Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Világítástechnika és kiegészítői / Kültéri lámpák / Kültéri függesztett lámpa

Kültéri függesztett lámpa

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Kültéri lámpák – Hangulat és funkcionalitás egybegyúrva

A kültéri lámpák kiválasztása fontos szerepet játszik az otthonunk biztonságának és hangulatának megteremtésében. Megfelelő kültéri világítás hiányában a ház bejárata és környéke sötét és veszélyes lenne, így a megfelelő lámpák kiválasztása javítja az otthonunk biztonságát. Nem mellesleg a kültéri lámpák segítségével hangulatos környezetet varázsolhatunk az udvarunkba, teraszunkra vagy kertünkbe, ami ideális lehet akár egy romantikus vacsorához, akár egy baráti összejövetelhez. A megfelelő lámpák kiválasztása segít abban is, hogy kiemeljük az otthonunk szépségét. Végül, de nem utolsósorban meg kell jegyezni, hogy a kültéri világítás hozzájárulhat az energiatakarékossághoz is, ha megfelelően választunk a LED és a hagyományos izzók között. A megfelelő kültéri lámpák kiválasztása tehát nemcsak a biztonságot, a kényelmet és az esztétikát javítja, hanem hosszú távon pénzt is spórolhat a hatékonyabb energiafelhasználásnak köszönhetően.

Különböző típusú kültéri lámpák

A kültéri lámpák számos típusa közül válogathatunk, amelyek közül mindegyik különböző megjelenést, funkciót és árat kínál. 

A falikarok a leggyakoribb típusú kültéri lámpák, amelyeket általában az otthonok bejáratánál, a teraszokon vagy az erkélyeken helyeznek el. Ezek a lámpák falfelületre szerelhetők, és számos méretben és stílusban elérhetők. A lámpaoszlopok nagyobb és látványosabb kültéri lámpák, amelyeket általában az udvarokban vagy a kertekben használnak. Ezek a lámpák általában magasak, és több izzóval vagy fényforrással rendelkeznek, aminek köszönhetően tökéletesen alkalmasak lehetnek az udvarok vagy a kertek nagyobb területeinek megvilágítására. A függesztett lámpák különleges megjelenést kölcsönözhetnek a teraszoknak vagy az erkélyeknek. Ezek a lámpák általában a mennyezetre vagy a tetőtéri gerendákra szerelhetők fel, és olyan területek megvilágítására alkalmasak, ahol a belógó lámpatest nem zavar a szabad mozgásban. A padló lámpák ideálisak lehetnek a teraszok, a kertek vagy a medencék mellé, és általában a talajra helyezhetők. Ezek a lámpák általában nagyobbak és masszívabbak, mint a falikarok, ezáltal nagyobb területeket tudnak megvilágítani.

A mozgásérzékelős lámpák elsősorban az otthon biztonságát szolgálják, mivel automatikusan bekapcsolnak, amikor valaki közelít az otthonunkhoz. Ezek a lámpák falra vagy oszlopra szerelhetők fel; a legtöbb készülék esetében beállíthatjuk, hogy milyen távolságból aktiválódjanak.

Az itt felsoroltak néhány példa a kültéri lámpák különböző típusaira. Fontos megjegyezni, hogy minden típus különböző funkciókkal és előnyökkel rendelkezik, így fontos megfontolni az otthonunk egyéni igényeit, illetve számba kell venni a területeket, amelyeket meg szeretnénk világítani.

Kültéri lámpák IP védelmi osztályai

A kültéri lámpák IP (Ingress Protection) osztálya a víz- és porállóság szintjét jelzi. Az IP szabványokat az IEC (International Electrotechnical Commission) dolgozta ki, és ma széleskörben használatosak szerte a világon. A kültéri lámpák IP védelmi osztályai jelzik, hogy milyen mértékű védettséget biztosítanak a víz és a por ellen, így lehetővé teszik, hogy a vásárlók megválasszák az adott környezetben a megfelelő terméket. Minél magasabb számok számjegyek láthatók at IP jelölés mögött, annál magasabb védettségi szintről beszélhetünk.

Az IP44 jelöléssel ellátott lámpa porvédelme jó, és védett az eső ellen. Ez a típusú lámpa általában a teraszokon, az erkélyeken és az ajtók közelében használatos. Az IP65 lámpa porvédelme kitűnő, és teljes védelmet nyújt az erős vízsugár ellen is. Az ilyen besorolású lámpa általában kertekben, parkokban és medencék környékén használatos. Ha maximális védelemre van szükség, akkor IP67 besorolású lámpát kell választani; az ilyen lámpa porvédelme nagyon magas, és teljes védelmet nyújt az állandó víz alá merülés ellen. Ez a típusú lámpa általában medencékben és tavakban használatos.

Az IP osztályokon kívül fontos szempont lehet az is, hogy milyen anyagból készült a lámpa. A rozsdamentes acél vagy az alumínium például ellenállóbb az időjárási hatásokkal szemben, mint a műanyag vagy a fa. A megfelelő IP osztály és anyag kiválasztása segít abban, hogy a kültéri lámpák hosszú élettartammal rendelkezzenek, illetve megfelelően működjenek az adott környezetben.

Kültéri lámpák anyagai és karbantartása

A kültéri lámpák anyaga nagyon fontos tulajdonság a tartósság és a megjelenés szempontjából. A legtöbb kültéri lámpa anyaga rozsdamentes acél, alumínium, műanyag vagy fa. A rozsdamentes acél és az alumínium nagyon tartósak és ellenállnak az időjárási hatásoknak, így hosszú élettartammal rendelkeznek. A műanyag és a fa könnyebben megsérülhetnek, különösen a fából készült lámpák esetében a karbantartás is fontos lehet.

A fa kültéri lámpák esetében fontos, hogy rendszeresen megfelelően ápoljuk a fát, például kezeljük olajjal vagy lakkozzuk, hogy ellenállóbbá tegyük az időjárási hatásokkal szemben. A műanyag lámpák esetében pedig használhatunk tisztítószert és szivacsot a piszok és a por eltávolítására. A karbantartás során fontos figyelembe venni a lámpa gyártója által ajánlott tisztítási módszereket, illetve kerülni kell azoknak a szereknek a használatát, amelyek károsíthatják a lámpatestet.

Az időjárás hatásaira való érzékenység mellett a lámpák formája, stílusa és kialakítása is fontos szerepet játszik a vásárlási döntésben. A megfelelően kiválasztott kültéri lámpa segít abban, hogy a kert, a terasz vagy az erkély szebb és biztonságosabb legyen, miközben kellemes és funkcionális megvilágítást biztosít.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve