Bejelentkezés

Kedves Vásárlóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékká vált elemek és akkumulátorok kizárólag a kommunális hulladéktól elkülönítve, szelektíven gyűjthetőek és ártalmatlaníthatóak! Nem kerülhet a települési hulladékok gyűjtésére szolgáló lakossági gyűjtőedénybe, települési hulladékként nem ártalmatlanítható.

Erre figyelmeztet a termékeken, vagy az egyéb tájékoztató anyagokon feltüntetett, elkülönített hulladékgyűjtésre utaló áthúzott, kerekes gyűjtőedény jelölés is. A jelölés alatt esetlegesen megadott nehézfém vegyjele (Hg – higany, Cd – kadmium, Pb – ólom) a meghatározott határétéket meghaladó nehézfém-tartalomra utalhat.

Miért lehet veszélyes az elem és akkumulátor hulladék?

Az elemek és akkumulátorok tartalmazhatnak veszélyes anyagokat (például nehézfémeket, kenőolajat), melyek a kommunális hulladékokkal együtt kezelve komoly környezeti és természetvédelmi problémákat okozhatnak, ezért fontos, hogy ne tegyük őket a kukába, az utcára (lomtalanítás során sem), és ne helyezzük ki őket a természetbe sem.

A nem megfelelően gyűjtött elem és akkumulátor hulladékok a talajba és a vizekbe kerülve a természetre és az emberi egészségre veszélyt jelenthetnek.

Egyes, az általunk forgalmazott elektromos és elektronikai berendezések tartalmazhatnak elemeket, valamint Li-Ion, Ni-Mh, Ni-Cd akkumulátorokat is. Az elemek és akkumulátorok pontos típusa az elektromos és elektronikus berendezés csomagolásán és/vagy használati utasításában található meg. Az elhasznált akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért azok felhasználó általi eltávolítása nem javasolt. Amennyiben a berendezésekben található akkumulátor cseréje szükséges, keresse fel szervizhálózatunk valamelyik tagját és kérje szakember segítségét.

Mit tehet, ha elem, akkumulátor hulladéka keletkezett?

Az elem- és akkumulátorhulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló 445/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) rendelkezéseinek megfelelően Társaságunk köteles biztosítani a keletkező elem és akkumulátor hulladéknak a jogszabály szerinti átvételét és gyűjtését.

A Korm. rendelet előírásai alapján vásárlóink, illetve a hulladékbirtokosok számára üzleteinkben biztosítjuk, hogy az elem és akkumulátor hulladékuktól térítésmentesen válhassanak meg.

Társaságunk az alábbi üzleteiben, nyitvatartási időben, gyűjtőpontokat működtet:

 • BestByte Allee (Allee Bevásárlóközpont)

                1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

 • BestByte Eger (Agria Park)

                3300 Eger, Törvényház utca 4.

 • BestByte Győr (Győr Plaza)

                9024 Győr, Vasvári Pál út 1/A.

 •   BestByte Kisvárda (Várda Market)

       4600 Kisvárda, Városmajor utca 84.

 • BestByte Kecskemét (Malom Központ)

                6000 Kecskemét, Korona u. 2.

 • BestByte Orosháza

                5900 Orosháza, Kistemplom u. 2/A

 • BestByte Nyíregyháza (Korzó Bevásárlóközpont)

                4400 Nyíregyháza, Nagy Imre tér 1.

 • BestByte Székesfehérvár (Prémium Center)

                8000 Székesfehérvár, Balatoni út 44-46.

 • BestByte Törökbálint (Atlanta Center)

               2045 Törökbálint, Dulácska utca 2.

 

De vásárlóink az ország bármely más, elem és akkumulátor gyűjtőpontján leadhatják az elem, akkumulátor hulladékukat, hiszen Társaságunk a használt elemek és akkumulátorok átvételével, visszavételével, gyűjtésével és kezelésével kapcsolatos valamennyi felmerülő költséget viseli, és erre garanciát vállal.

Továbbá általános szabály, hogy a hulladékká vált elem és akkumulátor a települési hulladékudvarokban is leadható. Az Önökhöz legközelebbi, elem és akkumulátor hulladék átvételét is biztosító hulladékudvarról a közterület-fenntartó vállalat, vagy az önkormányzat weboldalán tájékozódhatnak.

Az átvételi, gyűjtési, kezelési és tájékoztatási kötelezettségeket az általunk megbízott Közvetítő Szervezet közreműködésével teljesítjük. Kötelezettséget vállalunk, hogy a forgalomba-hozatali helyekről, az elem és akkumulátor hulladékok környezetszennyezést kizáró átvételét, rakodását, elszállítását, jogszabályokban meghatározott dokumentálását - a Közvetítő Szervezet közreműködésével végezve - biztosítjuk.

További információk

A BestByte környezetbarát megoldásairól, hulladékkezelési politikájáról a kornyezetvedelem@bestbyte.hu e-mail címen érdeklődhet.

Top termékek

Iratkozz fel most, hogy első kézből értesülj
legfrissebb ajánlatainkról!

Kötelező mező

Köszönöm, nem