menu
homeKezdőlap
like
shopping_cart
shopping_cart
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
shopping_cart
chevron_left_16 Kezdőoldal / Barkács, kert, jármű / Kerti gépek, eszközök / Permetező

Permetező

view_grid
view_list
{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Mi az a kerti permetező, és miért van szükséged rá?

A kerti permetező egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a növények permetezését, illetve leveleinek locsolását. A permetezők gondoskodnak arról, hogy a permet vagy a víz egyenletesen kerüljön elosztásra a növények között, így hatékonyabbá téve a növényvédelmet és a növekedést.

A kerti permetezők nagyon hasznosak lehetnek, ha szükségünk van egy hatékony eszközre a növények permetezéséhez vagy locsolásához. Ezek az eszközök különösen akkor jönnek jól, ha nagyobb területeket kell kezelni, vagy ha a növények magasak és nehezen elérhetőek. A kerti permetezők segítségével hatékonyabban védekezhetünk a kártevők és betegségek ellen.

Kerti permetező típusok

A kerti permetezők számos típusa érhető el, és természetesen mindegyiknek megvan a saját előnye és hátránya is. 

A kézi permetező a legkönnyebb és legolcsóbb kerti permetező típus. Kézzel kell permetezni vele, ami időigényes és fárasztó lehet, de kisebb területeken hatékonyan használható. A hordozható permetezők általában nagyobb űrtartalommal rendelkeznek, és vállra vagy hátizsákra helyezhetők, így kényelmesen és egyszerűen hordozhatók a kertben. A kerekes permetezők jelentős méretű tartállyal rendelkeznek; az egyik kezünkkel végezhetjük magát a permetezést, a másikkal pedig irányíthatjuk a kerekeken futó járművet. A motoros permetezőknek a legnagyobb hatótávolságuk, és nagyobb területek kezelésére alkalmasak. Használatukhoz motoros készülék szükséges, ami növeli a költségeket.

A választás során fontos figyelembe venni a saját igényeinket és a terület méretét, amit kezelni szeretnénk. A különböző típusú kerti permetezők között árban és funkcionalitásban is jelentős különbség lehet.

Űrtartalom és sugárnyomás

A kerti permetezők űrtartalma és sugárnyomása fontos tényezők a kiválasztás során. Az űrtartalom az a mennyiség, amit a permetező tartálya be tud fogadni, a sugárnyomás pedig a permet vagy víz kiáramlásának ereje.

Az űrtartalom mérete befolyásolja, hogy mennyi permetet vagy vizet tudunk egyszerre felvenni és eloszlatni. Az űrtartalom általában 1-5 liter között változik, de léteznek nagyobb űrtartalmú kerti permetezők is, amelyek akár 15-20 liter permetet vagy vizet is el tudnak tárolni.

A sugárnyomás erőssége befolyásolja a permet vagy víz kiáramlását a növényekre. A sugárnyomás általában 1-6 bar között változhat, de fontos figyelembe venni, hogy a különböző típusú növényeknek különböző mennyiségű és erősségű permetre van szükségük.

A kiválasztás során fontos mérlegelni az űrtartalom és sugárnyomás egyensúlyát. Ha nagyobb területeket kell permetezni, akkor érdemes nagyobb űrtartalmú permetezőt választani. Ha azonban kisebb területekről van szó, akkor egy kisebb űrtartalmú, könnyebb permetező is megfelelő választás lehet. A sugárnyomás erőssége azonban mindig a növények típusához és állapotához megfelelő legyen.

Anyagok és tartósság

A kerti permetezők anyaga és tartóssága fontos szempont a vásárlás során. 

A műanyagból készült kerti permetezők könnyűek és általában olcsóbbak, mint az acélból vagy fémötvözetből készült permetezők, azonban nem olyan tartósak, mint a fém vagy az acél permetezők, illetve könnyebben megsérülnek. Az rozsdamentes acélból gyártott kerti permetezők tartósak és ellenállnak a korróziónak. Általánosságban elmondható, hogy drágábbak is, mint a műanyagból készült permetezők. Az alumíniumból készült kerti permetezők szintén tartósak, könnyűek és ellenállók a korrózióval szemben. Ezek ára is jellemzően magasabb, mint a műanyag permetezőké.

A kerti permetezők tartóssága a minőségi anyagok használatától függ. Fontos, hogy az alkatrészek stabilak és tartósak legyenek, különösen azok, amelyek a permetező sugárnyomását szabályozzák. A tartósság javítása érdekében fontos, hogy a permetezőt rendszeresen tisztítsuk és karbantartsuk.

A választás során fontos figyelembe venni az anyagokat és a tartóssági szempontokat, valamint azt is, hogy mennyire intenzív felhasználásra szánjuk a kerti permetezőt. Ha csak ritka használatra van szükség, akkor a műanyagból készült permetezők is megfelelőek lehetnek, de ha hosszabb távú használatra tervezünk, akkor az acél vagy rozsdamentes acél kivitelű permetezők választása lehet előnyös.

Kényelmi funkciók

A kerti permetezők kényelmi funkcióit is érdemes figyelembe venni a vásárlás során. Az állítható szórófej lehetővé teszi a permetező sugárnyomásának és szélességének könnyű beállítását. Ez különösen hasznos lehet, ha különböző területeket kell permetezni, vagy ha különböző növényeket kell kezelni. A tömlő hosszának megválasztása is jelentőséggel bír. A hosszabb tömlő lehetővé teszi a nagyobb távolságokból való permetezést anélkül, hogy az egész permetezőt kellene mozgatni.

Az ergonomikus kialakítású kerti permetezők kényelmesebb használatot biztosítanak. Fontos, hogy a permetező markolata kényelmesen illeszkedjen a kézbe, és hogy a permetező súlya megfelelően legyen elosztva.

Karbantartás és tisztítás

A kerti permetezők hosszú élettartamának érdekében fontos a rendszeres karbantartás és tisztítás. A permetező használata előtt mindig ellenőrizzük a tömítéseket, a csatlakozókat, az alkatrészeket és a szórófejet. Ha bármilyen sérülést vagy elhasználódást észlelünk, azonnal cseréljük le a hibás alkatrészeket. A permetező tartályát mindig alaposan öblítsük ki és tisztítsuk meg a permetezés után. A permetező tartályának tisztításához használjunk meleg vizet és mosogatószeres oldatot. A szórófejet és a tömlőt is tisztítsuk meg a permetezés után. Ha a permetező hosszabb ideig nem lesz használatban, a tartályt ürítsük ki és tartsuk szárazon. Ellenőrizzük az alkatrészeket és a csatlakozókat, majd a tárolást száraz és fagymentes helyen végezzük.

A permetezőt ne tegyük ki hosszabb ideig közvetlen napfénynek, mivel ez károsíthatja az alkatrészeket és a tömítéseket. A permetező szórófejét időnként távolítsuk el és ellenőrizzük, hogy nincs-e benne szennyeződés. Ha van, távolítsuk el és tisztítsa meg a szórófejet. Akkumulátoros változatok esetében az akkumulátort rendszeresen töltsük fel. A permetező használata előtt ellenőrizze, hogy az akkumulátor teljesen feltöltődött-e.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

filterSzűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése close

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

notifyÉrtesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)