Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Számítógép alkatrész és kiegészítői / Videokártya

Videokártya

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Hogyan válasszak a videokártya kínálatból?

A videokártya gamerek számára a gép szíve, de egyébként sem mindegy, hogy milyen minőséggel szerelt a PC. Egyes munkakörök, melyek kifejezetten nagy teljesítménnyel rendelkező videokártyát követelnek meg. Vannak, akik a márka alapján teszik le a voksot bizonyos típusok mellett. Az MSI és az ASUS kifejezetten ismert márkák, de alapvetően elmondhatjuk, hogy a webáruház kínálatában elérhető típusok Nvidia és AMD grafikus chipeket használnak. Ésszerűbb tehát az alapján dönteni, hogy milyen célra szeretnéd majd a gépet használni, ám a videokártya kompatibilitása, teljesítménye mellett sem mehetünk el, ha valóban jól funkcionáló asztali géppel dolgoznál vagy játszanál. 

A minden korábbinál szélesebb kínálatban igen nehéz eligazodni. Mi alapján válasszunk? Milyen paraméterek érdemelnek különleges figyelmet? Ahhoz, hogy megértsük ezt a területet, érdemes megvizsgálni, hogy milyen jellemzők alapján különböztetjük mag a videokártya modelleket. 

A gamer videokártya: határ a csillagos ég

A teljesítmény szoros kapcsolatba hozható azzal, hogy mire fogod használni a gépet, s mindez természetesen összefüggésben van az ár alakulásával is. A játékrajongóknak többek között az FPS értékre célszerű ügyelni, mely a képkocka/másodperc témájában ad eligazítást. Minél magasabb ez az érték, annál jobb a felbontás, és így a legújabb játékok is gond nélkül futhatnak majd a gépen. A teljesítmény tehát döntő tényező. A megszállott gamereknek a high-end kategóriából érdemes válogatni, viszont a ritkán vagy egyáltalán nem játszóknak az olcsóbb megoldások is megfelelőnek bizonyulhatnak. Az un. bányászathoz, vagyis a kriptovaluták világában szintén a gamer kártyák a befutók, de esetükben a teljesítményen túl a fogyasztás sem elhanyagolható, hiszen rendszeres használatban lesznek. 

Figyelj a hűtési rendszerre!

Fontos tudnod, hogy a nagy teljesítménnyel rendelkező videokártya megköveteli az ideális hűtést. A nagy ventilátorok azonnal megmutatják, hogy itt bizony egy komolyabb hardverről van szó. A lapátok átmérője, a hűtő csövek száma, valamint a kiegészítő hűtés egyaránt meghatározza azt, hogy milyen védelmet kaphatsz a túlmelegedés ellen. 

Videokártya: ha nem mindegy a méret

Ha utólag turbózod fel a PC-t, akkor érdemes a vásárlás előtt odafigyelni arra, hogy mi fér be a házba. Ne feledkezz meg a kiegészítő tápkábelek szükségességéről sem, ez a 75W-nál nagyobb teljesítményű videokártya esetében aktuális. A tápegység teljesítményét is érdemes újragondolni, elsősorban a videokártya leírásában található paraméterek alapján. A tápnak ugyanis nem csupán a videokártyát kell ellátnia, hanem minden mást is, így az energiaigényre mindig számoljunk rá. A megfelelő tartó is nélkülözhetetlen, ezért a ház méretén túl a belső kialakítás sem elhanyagolható. 

Memória és videokártya 

A számítókép optimális működése a hardveres elemek együtt funkcionálásán múlik. Ezért fontos, hogy mielőtt bármit lecserélsz, vagy összeállítod saját gépedet, szentelj figyelmet a vásárlást megelőzően a paraméterekre. A memória bővítésekor a DDR4 és a DDR5 kínálatban érdemes nézelődni, de ez persze attól is függ, hogy milyen passzol gépedhez. A Windows rendszer sem elhanyagolható, ugyanis nem mindegy, hogy 32 vagy 64 bit-es verzió fut, ez ugyanis a memóriakártya felismerésében is szerephez juthat. Sőt, arra is ügyelj, hogy 8GB vagy 6 GB memória áll rendelkezésedre, valamint ezeket milyen típussal bővíted. 

A memórián túl a processzor is kiemelt figyelmet érdemel. Az azonos teljesítményszint azért nélkülözhetetlen, mert a proci küldi a parancsokat, amelyek alapján a videokártya képet hoz létre a monitoron. Ha túl erős a processzor, és a kártyának időre van szüksége, ez a helyzet nem jó. A gyenge videokártya az egész számítógép használatára hatással van. Ha viszont a kép szaggat, akkor a processzor kisebb teljesítménnyel rendelkezik, mint a videokártya, tehát a processzor cseréje is aktuális lehet. 

Melyek a leginkább népszerű videokártya típusok? 

Ha ilyen egyszerű lenne a dolog, akkor felesleges lenne egy sornyi paramétert átnézni. A rangsor inkább az alapján felállítható, hogy mire fogod használni a gépet, mekkora teljesítményre van szükséged. Az egyéni igények a vásárlás során jutnak főszerephez. Az olcsón beszerezhető videokártyáktól ne várj sokat, így minél magasabbak az elvárásaid, annál magasabb kategóriában célszerű keresgélned. A webáruház eladó videokártya típusai között mindenki rátalálhat arra a megoldásra, ami a PC felhasználásához és annak egyéb paramétereihez is passzol. A vásárlói vélemények szerint is rendkívül fontos a számítógép hardver elemeinek komplex egészként történő vizsgálata, ezen ugyanis a kifogástalan működés múlhat. Mindezt videokártya vásárlás előtt is javasolt középpontba helyezni.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve