Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Háztartási kisgép és kiegészítői / Fűtőkészülék

Fűtőkészülék

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Milyen fűtőkészüléket érdemes választani? 

A korszerű fűtőkészülék kínálat iránt rendkívül nagy érdeklődés mutatkozik napjainkban. Nem véletlen. Az energiaárakkal kapcsolatos változások jelentősen átalakították a piacot. Nem ritka, hogy a házban alkalmazott rendszer mellé keresnek a vásárlók kiegészítő jelleggel alkalmazható berendezést. Az elektromos árammal működő fűtőkészülékek között sokan az árak alapján választanak, pedig a fogyasztás és a felhasználás jellege sem elhanyagolható. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Mi alapján döntsünk egyik vagy másik megoldás mellett? 

Fűtőkészülék: állandó használatra vagy kiegészítő jelleggel? 

Míg a radiátorok akár a helyiség állandó fűtésére is kiválóan alkalmasak, sőt a meleget is tartják jó ideig, addig a hősugárzók már inkább csak helyi jelleggel, időszakos melegítéshez bizonyulnak megfelelőnek. A fűtőpanelek szintén hasznosak akkor, ha a teret gyorsan felmelegítenéd, és a hőfokot akár állandóan tartani kívánod. Az infravörös melegítők szintén nagy népszerűségnek örvendenek a kínálatban, de elsősorban helyi fűtési célokra alkalmasak, nem a teljes tér felfűtésére. 

Csendes működés, komfortos használat: elektromos radiátorok

Olajradiátor néven is ismertek, de tulajdonképpen elektromos árammal működnek. A teljesítményt rendszerint a fűtőbordák számával és a beállítás módjával hozhatjuk kapcsolatba. Karbantartás nélkül használható eszközökről van szó, melyek csendes működéssel, és könnyű mobilizálhatósággal állnak rendelkezésre. Bár az emeletek közötti mozgatás nehézkes lehet, de a helyiségen belül oda guríthatod, ahol a leginkább szükséged van a magasabb hőfokra. A hőmérsékletet is jelző készülékek energiatakarékosan működtethetőek, hiszen ha elérik a kívánt meleget, akkor lekapcsolnak, s csak a lehűlést követően kapcsolnak be ismét. 

A konvektorok szintén az elektromos áram erejét használják fel a hő előállításához. A készülékek kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek felfűtésére. Működési elvük azon alapul, hogy alulról szívják be a hideg levegőt, majd a felső nyílásaikon keresztül juttatnak meleg levegőt a térbe. Az olcsón beszerezhető konvektorok jól teljesítenek a teszteken, csendes működésüknek köszönhetően pedig komfortosan alkalmazhatóak. A vásárlói vélemények a könnyű mobilizálhatóság miatt szintén mellettük szólnak. Bár a radiátoroknál hosszabb felfűtési idő jellemzi ezeket, de a korrekt árak és az esztétikus megjelenés messze meghaladják ezt a tulajdonságot. 

Energiatakarékos hősugárzó akár a teljes helyiség fűtésére 

A hősugárzók azonnal hőt termelnek, a nagyobb teljesítményű modellek pedig akár a teljes helyiség felfűtéséhez is ideális választásnak bizonyulnak. Az olcsó típusok kis helyen elférnek, több fokozattal állíthatóak, és alkalmasak a tér egy-egy részének melegen tartására. Vannak olyan típusok, melyek oszcillálnak, vagyis oldalirányban mozognak, ezzel biztosítva a fűtött tér méretének növekedését. Az elektromos radiátorokkal szemben viszont kikapcsoláskor azonnal lehűlik a ventilátor, tehát nem tárolja a hőt. A ventilátoros hősugárzót főként azoknak javasoljuk, akik nem hajlamosak az allergiára, ugyanis a ventilátor működése során felkavarhatja a port. Egyébként mobilitása, gyorsasága és elérhető árkategóriája miatt még mindig ez az egyik leginkább megfizethető áron elérhető fűtőkészülék. 

Fűtőpanelek akár a gázfűtés kiváltására is

Az energiaválság és az elszálló árak sajnos a fűtéstechnika világát is érintik. Nem véletlen, hogy minden korábbinál többen érdeklődnek a korszerű, takarékos és mégis a megfelelő hőt biztosító fűtőkészülékek iránt. A konvekciós fűtőpanelek kiváló alternatívának számíthatnak, hiszen egész helyiségek felfűthetőek segítségükkel, elektromos áram felhasználásával. Ezek az üvegpaneles készülékek sugárzó hő leadásával működnek, ami azt jelenti, hogy a leadott hő felmelegíti a tárgyakat, az embereket, és a falakat is. A hő így tárolható, és visszahat a levegő hőmérsékletére. 

Vannak olyan készülékek, amelyek  sugárzó hőleadás elvét kombinálják az un. konvekciós elvvel. Esetükben a panel fűtőelemmel fűthető, és egyúttal a tárgyakat is felmelegíti a környezetében. A környezetbarát kerámiából készült berendezések alapvetően kiváló hőtároló képességet tudhatnak magukénak, és kikapcsolás után is tartják egy ideig a meleget. Bár az ár tekintetében nem a legolcsóbb készülékekről van szó, de cserébe csendes, pormentes működést kaphatunk. A könnyű mobilizálhatóság alacsony fogyasztással társul, és hosszú távon is alkalmas a berendezés a fűtés biztosítására. 

Fűtőkészülék infravörös sugárzó hővel 

Az infra hősugárzók szintén azonnal meleget varázsolnak maguk körül. Magas hőmérsékleten működnek, és azonnal felmelegítik a teret. A fürdőszobai fűtés megvalósítására különösen alkalmasak, de mindenképpen a megfelelő IP védelemmel ellátott készülékek mellett érdemes letenni a voksot a nedves helyiségben történő használatra. Nemcsak beltéri használatra érhető el infravörös fűtőkészülék, hanem kültérre szintén. A vendéglátóhelyeken látható kültéri fűtőkészülékek gyakran ezt a módszert alkalmazzák a közvetlen környezet felmelegítésére. 

Hogyan válaszunk a fűtőkészülék kínálatból? 

Webáruház segítségével egyszerűen szűrhetsz a találatok között. Elsősorban azonban azzal érdemes tisztában lenned, hogy állandó vagy időszakos fűtést szeretnél magadénak tudni, és mennyit költenél ennek céljából. Az eladó fűtőkészülék kínálat minden korábbinál szélesebb, és megéri az akció keretein belül kínált modelleket is megtekinteni. S hogy melyik a legjobb berendezés a hő termelésére? Minden esetben az alapján érdemes választani, hogy alkalmazol-e egyéb fűtést a lakásban, mekkora teret szeretnél befűteni, valamint állandó használatra számod-e a vásárlás során kiszemelt fűtőkészülék modellt.  

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve