Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási nagygép és kiegészítői / Mosógép / Szabadonálló / Mosó-Szárító

Mosó-Szárító

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Szabadonálló mosógépek vásárlási útmutatója

Szabadonálló mosógépek alatt azokat a készülékeket értjük, amelyek nem igényelnek beépítést egy adott bútor vagy konyhai berendezés részeként. Az ilyen mosógépek előnye, hogy rugalmasan helyezhetők el a lakás bármely pontján, ennek megfelelően nem szükségesek speciális szerelési munkálatok a telepítésük során.

Ami a kivitelt illeti, számos változatot és stílust találhatsz a piacon, így könnyedén illeszkednek a különböző belső terekhez és dekorációkhoz. Azonban fontos, hogy a kiválasztott helyen elegendő hely álljon rendelkezésre a készülék és az ajtaja számára is. A szabadonálló mosógépek általában nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint a beépített társaik, aminek köszönhetően ideálisak nagyobb családok számára is, illetve olyan háztartásokban, ahol kifejezetten sokat kell mosni.

Energetikai besorolás és hatékonyság

A készülékek energetikai besorolása az egyik legfontosabb szempont a vásárláskor. Az energiacímkék segítségével könnyedén tájékozódhatsz a készülék energiafogyasztásáról és környezetbarát tulajdonságairól. A legtöbb modern mosógép magas energiatakarékossági besorolással rendelkezik, ami nemcsak a környezetet védi, hanem hosszú távon a rezsiköltségek csökkentéséhez is hozzájárul. Emellett sok készülék esetében lehetőség van különféle energiatakarékos programok használatára is. A döntés meghozatala előtt ne feledkezz meg a vízfogyasztásról sem, hiszen egyes készülékek képesek ugyanolyan hatékony mosásra kevesebb víz felhasználásával.

Mekkora dobkapacitásra lehet szükség?

A mosógépek kapacitása nagyban befolyásolja, hogy mennyi ruhát tudsz egyszerre mosni. Nagy családok esetében érdemes nagyobb, akár 10-12 kg-os készüléket választani, míg egyedülállóknak vagy kisebb családoknak elegendő lehet a 6-8 kg-os változat is. Egy másik ajánlás szerint egyedül élőknek 3-5 kg, pároknak 5-6 kg, családoknak 7-12 kg dobkapacitás lehet ajánlott.

A készülék méretei is kulcsfontosságúak. Mielőtt vásárlásra kerülne a sor, döntsd el, hogy hova szeretnéd elhelyezni a gépet, illetve ellenőrizd, hogy van-e elegendő hely körülötte a megfelelő szellőzéshez. A mosógépek nem csak a magasságukban és szélességükben, hanem mélységükben is különbözhetnek, így erre is érdemes figyelmet fordítani.

Funkciók és programok

A modern mosógépek számos különféle mosási programmal rendelkeznek, melyek között rendszerint megtalálhatók az érzékeny anyagokhoz, gyors mosáshoz vagy sportruhákhoz kifejlesztett programok is. Sőt, egyes gépek antibakteriális mosásra is alkalmasak, ami nagyszerű szolgálatot tesz, ha kisbaba vagy túlérzékeny egyén van a családban. A különféle funkciók között olyan hasznos tulajdonságok is helyet kapnak, mint az időzített indítás, a gyermekzár vagy az automatikus adagolás. Ezek a funkciók növelik a készülék használatának kényelmét és sokszínűségét. Azonban érdemes tudatában lenni annak, hogy minél több funkcióval rendelkezik egy készülék, annál magasabb árkategóriában helyezkedik el.

Ne feledkezzünk meg a zajszint kérdéséről sem. A mosógép zajszintje elsősorban azok számára lehet fontos, akik kisebb lakásban élnek, vagy olyan helyiségben kénytelenek elhelyezni a készüléket, ahol a hangok zavaróak lehetnek. Sok gyártó ad meg zajszint-adatokat a centrifugálás és mosás esetére, így a specifikációk között érdemes ezt is ellenőrizni. Általában az alacsonyabb zajszint a minőségi készülékek egyik jellemzője.

Ár-érték arány, garancia és szervizháttér

Az ár természetesen alapvető szempont a vásárláskor, de nem szabad megfeledkezni a garanciaidőről és a szervizháttérről sem. Még a legdrágább készülékek is meghibásodhatnak, ezért érdemes olyan gyártót választani, amely megbízható garanciális feltételeket és szervizhálózatot kínál.

Nem mindig a legdrágább készülék a legjobb választás. Sok esetben a középkategóriás gépek is kiválóan teljesítenek, illetve megbízhatóan működnek hosszú éveken keresztül. Érdemes elolvasni a felhasználói véleményeket és teszteket is, hogy a lehető legtöbb információ birtokában hozhasd meg a döntésedet.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve