyi töltés van benne. Egyesek készülékek numerikus kijelzőkkel rendelkeznek, a töltöttségi szintet százalékosan mutatják. Ez praktikusabb, különösen, ha szeretjük nyomon követni az eszközeink használati idejét.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)