Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Mobiltelefon, Okosóra és kiegészítői / Okos telefon / MOTOROLA

Okos telefon

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Mire figyeljünk okostelefon választás során?

Az okostelefon mindannyiunk táskájában ott lapul, és naponta többször szolgálja az ügyintézés, a telefonálás, az online elérhetőség feladatait. S hogy mi alapján érdemes választani? Elsősorban azzal legyél tisztában, hogy ki fogja használni az eszközt, milyen egyéni elvárásai vannak a készülékkel szemben. Persze az ár sem elhanyagolható a legtöbb esetben, webáruházunkban akár árkategória alapján is szűrhetsz ajánlataink között.

Az okostelefon korunk nagyszerű találmánya, a gyártók pedig időről-időre újabb, korszerűbb, a felhasználói igényeknek jobban megfelelő modellekkel lépnek a piacra. Igény pedig akad bőven, és nem csak a professzionális felhasználók körében. A nagyszülőknek rendszerint az olcsón beszerezhető, nyomógombos, egyszerűen használható telefont keressük, míg a napi használathoz, a fényképezéshez is megtalálhatóak a kínálatban az ideális modellek.

Okostelefon: alapvető paraméterek, amikre érdemes odafigyelni

A kijelző mérete, oldalaránya és az alkalmazott technológia egyaránt befolyásolja a felhasználói élményt. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a vásárlók elsősorban inkább döntenek a memória mérete alapján. A legolcsóbb készülékek, a régebbi okostelefonok általában 1-2 GB memóriával rendelkeznek, míg a középkategóriás darabok már a gyors reagálást biztosító 6-8 GB között mozognak. A 12 GB memóriánál több memóriát kínáló okostelefonok minden tekintetben prémium kategóriát biztosítanak.

A másik lényeges paraméter, ami alapján sokan keresgélnek, az a kamera tudása. A gyakran kettős vagy akár hármas hátoldali kamera segítségével elképesztő természetfotók is készíthetőek, a népszerű szelfik esetében pedig az előlapi kamera kerül fókuszba. Ma már nem lehetetlen az ultraszéles látószög alkalmazása, a makrók fotózása, de akár távoli tárgyakat is gond nélkül megörökíthetünk egy korszerű okostelefon kameráján keresztül. A felbontásra, vagyis a pixelek számára érdemes odafigyelni, de a fényerő is figyelmet érdemel. Ez f betűvel jelölt, és minél kisebb szám társul hozzá, annál jobb képeket lehet készíteni fényhiányos környezetben.

Az okostelefon gyakran a videók készítésének eszköze is. Nem véletlen, ugyanis a full HD felbontás mellett a legjobb modellek a 4K-val is elbírnak. Az FPS a másodpercenkénti képkockák számára utal, de sokan szeretik a slow-motion üzemmódot is, ami akár 240 FPS-re is képes. Ha youtuberként tevékenykedsz, vagy egyszerűen csak videós formában valósítanád meg önmagad, akkor a stabilizátor funkció is mindenképpen figyelmet érdemel.

Nem mindegy, ki használja majd az okostelefont!

A készülékek közötti választáskor feltétlenül tartsd szem előtt azt, hogy ki fogja majd használni az eszközt. Időseknek a nyomógombos verzió javasolt, gyerekeknek pedig gyakran elegendő az olcsóbb készülék is. A kártyafüggetlen megoldás nagy népszerűségnek örvend, hiszen így szolgáltatótól függetlenül használhatod a telefont, akár egyszerre két SIM-kártyával is. A dual SIM-es eszközök remek választásnak bizonyulnak akkor, ha a munkahelyi és a privát szám használatához nem kívánsz két készüléket magaddal cipelni.

Ha a fényképezés vagy a videókészítés rajongója vagy, akkor érdemes e paraméterek alapján vásárolni. Többféle telefon teszt is elérhető online, melyek segítséget nyújthatnak a választáshoz. A vásárlói vélemények olvasgatása szintén előmozdíthatja a helyes döntés meghozatalát.

Amennyiben gyakran sportolsz, járod a természetet, akkor a nagy teljesítményű akkumulátor, a víz- és ütésálló kivitel egyaránt fontosak. S ha már az okostelefon fizikai védelme került szóba, akkor a használatbavételt követően érdemes azonnal a megfelelő tok és fólia mellett letenni a voksot. Ezek megvédik kedvencedet akkor, ha esetleg leejted azt.

Android vagy iOS okostelefon?

A nagy kérdés a legtöbb okostelefon használónak nem is olyan bonyolult. Akik mindig is iOS rendszert használó iPhone készüléket választottak, ők valószínűleg a jövőben is az Apple újdonságait keresik majd. Az Android személyre szabhatósága szintén nagy népszerűségnek örvend, s a területen olyan márkák készülékei közül válogathatsz, mint például a Samsung vagy a Xiaomi. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az online rendelés nagy népszerűségnek örvend, már csak azért is, mert ilyen módon lehetőséged van az egyes készülékek összehasonlítására, az alapvető paraméterek kielemzésére, a vélemények elolvasására. A webáruház akciós ajánlatokkal is várja a vásárlókat, így ha olcsón jutnál megbízható márkákhoz, akkor erre minden további nélkül lehetőséged van.

Sokan érdeklődnek arról, hogy melyik a legjobb olcsó telefon. Mint ahogyan korábban már említettük, a felhasználás célja szerint mindenki más igényekkel áll az okostelefon vásárlásához. A csúcsminőségű Apple készülékek minden igényt kielégítenek, de néha bőven elég, ha a gyors internetezés és a megbízható, profi paraméterekkel rendelkező kamera rendelkezésre állnak. Az okostelefon a korszerű mindennapok nélkülözhetetlen eszköze, előnyeit az élet minden területén kihasználhatod, legyen szó a folyamatos elérhetőségről, vagy a lépésszámláló funkció egészséget támogató jellegéről

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve