Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Szórakoztató elektronika / Játékkonzol és játék szoftver / Játékkonzol / PlayStation / PlayStation 4

PlayStation 4

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Játékkonzol – Ha többet szeretnél tudni róluk

A játékkonzolok olyan elektronikai eszközök, amelyek generációk számára kínálnak szórakozási lehetőséget nap mint nap. Az első játékkonzolok a 1970-es években jelentek meg, és azóta számos változáson mentek keresztül; jelentős mértékben nőtt a teljesítményük, javult a funkcionalitásuk és elképesztő minőségi változáson mentek keresztül. A játékkonzolokat általában a három- vagy négydimenziós grafikával kombinált videojátékok kiszolgálására tervezték.

A játékkonzolok története a játékkonzolok elődjével, a Magnavox Odyssey konzollal kezdődött 1972-ben. Az Odyssey a világ első otthoni videojáték-konzolja volt, és először csak a Magnavox televíziókon volt használható. Az 1970-es és ’80-as években több játékkonzol jelent meg a piacon, beleértve a Atari 2600, ColecoVision és IntelliVision konzolokat is. Az 1990-es években a Sony PlayStation és a Nintendo 64 konzolok bevezették a 3D grafikát a videójátékok világába.

Az 2000-es években a játékkonzolok tovább fejlődtek, beleértve a Sony PlayStation 2-t, a Microsoft Xbox-ot és a Nintendo GameCube-ot. Az évtized végén a gyártók továbbfejlesztették a grafikát és a hangminőséget, illetve lehetővé tették a Wi-Fi kapcsolatot a különböző eszközök között. A 2010-es években a játékkonzolok tovább fejlődtek, beleértve a Sony PlayStation 4-et, a Microsoft Xbox One-t és a Nintendo Switch-et, amelyek kiváló minőségű grafikát és hangot biztosítanak a gamerek számára.

Teljesítmény – A hardver függvénye

A játékkonzolok teljesítménye elsősorban a hardver jellemzőinek, például a processzor, a grafikus vezérlő, a memória és a tároló kapacitásának függvénye. A játékkonzolok zárt rendszerek, amelyek specifikus hardverrel rendelkeznek a játékélmény optimalizálása érdekében. Mindenképpen fontos tudni, hogy az egyes játékkonzolok teljesítménye eltérő lehet, és egy adott játékkonzolon belül is változhat a hardver konfigurációja.

Például, a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X konzoljai újabb generációs konzolok, amelyek nagyon magas teljesítménnyel rendelkeznek. Az AMD Zen 2 processzorral és az RDNA 2 grafikus vezérlővel szerelt konzolok képesek 4K felbontásban futtatni a játékokat, valamint a SSD tárolónak köszönhetően jobb betöltődési időt képesek biztosítani.

A korábbi generációs konzolok, mint például a PlayStation 4 és az Xbox One, némileg visszafogottabb teljesítménnyel rendelkeznek, mint a legújabb generációs konzolok. Az újabb generációs konzolokkal összehasonlítva a korábbi generációs konzolok kevésbé alkalmasak a 4K felbontás kiszolgálására.

Sokféle játék közül választhatunk!

Az elérhető játék kínálat a játékkonzolok egyik legfontosabb jellemzője. Minden játékkonzolnak saját játék kínálata van, persze azt is meg kell jegyezni, hogy a játékkínálat idővel változik; újabb játékok válnak elérhetővé, illetve régiek kerülhetnek ki a listából…

A népszerű játékkonzolok, mint például a PlayStation, Xbox és Nintendo konzolok, különböző játék kínálatot biztosítanak. A PlayStation például a Sony exkluzív játékait kínálja, amelyek kizárólag a PlayStation konzolon érhetők el. Az Xbox konzol pedig a Microsoft játékait kínálja, amelyek kizárólag az Xbox konzolon játszhatók. A Nintendo konzol pedig a Nintendo saját játékait kínálja.

Természetesen léteznek „független” játékgyártók is, akik olyan módon készítik a saját játékaikat, hogy az minden konzolon játszható legyen.

Kiegészítők

A játékkonzolokhoz elérhető kiegészítők széles választékával találkozhatunk, amelyek javítják a játékélményt és tovább bővítik a lehetőségeket. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt kiegészítőket:

  • Játékvezérlők: A játékkonzolokhoz elérhető játékvezérlők a hagyományos játékvezérlőkhöz hasonlóak, de speciális funkciókkal rendelkeznek, mint például a gombok elrendezése, a vezérlő mérete és a kapcsolók helyzete.

  • Külső tárolók: Az SSD-k vagy a hagyományos merevlemezek növelhetik a konzol tárolókapacitását, így több játékot tárolhatunk a konzolon.

  • Képernyő: A monitorok különböző méretekben és felbontásokban elérhetők, így a játékokat akár nagyobb képernyőn megjeleníthetjük.

  • Headset: A headsetek lehetővé teszik, hogy kommunikáljunk más játékosokkal a játék közben, valamint jobb hangminőséget képesek biztosítani.

  • Kamera: A kamerának köszönhetően kapcsolatba léphetünk más játékosokkal, interaktívabbá és személyesebbé téve a játékélményt.

  • Külső töltő: Az akkumulátoros játékvezérlők töltéséhez szükséges külső töltők lehetővé teszik, hogy a játékvezérlők folyamatosan használhatók legyenek.

Ezekre figyeljünk, ha játékkonzolt vásárolnánk

Ha szeretnénk a megfelelő játékkonzolt választani, érdemes figyelembe vennünk néhány fontos tényezőt, hogy biztosan a számunkra megfelelő eszközt válasszuk. Tapasztalt gamerek számára nem lehet kihívás a kiválasztás, de ha az első konzolunkat vásároljuk, érdemes áttekinteni a tulajdonságokat…

  • Teljesítmény: A játékkonzolok teljesítménye között jelentős különbségek lehetnek, így fontos, hogy a számunkra leginkább megfelelő teljesítményű konzolt válasszuk. Ha szeretnénk a legújabb és legerősebb játékokat játszani, akkor érdemes a legújabb generációs konzolokat választani.

  • Játék kínálat: Vannak olyan játékkonzolok, amelyek főként saját játékokat támogatnak, míg mások szélesebb játékkínálattal rendelkeznek. Ha kifejezetten egy adott játékot szeretnénk játszani, érdemes erre figyelni a kiválasztásnál.

  • Kiegészítők: A játékkonzolokhoz elérhető kiegészítők széles kínálatával találkozunk, amelyek jobb játékélményt kínálnak. 

  • Árak: Végül, de nem utolsósorban, figyelembe kell vennünk a játékkonzolok árát is. A legújabb és legjobb teljesítményre képes konzolok ára jellemzően magasabb; ha a legjobb teljesítményre vágyunk, magasabb árat kell fizetnünk.

A fenti tényezők figyelembevételével könnyedén megtalálhatjuk azt a játékkonzolt, ami a legtöbb játékélményt kínálja számunkra.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve