menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Tűzhely / Szabadonálló / Kombi

Kombi

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Amit kombinált tűzhely vásárlása előtt tudni érdemes…

A régi tűzhely már nem megfelelő vagy elromlott? Vagy egyszerűen csak vállalhatatlanul ódivatú, és valami korszerűbb megoldásra van szükség? Az új készülék beszerzése nem könnyű feladat, hiszen rengeteg tényezőt kell figyelembe vennünk, amelyek befolyásolják a döntésünket. Ebben a vásárlási útmutatóban igyekszünk segíteni ebben a folyamatban, bemutatva a kombinált tűzhelyek előnyeit, műszaki adatokat és azokat a szempontokat, amelyekre érdemes odafigyelni a választás során.

A kombinált tűzhelyek előnyei

A kombinált tűzhelyek legnagyobb előnye a sokoldalúságuk. Az ilyen típusú tűzhelyek gáz- és elektromos egységet is tartalmaznak, így a sütéshez-főzéshez több lehetőség áll rendelkezésre. A gázfőzőlap gyors és erőteljes hőt biztosít, míg az elektromos sütő a pontosabb hőszabályozásnak köszönhetően nagyszerűen használható piskóták készítésére is. A sütő is lehet kombinált, ami azt jelenti, hogy választhatunk a hagyományos gáz- és elektromos sütés között.

Műszaki adatok, amelyekre érdemes odafigyelni

A kombinált tűzhelyeket illetően számos műszaki adatra érdemes odafigyelni a vásárlás során. Ezek hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy a számunkra tökéletes készüléket vásárolhassuk meg.

  • Méretek: A tűzhely mérete nagyon fontos, hiszen illeszkednie kell a konyhába. Mérjük le a rendelkezésre álló helyet, illetve ellenőrizzük a tűzhely méreteit a rendelés leadása előtt.

  • Főzőlapok száma: A kombinált tűzhelyek általában 2-6 főzőlapot tartalmaznak, amelyek általában gáz főzőlapok. Egyes készülékek esetében a főzőfelületen elektromos tárcsák is találhatók, de ez a megoldás ma már nem jellemző. Fontos, hogy a megvásárolni kívánt tűzhelyen elegendő főzőlap legyen az igényeinknek megfelelően.

  • Sütőkapacitás: A sütő rész kapacitása is fontos szempont, hiszen nagyobb mennyiségű étel elkészítéséhez nagyobb kapacitású sütőre van szükség. A sütőkapacitás általában 40-90 liter között változik.

  • Energiahatékonyság: Az energiahatékonyabb készülékek kevesebb energiát fogyasztanak, így hosszútávon megtakaríthatunk bizonyos költségeket. Fontos, hogy olyan tűzhelyet válasszunk, amely megfelelő elektromos energiahatékonysági osztályba tartozik.

  • Sütési funkciók: A kombinált tűzhelyek sütőjének több sütési funkcióval kell rendelkeznie, mint például a légkeveréses, a grillsütés vagy az alsó- és felső sütés. Ezek a funkciók lehetővé teszik a különböző ételtípusok elkészítését és az egyéni igényeknek megfelelő sütési eredmények elérését.

  • Tisztítási lehetőségek: A tűzhely tisztítása gyakran időigényes és fárasztó feladat. Válasszunk olyan kombinált tűzhelyet, amely egyszerűen tisztítható, például katalitikus öntisztító falakkal vagy könnyen eltávolítható, mosogatógépben tisztítható részekkel rendelkezik.

  • Biztonsági funkciók: A kombinált tűzhelyeknek rendelkezniük kell biztonsági funkciókkal, mint például gyermekzár, automatikus kikapcsolás vagy gázleválasztó szelep. Ezek a funkciók csökkentik a balesetek kockázatát és biztonságosabbá teszik a készülék használatát.

A kombinált tűzhelyek helyes telepítése és karbantartása

A kombinált tűzhelyek telepítése és karbantartása rendkívül fontos, hiszen a helyes telepítés és a rendszeres karbantartás biztosítja a készülék hosszú élettartamát és a biztonságos működést. A telepítés során mindig kövessük a gyártó utasításait, és lehetőség szerint bízzuk szakemberre a feladatot.

A karbantartás során fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a gázcsatlakozásokat, tisztítsuk a főzőlapokat és a sütőt, illetve cseréljük ki a kopó alkatrészeket, például a tömítéseket. A rendszeres karbantartás nemcsak a készülék élettartamát növeli, hanem a hatékony és biztonságos működést is garantálja.

Egy kombinált tűzhely kiválasztása komoly döntés, amely hosszú távon hatással lesz a konyhában eltöltött időre, illetve a munkára, amit a konyhában végzünk. Fontos, hogy a választás során figyelembe vegyük a különböző műszaki adatokat, az energiahatékonyságot, a biztonsági funkciókat, valamint a tisztítási és karbantartási lehetőségeket. Legyünk alaposak, szánjunk időt a döntés meghozására. Ezek a szempontok segítenek abban, hogy megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő kombinált tűzhelyet. Ne feledjük, hogy a legfontosabb a saját igényeink és elvárásaink ismerete, valamint a különböző lehetőségek alapos összehasonlítása. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy olyan kombinált tűzhelyet választunk, amely hosszú távon is kényelmet és elégedettséget nyújt a konyhában.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
filterSzűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)